McDonalds All-American 2014 - egy újabb Duke-North Carolina rivalizálás a láthatáron

Az NBA playoff előtti időszak, április eleje hagyományosan a középiskolai és az egyetemi kosárlabdázásról szól az Egyesült Államokban. A hétvégén rendezik az NCAA Final Fourt, ma hajnalban pedig az egyetemi bajnokság következő újoncévfolyamának legjobbjait láthattuk a McDonalds All-American tornán. 

 

Az előző évhez hasonlóan most is a Chicago Bulls otthona, a United Center adott otthont a főmeccsnek, azonban előtte még rendeztek egy zsákolóbajnokságot is, amit Grayson Allen, az ősszel már a Duke-on szereplő hátvéd nyert meg. Ehhez leendő csapattársát, a 210 feletti Jahlil Okafort kellett átugrania. 

A főmeccsen 105-102-re nyert Nyugat, ugyanakkor az MVP címet megosztva kapta meg nyugati center Jahlil Okafor (aki az évfolyam legmagasabban jegyzett játékosa), valamint a keleti kiscsatár, Justin Jackson, aki 11/14-es mezőnymutatóval hozott össze 23 pontot a vesztes oldalon. A megosztott díj azért is pikáns, mert a következő évadban Okafor a Duke, a Kevin Durant-hasonmás Jackson pedig a North Carolina színeiben folytatja – a két észak-karolinai egyetem rivalizálása pedig legendás.

A mérkőzés összefoglalója:

Egy kis érdekesség és összehasonlítási alap – 2003-ban LeBron James nyerte az MVP-t a rendezvényen, ezek az ő legszebb megmozdulásai 18-19 évesen. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus