Felőrölte a pöstyéniek ellenállását a Sopron

25 percig partiban volt az erőlködve, görcsösen kosarazó Sopronnal az erősen közepes képességű, jobbára fiatal szlovák játékosokból álló Pöstyén. A hajrában több minőségi játékosa révén végül biztos győzelmet aratott a magyar bajnok.

Egy a hazaiak számára igen kedves ismerős, Bronislava Borovicková, a pályafutása során Sopronban is megforduló irányító ült másodedzőként a pöstyéniek kispadján. Az összecsapás a kirendelt orvos késése miatt a tervezettnél  jó negyed órával később kezdődött. Legalább alaposan bemelegítettek a játékosok...

A soproni csapatban először játszott a sérüléséből felépült amerikai irányító, Kelly Faris, akit rögtön a kezdőbe jelölt Igor Polenek. Bartonová révén a vendégek szereztek vezetést, a hazaiakon érződött még a hétközi somorjai kiütéses vereség okozta sokk. Idegesen, kapkodva kezdtek, több, mint 2 perc elteltével szerezte első kosarukat Hawkins, miközben a pöstyéniek fiatal játékosai gyorsan, de rosszul dobva, pontatlanul játszottak.  Ha a hazai csapatnak nem is, amerikai játékosának lendületet adott a kosár zsinórban 7 pontot dobott. A szakasz közepén Stehliková ügyes kosaraival 1 pontra feljöttek a pöstyéniek. A negyed hajrájában túlpörögtek a lendületes vendégek, sorra adták el a labdákat. A nem éppen sziporkázó soproniak Krnjics vezérletével megléptek, ám Fabianová triplájával a negyed végén feljött a Pöstyén.

Két soproni kosárra két pöstyéni találat volt a válasz, a hazai eladott labdák miatt tartani tudta a lépés a magyar bajnokkal a szlovákiai középcsapat. A szakasz közepén egy Tetemondová vezette 6-0-lal 9 ponttal megugrott az Uniqa. Időt kért s zónát rendelt el Pospisil mester, s ezzel megtörte a soproniak lendületét, Stehliková szinte egymaga hozta vissza 3 pontra a pöstyénieket. A félidő végén sok volt a hiba mindkét oldalon, 5 pontos hazai vezetéssel zárult a félidő.

Szünet után folytatódott a csapkodó, alacsony színvonalú játék - néhány pontos soproni vezetéssel. 43-38 például jó másfél percig virított a táblán. A görcsös hazaiknak nem ártott, hogy a pöstyéniek legjobbja, Stehliková összeszedte a 4. személyi hibáját. A negyed végén Zsovár és Faris villanásaival 10 fölé hízlalta előnyét az Uniqa rosszul dobó riválisa ellen.

A záró szakaszban már, érződött, hogy hosszabb a hazai kispad, elfáradtak a pöstyéniek.  Ha görcsös játékkal is, de biztosan nyert a Sopron, ám a közelgő Euroliga-rajtig még van mit csiszolnia játékán.

Uniqa Euroleasing Sopron - Piestanské Canky (szlovákiai) 73-48  (18-14, 21-20, 15-8, 19-6)

Sopron, női Közép-Európa Liga mérkőzés, 300 néző. V: Kapitány, Török, Tóth K.

Sopron: Fari 6, Fegyverneky 6, Zsovár 14, Hawkins 19, Krnjics 12. Cs: Simon 7, Sztankovics, Tetemondová 4, Licskai 5, Weninger, Kuttor.

Pöstyén: Bartonová 3, Dudasová 4, Paleniková 6, Stehliková 15, Krc-Turbová 6. Cs: Bartanusová 6, Pilátová , Zentková 4, Fabianová 4/3.

Igor Polenek: - Fiatal csapatunknak nagyon rossz napja volt a hét közben Somorján. Most azt követően próbál talpra állni a társaság, bízom benne, hogy játszunk a ma látottnál sokkal jobban is. Ma egyébként a meccs mellett két játékost is nyertünk, bemutatkozhatott Kelly Farris és újra játszott Licskai Zsófi.

Martin Pospisil: - Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, szervezetten, koncentráltan, jól kosarazott csapatom. Szünet után támadásban megálltunk, összesen tizennégy pontot dobtunk, ebben kell előrelépni.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus