Milovanovics triplájával Euroliga-döntős a Sopron

A Sopron 13 ponttal is vezetett az utolsó negyedben, a Yakin Dogu Üniversitesi fordított, de Milovanovics 1.4 másodperccel a vége előtt dobott triplájával 68-65-re győzött, így Euroliga-döntős a magyar bajnok!

Női Euroliga, Négyes döntő, Elődöntő
Sopron Basket (magyar) - Yakin Dogu Üniversitesi (török) 68-65 (19-12, 21-18, 16-16, 12-19)

Sopron Basket: Turner 19/6, Fegyverneky 10/6, Crvendakics 10/6, Milovanovics 9/3, Jovanovics 2.
Csere: Salvadores 16/3, Dubei -, Page 2.

Yakin Dogu: Vandersloot 15/3, Eldebrink 7/6, McBride 12/3, Gruda 3, Lavender 10.
Csere: Hollingsworth 11, Turgut 4/3, Caglar 3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A másik elődöntőben: Dinamo Kurszk - UMMC Jekatyerinburg 77-84

A wb-sopron.com beszámolója:

Fantasztikus hangulat uralkodott az Arénában a mérkőzés előtt. A bemutatás során pedig már állva tombolt mindenki! Volt miért! Történelmi pillanatokat élhettek át, akik megváltották belépőjüket. 

Vandersloot révén ellenfelünk rögtön kosárral nyitott, amire Zsófi tempója érkezett válaszul (2. perc 2-2). A törökök pontos dobásokkal elléptek 5 ponttal, de aztán lehúztuk a rolót! A negyedik percben egy labdaszerzés utáni gyors akció végén már nálunk volt az előny (8-7)! Az 5. percben pedig már időt is kellett kérnie a bordó mezeseknek, miután Zsófi távolija is kíméletlenül csapódott be a gyűrűbe (11-7). Nem lassítottunk! Aleks szemfüles duplájával 11-0-ás futásban voltunk (13-7). A 6. percben Eldebrink törte meg a török gólcsendet, de csak egy büntetője ért célba (13-8). A büntetők miatt azonban aggódhattunk. Nálunk 5, ellenfelünknél nulla állt a táblán (7. perc 13-9). Yvonne varázslata után Danielle növelhette volna tovább a különbséget, de keresztbeverték ziccerben. A sípra azonban várhattunk. Szenzációsan védekeztünk, melyekből gyors kontrákat vezettünk. Angela egy perccel később kontrából volt eredményes (17-9)! Büntetőből szerezte 10. pontját riválisunk (17-10). Egy-egy kosár esett még a negyed végéig, szurkolóink énekelve ünnepelték a csodás első 10 percet (19-12). 

Angela látványos mozdulatával léptünk 20 pont fölé, melyre ismét büntetők jöttek a túloldalon. Gruda mindkettőt elhibázta, ám a lepattanó Lavendernél landolt, aki könnyű ziccert ért el belőle (11. perc 21-14). Érthetően nagy termetű centereiket igyekezett megjátszani a Yakin Dogu, akik súlyban felettünk jártak. A 13. percben időt kértünk (21-17). Kitámadtak Eldebrinkék, de át tudtuk vinni a labdát, Angela pedig gólra váltotta Jeca csodás átadását. Majd a következő támadásban ő járt így el Yvonne bámulatos meglátása végén (25-17). A személyi hibákat sajnos továbbra is szorgosan gyűjtögettük, majd jött egy Angela tripla, és a török időkérés (28-17)! Zsófi palánkosával már 30-nál jártunk a 14. perc végén, miközben csupán 17 pontot engedélyeztünk ellenfelünknek (30-17). Az ember nem hitt a szemének! A 15. percben Zsófi szorult ápolásra egy kemény összecsapás során. Vastaps közepette kísérték a kispad felé. Az Euroliga legjobb dobója, McBride lendítette tovább a törökök szekerét, de ezúttal is volt válaszunk. Aleks zúzott be egy hármast (16. perc 33-20)! Yvonne 2+1-es akciójával robogtunk tovább. McBride kapta el a fonalat, ami nem sok jót jelentett. Faulttal együtt szórt egy triplát. A négy pontos akcióval 10 pontra olvadt az előnyünk (17. perc 36-26). A negyed hajrájában egy eladott labdát követően Angela kapott sportszerűtlen hibát. Zsófi tért vissza a pályára. Vandersloot kíméletlenül bevágta a büntetőket, de távolról már pontatlanul célzott. 24 másodperc maradt vissza az első játékrészből, amikor időt kértünk (38-30). Sajnos Danielle dobása hosszúnak bizonyult, de Yvonne visszaszerezte a labdát, és az utolsó másodpercben feltette a koronát az első 20 perc kiváló teljesítményére (40-30). Bíztunk benne, hogy az extázis kitart a második félidő végéig. 

Két és fél perc pergett le minden változás nélkül, amikor Danielle lőtte be magát. Remekül védekeztünk, egyedül a lepattanókkal gyűlt meg a bajunk a hórihorgas centerek sűrűjében (42-32). Támadásban nem is mentünk közel hozzájuk, inkább átdobtuk őket. Ezúttal Yvonne húzott elő egy triplát a 24. percben (45-32). A 25. percben Zsófi a palánkot felhasználva vágott be egy hármast, időt kértek a törökök, miközben a Jekatyerinburgból érkezett orosz táncoslányok magyar zenére ropták a táncot. Elsöprő sikert arattak (48-32)! A vajkezű Kayla McBride, csapattársaival együtt szenvedett védőink gyűrűjében, de támadásban is remekeltünk. Aleks triplájával 19 volt közte (27. perc 51-32)! Cakir büntetőjével faragtak a hátrányukból a bordó mezesek, de még távol voltak tőlünk. Nem aratott osztatlan sikert, hogy Tina megkapta a negyedik hibáját egy támadó hibával, és Jeca tripláját sem adták így meg. Reméltük, hogy ez nem okoz törést a játékunkban. Azzal azonban nem tudtunk mit kezdeni, hogy vétlen szituációban is mi kaptunk faultot. Angela is négynél járt a 28. percben (51-38). Fiatalos hévvel ment azonban előre, és faulttal együtt is eredményes volt (28. perc 54-38). Rendületlenül szórták ránk a személyi hibákat, és még egy technikaival is megkínálták vezetőedzőnket. Ennyit jelentett, hogy kiscsapatként tekintettek ránk ebben a döntőben... (54-40). Vandersloot triplája még közelebb hozta ellenfelünket (54-43). Yvonne védővel a nyakán is betalált, ám a negyed végét Cakir triplája zárta le (56-46). 

Veletek vagyunk, győzni akarunk! - zúgott a lelátóról. Nagyon nehéz záró negyed elé néztünk, elkelt a biztatás a lányoknak, akik ma kis kitették a szívüket a pályára. Szigorított a védekezésén ellenfelünk, de szerencsére mi szereztük az első kosarat a negyedben. Angela állt bele szépen a tempóba. Sajnos Aleks is a kispadra kényszerült a negyedik hibája után. Már három játékosunk neve mellett égett négy lámpa. Yvonne vezetgette a labdát, majd beleállt a hármasba! Jöhetett a török időkérés (33. perc 61-48). McBride-ot keresték labdával, de végül Hollingsworth dobott kosarat (34. perc 61-50). Yvonne kapott pihenőt, Aleks tért vissza a parkettre. Vandersloot befutásból behozta 10 pont alá riválisunkat. Roberto Iniguez jelezte is időkérését. Sok volt még hátra, és az előny egyre csak fogyott (35. perc 61-52). Most mi szenvedtünk támadásban, ellenben felpörögtek a törökök. Hollingsworth megállíthatatlan volt a palánk alatt (36. perc 61-56). Eldebrink ziccerével egy találatra voltak már csak tőlünk Eldebrinkék (37. perc 61-58). Sőt, McBride duplája után egy pontra zsugorodott a különbség, és a fáradtság végett már a távoli dobásaink is mellémentek (61-60). Két és fél perccel a vége előtt Holligsworth büntetőzhetett. Előbb egyenlített, majd a vezetést is megszerezte csapatának (61-62). Yvonne tört be a palánk alá. Odaütöttek neki, majd mindkét büntetőjét elhelyezte (38. perc 63-62). 1.17-tel a lefújás előtt McBride előnyhöz juttatta ellenfelünk. Időt kértünk (63-64). Yvonne a láthatóan megbeszélt figura végén talpra ugrasztotta szurkolóinkat, majd faultot fújtak rá. Vandersloot ebből egyenlített (65-65). Beléptünk az utolsó percbe. Ismét Yvonne került helyzetbe, de ezúttal nem tudott kosarat szerezni, ahogy McBride sem. Ellenben Jeca 1.2 másodperccel a vége előtt triplát szórt. Állva tombolt a lelátó (68-65)! Időt kértek a törökök, de nem tudták 5 másodperc alatt megjátszani a labdát. Mi jöhettünk. Időt kértünk (68-65)! A labdát Yvonne kapta meg, aki boldogan dobta a magasba! Vasárnap 20 órakor az EUROLIGA GYŐZELEMÉRT LÉPÜNK PÁLYÁRA!!! 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus