Honti Kata és Vida Panka parádés évzárója

Több külföldön kosarazó honfitársnőnk is remek játékkal zárta az évet. Honti Kata és Vida Anna parádézott, Horti Dóra pedig "túlórázott" egy kicsit.

Honti Kata remekelt Oriveto városában a Familia Schio idei utolsó bajnoki mérkőzésén az olasz élvonalban. Válogatottunk csapatkapitánya 36 percet játszott, s mindössze egyetlen dobást rontva 21/9-cel zárta a csapata által 86-65-re megnyert évzáró mérkőzést. Kata a 6/7-es dupla, valamint 3/3-as tripla mutatóval zárt összecsapást követően elégedetten, jó hangulatban térhetett haza Sopronba. A statisztikai lapját 3 lepattanó s 4 gólpassz tette még mutatósabbá. 

Rasheed Rita ismét csapata legeredményesebb játékosa lett a 4. helyezett Umberide otthonában tisztes helytállás mellett 70-52-re elvesztett meccsen. Rita 14/6 ponttal (3/9 dupla, 2/6 tripla, 2/2 büntető) zárt, emellett leszedett 3 lepattanót s volt 1-1 szerzett illetve eladott labdája. Vélhetően azért játszott csupán 24 percet, mert 4 személyit összeszedett ezalatt. 

Vida Anna is káprázatosan kosarazott az Alghero elleni szezonzárón, amelyen a rivális nem állította túl nehéz feladat elé Pankáékat. A magyar bedobó 2 pont híján egymaga annyi pontot dobott, mint az ellenfél "testületileg", azaz az Alghero teljes csapata. A Triestina által 82-32-re megnyert meccset Panka 30/6 ponttal zárta, 11/14-es dupla, 2/2-es tripla és 2/4-es büntető mutatóval. Volt még 5 lepattanója, 3 gólpassza, valamint 4-4 szerzett illetve eladott labdája. 

Romániában Vincze Andrea végigjátszotta a Marosvásárhely együttesében a Sepsiszentgyörgy ellen 111-44-re elvesztett összecsapást. Andi 6/19-es dupla, 0/2-es tripla és 0/1-es büntető mutatóval 12 pontig jutott. Leszedett 5 lepattanót, volt 1-1 gólpassza, szerzett labdája és blokkja, valamint 3 eladott labdája. 

Kajdacsi Judit a sokadik dupla-dupláját hozta - de sajnos ismét nem ment vele túl sokra. A magyar center Kolozsváron a Gyulafehérvár ellen 70-43-ra elvesztett meccsen 8/13-as dupla, 0/3-as tripla és 5/6-os büntető mutatóval 21 pontot dobott. Lepattanóból 19-et kaparintott meg, ezek közül hatot a rivális gyulafehérváriak palánkja alatt. 

Török földön Horti Dóra számára fölöttébb kimerítő volt az idei utolsó meccs. "Dodi" 43 percet játszott a Canik által a Mersin otthonában hosszabbítás után 70-69-re megnyert mérkőzésen. A magyar center 15 ponttal zárta a meccset 4/6-os dupla, 0/1-es tripla., valamint hibátlan 7/7-es büntető mutatóval. A 7 lepattanóból is megvolt neki, (3 támadó), s volt még 2 gólpassza, valamint 4 eladott labdája. 

A Botas ráfizetett arra, hogy a legjobbjait - köztük Vajda Annát - pihentette a nyeretlen TED Ankara ellen. Az ankarai csapat 79-74-re győzött...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus