Négy csapat ezer gyermekért

Az ajándékozást koordináló Age of Hope alapítvány alapítójával, s egyben szakmai vezetőjével, Tóth Ákossal beszélgettünk

Élvonalbeli csapataink többsége rendre megrendezi a maga karácsonyi ajándékgyűjtését az ünnepet megelőző bajnoki mérkőzésein, és erre specializálódott szervezetekkel együttműködve el is juttatja a beérkező ajándékokat a rászorulóknak. Idén azonban egy eddig példa nélküli összefogás eredményeként a négy női fővárosi csapat, a BEAC, a Csata, az MTK és a Vasas az Ezer Gyerek Karácsonya elnevezésű program keretében külön-külön, mégis egymással összefogva ajándékoz. A program ötletgazdájával, az ajándékozást koordináló Age of Hope alapítvány alapítójával, s egyben szakmai vezetőjével, Tóth Ákossal beszélgettünk

- Gratulálunk a remek kezdeményezéshez, honnan jött az ötlet, honnan a kapcsolat a kosarasokkal?

- Alapítványunk már évek óta szervez karácsonyra ajándékgyűjtést rászoruló gyermekek részére, eleinte a Törekvés elsősorban utánpótlás-nevelésre szakosodott egyesület kosaras lányainak segítségével. Masszőrként dolgozom a Törekvés, valamint a Vasas csapatainál, és a Vasas mellett a többi fővárosi élvonalbeli női együttessel is jó a kapcsolatom. Tavaly a BEAC-nál szerveztünk gyűjtést, összesen 202 cipősdoboznyi ajándék gyűlt össze, méghozzá úgy, hogy az akkor a Gabányi csarnokban vendégeskedő szekszárdi csapat is szervezett odahaza gyűjtést, s ők is hoztak ajándékot. A BEAC december 10-i vendége ezúttal a Zalaegerszeg lesz, nos, ők is csatlakoznak, az egerszegiek is hoznak ajándékokat.

- Hogyan, milyen módon lehet eljuttatni az adományokat, és milyen jellegű ajándékokat várnak?

- Elsődlegesen december nyolcadikán a tizenhat órakor kezdődő BEAC-ZTE, valamint az este fél hétkor kezdődő NKE Csata-PINKK meccsekre várjuk az adományokat. A két "szomszéd", a Vasas és az MTK ugyan nem otthon játszik, de a pasaréti és a városmajori csarnokban, előbbi helyszínen a recepciónál december 18-ig, utóbbin december 15-ig a portánál várjuk az adományokat. A Csata a gyűjtésen túl az alapítvány részére felajánlott  egységesen 500 forintos támogatói belépők értékesítésével segíti. Ajándékokként játékokat, tartós élelmiszereket, iskolai felszereléseket, babaápolási kellékeket, tisztálkodószereket, gyógyszereket, láz és fájdalomcsillapítókat várnánk. Szeretném kiemelni, hogy alapítványunk kampánykereteken kívül elég sok ruhát kap, azokat tudtuk fogadni.

- Hogyan és pontosan kikhez jutnak el az adományok?

- Az adományok egy részét december huszadikán és huszonegyedikén egy téli túra keretében borsodi falvakba juttatunk el rászoruló gyermekeknek. Ezen túlmenően néhány fővárosi gyermekvédelmi intézményekbe, családok átmeneti otthonaiba juttatjuk el. Az ajándékok szétosztásában sok fiatal kosaras is segít, ők az érettségihez szükséges ötven órás közösségi szolgálat keretében tevékenykednek alapítványunknál, s ami külön örömmel tölt el, hogy már "kiment", azaz leérettségizett egy korosztály, amelynek tagjai az említett közösségi szolgálat keretében tevékenykedtek alapítványunknál, és jelentős részük érettségi után, felsőoktatási intézményben folytatva tanulmányaikat, vagy munkába állva továbbra is segítenek minket.

Fotó - 24.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus