Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás - 3. mérkőzések

Söprés előtt a Kaposvár, a Paks és a Szolnok, de ki szerez előnyt a Sopron-Alba párharcban? Erre a négy kérdésre választ kapunk a Férfi NB I A-csoportjában zajló rájátszás első körének harmadik fordulójában. A mérkőzésekhez készített beharangozókat, televíziós közvetítés helyét, valamint a Fullcourt-linkeket alábbiakban megtaláljátok.

Szolnoki Olaj KK - Egis Körmend, kedd - 18:00

Játékvezetők: Pálla Z., Pozsonyi L., Minár L., (Hartyáni)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_ply_9

Kevesen gondoltak arra, hogy olyan mértékben megnehezíti majd a Körmend a Szolnok dolgát, mint tették azt a vasiak a szombati találkozón. Kérdés, hogy a nyitó összecsapáson altatott-e csupán a Wisseh-t nélkülöző Mitchell-legénység, vagy tényleg ennyit számít az amerikai játékmester szerepe a körmendi rotációban. Az biztos, hogy a szolnoki kisemberek megszenvedtek az irányítóval, s ha hasonló játékot hoz a Rába-parti had, akkor idegenben is meglephetik az Olajosokat. A Szolnok erejét mutatja, hogy akkor sem zuhantak össze, amikor hátrányban játszottak, s kizárólag a hárompontosokkal tartották meccsben magukat, a saját javukra tudták fordítani a lélektani előnyt, ezzel pedig a mérkőzés végjátékának irányítását. A Körmend teher nélkül játszik, a Szolnok számára pedig kötelező a győzelem, hiszen már a párharc kezdete óta szinte mindenki 3-0-ról beszél. A holnap esti mérkőzésből ismét kijöhet egy olyan derbi, melyen a hazaiaknak elég lesz 70 dobott pont a győzelemhez, de benne van a pakliban, hogy egyszer kiszakad a körmendi triplazsák is.

A párharc állása 2-0 a Szolnok javára.

 

Kaposvári KK - KTE-Duna Aszfalt, kedd - 18:30 (DigiSport 1)

Játékvezetők: Cziffra Cs. ,Hegedűs T., Makovsky Sz., (Bukta)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_ply_12

Nagy lehetőség kapujában áll a szombaton remek negyedik negyedet produkáló, végül pedig mérkőzést nyerő Kaposvár. Söpréssel érhetik el, hogy a tavalyi szezon után ismét bekerüljenek a bajnokság legjobb négy együttese közé. Hiába tud kevesebbet rotálni Fekete Ádám, úgy fest, hogy bírják erővel Fodor Mártonék a terhelést, Hrvoje Puljko pedig a rájátszásra is tartogatott extra dobóformájából. Mindent egy lapra kell feltennie továbbjutási reményei életben tartásához a Kecskemétnek, ám nem szabad nekiesniük a Kaposvárnak, mert a rohanós kosárlabda a vendéglátónak kedvez. A magasemberek semlegesítésén sok múlik majd, mert ha Hendelin a támadó, Davis pedig a védő oldalon dominál, akkor nagyon hamar eldőlhet a mérkőzés, s vele a továbbjutás sorsa.

A párharc állása 2-0 a Kaposvár javára.

 

Sopron KC - Alba Fehérvár, kedd - 19:00

Játékvezetők: Vígh P. dr., Györffy P. A., Jakab L., (Gencsev dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_ply_11

Igazi rájátszásbeli, hosszabbítással tarkított ütközetet vívott a két együttes. Szinte már most borítékolhatjuk, hogy a soproni, fehérvári drukkereknek szabaddá kell tenniük a vasárnap estéjüket, mert a dolgok jelenlegi állása azt mutatja, hogy nagy valószínűséggel az ötödik mérkőzés dönt majd a továbbjutó kilétéről. Már a párharc kezdete előtt megjósolható volt, hogy nagy szerep hárul majd a magasemberekre. Nos, a küzdelem egyik kulcsa lehet, hogy Barovics finoman szólva sem szeret Somogyi ellen játszani, s ha nem is elég a játék eme egyetlen elemére építenie Frade mesternek, komoly előnyt kovácsolhat ebből a tényből csapatának. Esélyes, hogy ismét Hobbs marad ki, s Humphrey kap játéklehetőséget az Albában. A Sabáli-legénységnek minden hibát ki kell használnia, amit a bajnoki címvédő elkövet, úgy kell dominálniuk a játék minden elemében, mint tették a negyeddöntő első felvonása alkalmával. Nehéz megtippelni, hogy ismét szoros küzdelemben, vagy már ideje korán eldől a győztes kiléte, kedd este kilenc óra magasságában már tudni fogjuk a választ.

A párharc állása 1-1.

 

Atomerőmű SE - Pécsi VSK-PannonPower, szerda - 18:00

Játékvezetők:  Földházi T., Szabó G., Fodor A., (Balogh)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_ply_10

A Paks ma este nagyon hamar eldöntötte a találkozót a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Szabó Zsolték 23-4-es első tíz percet futottak, mellyel elvették a hazaiak szinte minden lehetőségét, hogy kiegyenlítsék a párharcot. Ilyen mérkőzés után kellene talpra állnia Csirke Ferenc fiainak, s megragadni az utolsó lehetősége szerda este a Paks otthonában. Az biztos, hogy annál csak jobb dobóformával rukkolhat elő a fekete-fehér mezes csapat, mint ma este, a második összecsapáson ugyanis 33%-os mezőnymutatóval zártak. A Paksnak nincs más dolga, mint türelmesen, ám pontosan játszani, mivel két egymást követő találkozót nem fognak megnyerni 22 eladott labdával.

A párharc állása 2-0 az ASE javára.

 

Slide - delfinek.hu
Fotók - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus