MK: Pécsi VSK-VEOLIA - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Mindkét oldalon lesznek nagy hiányzók.

A kosarsport.hu felvezetője:

Ma rajtol az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Zsíros Tibor férfi Magyar Kupa Debrecenben, ennek apropóján beharangozót készítettünk a párharcokról. A negyedik részben az első kupagyőzelmére készülő Falco és a 2009-es győztes Pécs csatáját vizsgáljuk.  

A két együttes közül a Falco előbb bejutott a FIBA Europe Cup első csoportkörébe a selejtezőből, majd 3-3-as összesítéssel búcsúzott a további küzdelmektől, harmadik helyen zárt csoportjában. A szombathelyi gárda a bajnokságban jelenleg 14-5-ös mérleggel a harmadik helyen áll, négyes győzelmi sorozattal érkezik meg a kupahétvégére. 

A Pécs lényegében a teljes szezont 50% környékén töltötte - idegenben is voltak nagyobb skalpjaik Kaposváron vagy Kecskeméten, hazai pályán legyőzték a szezon elején az Albát és kétszeri hosszabbítás után negyeddöntős ellenfelüket, a Falcót is. Voltak emellett gyengébb mérkőzéseik is, de 9-10-es mutatóval jelenleg is a nyolcadik helyet foglalják el a tabellán. 

Az egymás elleni találkozót több mint három hónapja, december 9-én játszotta egymással a két együttes, és ahogy az előbb említettük, dupla ráadást játszottak a felek, amelyet végül 110-106-ra nyert meg a Pécs a 24 pontos, csak a második hosszabbításban három hármast értékesítő Veljko Budimir vezetésével, de azon a találkozón több kitűnő egyéni teljesítmény érkezett mindkét oldalról, az év egyik, ha nem a legjobb ütközetét vívta a két csapat. 

A Falco alapvetően papíron jobb csapatot alkot a játékosállománya alapján, és ezt a bajnoki mérlege is mutatja, a hírek szerint azonban Perl Zoltán beteg, Aliaksandr Pustahvar pedig sérült. Amennyiben nem tudják vállalni a játékot, az nagyban befolyásolhatja a mérkőzés összképét, mert Pustahvar védő oldalon rendkívül hasznos tagja a szombathelyi együttesnek, és meccsenként két-három tripla mindig benne van, Perl pedig a "kétfejű" támadójáték egyik vezére Govens mellett - nagyban csökkennek a Falco varációs lehetőségei, ha a magyar válogatott kiválósága nem léphet pályára. 

A Pécs a megnyert bajnokiból meríthet hitet és erőt is erre a találkozóra, hiszen nem úgy győzték le a Falcót, hogy ellenfelük gyenge napot fogott ki, hanem ők tudtak egészen kiváló játékot bemutatni. Az biztos, hogy ahogyan akkor, most is a tökéleteshez közeli produkció kell Csirke Ferenc csapatától támadásban és védekezésben is - ez főleg utóbbi szegmensben lesz borzasztóan nehéz azt követően, hogy Supola Zoltán hetekre kiesett, így természetesen a kupahétvégén nem állhat csapata rendelkezésére. 

A sérülések mindkét oldal játékát felboríthatják, a Falcónál ráadásul Ivan Zigeranovic helyett új center van Steve Taylor Jr. személyében - sok az ismeretlen tényező, így bár papíron a Falco esélyesebbnek számít, az dönthet, hogy ki tud jobban alkalmazkodni az új helyzethez.  

Pécsi VSK-VEOLIA - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 

2018. 02. 16. 13:00 

Debrecen, Főnix Csarnok 

fotó és forrás: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus