A hajrá a Kecskemété volt

Szoros küzdelmet hozott a még veretlen Kecskemét szegedi vendégjátéka. A mérkőzést a harmadik negyed végéig nagyjából kezükben tartó szegediek azonban túl sok labdát adtak el ellenfelükhöz képest, és az egyértelműen nagyon egyben lévő csapatnak tűnő Kecskemét megszerezte negyedik sikerét a bajnokságban.

Magyar férfi NBI/A. csoport, alapszakasz, 4. forduló, 2013. október 19.

Naturtex-SZTE-Szedeák – KTE-Duna Aszfalt 59-68 (18-16, 16-20, 17-16, 8-16)

Szeged, Újszegedi Sportcsarnok

V.: Cziffra Cs. Pozsonyi L. Tõzsér D. (Gencsev dr.)

Szeged: Jereminov 1, Levy 6, Kiss Zs. 10/6, J. Williams 20, Csorvási M. 15.

Csere: Csorvási L. 5, Wirth 2, Vida -, Varga -. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

Kecskemét: Wittmann 18/6, Pongó Ma. 6, Hegedűs -, Jovanovics 7, Karahodzsics 6.

Csere: Mészáros 1, Djeraszimovics 17, Bencze 10, Pongó Má. 3. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Kipontozódott: Williams.

STATISZTIKA
 

Végig kiélezett küzdelemben maradt alul a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese a Kecskeméttel szemben, így tovább folytatódik a szegedi egység mélyrepülése, miközben a hírös városiak negyedik diadalukat ünnepelhetik.

Bár az első pontokat a Kecskemét szerezte, hamar jött rá a szegedi válasz, amellyel a mérkőzés gyakorlatilag egészét jellemző, kiélezett versenyfutás vette kezdetét. 6-3-as vendégvezetésről Kis Zsolt három büntetőjéável és Csorvási Milán kosarával azonban 8-6-ra fordítottak a hazaiak, s előnyüket annak ellenére is tudták tartani, hogy csak az 5. percben fújták rájuk az első faultot a játékvezetők. Bonifert Domonkos legénysége tudta tartani vezetését, amely már 16-10-re is hízott, a negyed végére azonban csak két pontosra olvadt (18-16) a vendégek szerb légiósai, Djeraszimovics és Karahodzsics révén.

A folytatásban maradt a fej-fej melletti versenyfutás, Wittmann Krisztián vezérletével a vendégek felkapaszkodtak s a játékrész végére már előnybe is kerültek, amelyben szerepe volt a hazaiak részéről a gyenge büntetőzésnek, illetve az irányító Branko Jereminov halovány és pontatlan játékának, amely eladott labdákban (összesen 4) és kihagyott hármasokban (5) manifesztálódott – ezt rendkívüli lepattanózása sem tudta kompenzálni (10). Ugyanakkor Csorvási Milán és Jerrel Williams pontjai elengedhetetlenek voltak a szegediek részéről ahhoz, hogy ne szökjön meg az ellenfél (34-36).

A nagyszünet után 34-38-as hátrányból támadtak fel a hazaiak, továbbra is a szegedi center és erőcsatár ponterős játékának köszönhetően 45-40-re tudtak fordítani. Látható volt ugyanakkor, hogy Bonifert Domonkos tartalékolja ászait a végjátékra, s így, amikor a fiatalok léptek pályára, elkerülhetetlenül jöttek azok a hullámvölgyek, amelyek során fel tudott jönni az ellenfél. Ráadásul Jereminov mellett Jonathan Levy is a szokottnál gyengébb formát mutatott. Mindezek dacára sikerült tartani a Wittmann és Djeraszimovics vezérletével rohamozó Kecskemétet (51-52).

A döntés az utolsó negyedre maradt, amely meglehetzősen pontszegényen kezdődött, mindössze két vendég büntető esett három perc alatt. Amint azonban a hazaiak becserélték Csorvási Milánt és Williamst, fordult a kocka, így Sztojan Ivkovics a mérkőzésen már sokadszor kényszerült időkéréssel megtörni a hazaik lendületét és felrázni az övéit. Jereminov gyenge szereplése azonban folytatódott: sokat vállat a szerb irányító, hogy bizonyítson, ám semmi nem jött össze neki, s posztján Vida Máté sem tudta megfelelően pótolni. Djeraszimovics és Wittmann a kulcspillanatokban szereztek kosarat, míg a szegediek kulcsemberei lélektanilag fontos pillanatokban hibáztak, így az utolsó 1-2 percre már eldőlt a meccs, amelyet végül a negyedik győzelmüket begyűjtő kecskemétiek nyertek 68-59-re, lelkes szurkolóik végig fantasztikus, és hazai pályát teremtő szurkolása közepette.

Bonifert Domonkos, a Szeged vezetőedzője: – Két jól felkészült együttes izgalmas mérkőzésén a Kecskemét verbális hadviselésben is felülmúlt bennünket. (forrás: nso.hu)

Sztojan Ivkovics, A Kecskemét vezetőedzője: – A minket elkísérő lelkes szurkolók előtt ezúttal is a maximumot nyújtottuk. Értékes győzelmet arattunk a keményen küzdő Szeged ellen. (forrás: nso.hu)

Fotó: kosarsport.hu

Fotó (slide): ktekosar.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus