Az Olaj könnyed söpréssel jutott az elődöntőbe

Ma este a Szolnoki Olaj KK hat napon belül másodjára fogadta az Egis Körmend együttesét a magyar férfi NBI/A rájátszásának első körében. A két együttes ütközetének harmadik találkozóján a Szolnok nagyon gyorsan kiépített egy 10 pontos előnyt, amit ugyan leadott a második negyed elejére, de a félidőben is ekkora előnye volt a hazaiaknak. A fordulás után aztán még egy fokozattal jobban rákapcsolt az Olaj, végül pedig 83-62 arányban diadalmaskodott, ezzel 3-0-s összesítéssel jutott be az elődöntőbe.

NBI A-csoport, Rájátszás, Negyeddöntő, 3. mérkőzés
Szolnoki Olaj KK (1.) - Egis Körmend (8.) 83-62 (17-12, 24-19, 23-13, 17-18)

Szolnoki Olaj KK: Simon -, Vojvoda 14/6, Milosevics 12/3, Ivosev 7/3, Báder 11.
Csere: Lóránt 7/3, Holiday 15/6, Keller 10, Trotter 3, Pilcsevics 2, Tóth 2, Berkics -.

Egis Körmend: Wisseh 10/3, El-Amin 11/6, Ferencz 11/9, Török -, Farkas 4.
Csere: Grebenár 5, Fodor 6/6, Sonyák 12/12, Sömenek 3/3, Kutasi -, Kocsis -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

A párharc végeredménye: 3-0 a Szolnoki Olaj KK javára.

A vendégek Zsarko Rakocsevics nélkül álltak ki, az első kosarat pedig pont az ő helyén kezdő Farkas szerezte. Gyorsan ébredt az Olaj, hiszen Ivosev triplával, Báder pedig duplával felelt a 2. percben. El-Amin kiharcolt és be is dobott ugyan két büntetőt, de Milosevics és Simon percei következtek, vezetésükkel az 5. percre kezdett meglépni a Szolnok, jött is Aaron Mitchell időkérése (9-4). Vojvoda előbb egy labdaszerzés után dobott hármast, majd két büntetőt is a helyére rakott (14-4), a felvonás második fele viszont gyengén sikerült az Olajnak, mindössze három pontot sikerült elérniük 5 perc alatt - mindet Holiday révén. Ez a negyed utolsó percéig nem is volt érdekes túlzottan, hiszen a vendégek még ennél is 1-gyel kevesebb pontot szereztek ebben a periódusban, a 10. percben azonban előbb El-Amin, majd az ő gólpasszából Fodor Gergely dobott hármast, így mindössze 5 ponttal állt jobban az Olaj 10 perc játék után (17-12).

Egy percnyi kosárcsend után Sonyák jelentkezett triplával, itt azonban megint begyújtotta a rakétákat a vendéglátó alakulat: Lóránt, Keller, majd Trotter kosaraival a 13. perc végére megnyugtató fórt szereztek újra (24-15). Grebenár és Farkas közeli dupláival ugyan ideig-óráig felvették a ritmust a vendég piros-feketék, viszont Keller zsákolása után Vojvoda és Holiday is betalált kintről, a negyed felénél megint utcahosszal állt jobban a Szolnok (32-19). Wisseh kezdte meg a ponttermelést - első négy pontját szerezte a 16-17. percben -, Dragan Alekszics pedig annak ellenére is időt kért, hogy tartotta előnyét csapata (35-23). Báder két-két pontot érő akcióira Wisseh és El-Amin triplákkal válaszolt, így 10 pont környékén megragadt a Körmend (39-29). Az utolsó percben Vojvoda szerzett kosarat, amit Wisseh két büntetővel kiegyenlített, pontosan 10 pont volt tehát a két gárda közötti távolság a nagyszünetben (41-31).

A félidőben a triplákat (4/9 - 5/12) és a büntetőket (7/9 - 8/10) is hasonlóan dobta a két csapat, a ketteseknél viszont nagy volt a szolnoki fölény (11/22 - 4/14), ami leginkább a hazaiak hatalmas pattanózási fölényének volt betudható - 23-10, a körmendi palánk alatt pedig 7 szolnoki támadópattanóra jutott 8 körmendi védőpattanó. Wisseh a második negyed második felére nagyon szépen felébredt, a többiek közül viszont maximum El-Amin, és ő is csak pontokban ért fel a szolnokiak magjának nagyon hasznos, több lábon álló játékához. Szintén nem a vendégek mellett szólt, hogy két kezdő magasuk, Farkas és Török is 3-3 hibával állt már ekkor.

A fordulás után szinte azonnal időt is kellett kérnie a vendégek trénerének, mivel Holiday két könnyű kosarával indult a félidő (45-31). A játékmegszakítás sem hozott túl sok változást, Ferencz triplájára Holiday válaszolt szintén hármassal, majd El-Amin kettesére Lóránt két büntetője és Keller két kosara érkezett, így a harmadik negyed felénél 18 pontosra dagadt a szolnoki fór (54-36). Majdnem két percig nem született pont, Milosevics kettesével azonban a 27. perc végén a mérkőzésen először 20 pontra nőtt a különbség. Fodor triplájára Lóránt felelt egy trojkával (59-39), az utolsó két perc pedig Ferencz-Báder különpárbajt hozott - előbbi kétszer büntetőből, majd triplából volt eredményes, utóbbi pedig előbb Pilcsevicsnek osztott ki gólpasszt, majd 2+1-es akciót csinált, és a negyed utolsó kosarát is ő szerezte, amelynek köszönhetően 22 pontos előnnyel fordult az utolsó 10 percre a Szolnok (66-44).

A záró felvonás eleje is az Olajé volt, Milosevics kintről és közelről is eredményes volt, Ivosev is betalált középtávolról, Sonyák és Ferencz triplái révén azonban nagyjából tartotta a távolságot a Körmend (73-50). A 33. perctől kezdve belassult mindkét gárda, alig esett 1-1 kosár percenként - Keller zsákolása után Wisseh egy büntetőt dobott be, Ivosev kettesére azonban Sonyák kintről válaszolt, maradt tehát a két gárda közti differencia a negyed felére (77-54). Vojvoda is zsákolt egyet, majd Tóth Zoltán egy labdaszerzést követően ziccerből volt eredményes. Sömenek hármasára Milosevics dobott duplát a túloldalon, Sonyák viszont negyedik trojkáját is elsüllyesztette (83-60). Másfél perccel a szezon vége előtt Mitchell mester még időt kért, Grebenár szerzett is még egy kosarat, de így is 21 ponttal nyert a Szolnok 83-62 arányban, és 3-0-s összesítéssel továbbjutott az elődöntőbe.

 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus