Egy győzelemre került a Szolnok a bajnoki aranytól

A magyar bajnoki döntő harmadik felvonásán Olaj-győzelmet ért a Perry-parádé, Szombathelyen már az életben maradásért játszik a Falco.

Magyar férfi NBI/A, döntő, 3. mérkőzés 
Szolnoki Olaj KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 89-70 (22-11, 21-22, 28-15, 18-22)

Szolnok: Perry 18/9, Vojvoda 13/3, Ford -, Milosevics 18/6, Tóth Ád. 13. 
cserék: Browning 13/9, Kovács P. 7/6, Andric 7, Poláyk -, Tóth Z. -.

Falco: Norfleet 6, Perl 19/9, Váradi 10, Boriszov 10/6, Taylor 6. 
cserék: Govens 8, Pustahvar 4/3, Tóth N. 4, Dancsecs -, Kucsora -, Hódi 3/3, Durázi -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Noha Govens játékra kész állapotba került már a második felvonásra, amit hazai környezetben meg is nyert a tavalyi ezüstérmes, most az elejétől fogva érződött, hogy a hazaiak egészen más tempóra képesek ezen az estén, mint a Szekulovics-tanítványok. A 8-2-es hazai kezdés meg is adta az alaphangot, Kendrick Perry (18 pont, 6 gólpassz, 4 szerzett labda) elég tetszetős fazont szabott a Szolnok játékának, a Govenst csak cseréből hozó Falco pedig borzasztó későn tudott csak lereagálni minden kulcsmozzanatot a pályán, így az első etap végére kialakuló 11 pontos különbség hűen tükrözte, hogy melyik fél állt jobban készen a harcra ezen az estén.

A folytatásban sem jött az igazi átütőerő Perléknél, bár a válogatott fiatal bedobója ihletett napot fogott ki, a maga 19 pontja mellett senkitől sem kapott vezéri segítséget, a triplagyártás is nagyon későn indult be Boriszovéknál, így félidőben is megmaradt közte 10, a relatíve nem nagy különbség ellenére is szakadéknyi volt a differencia a két csapat játékában.

A fordulás után Milosevics is feljebb kapcsolt, az Olaj a döntőbeli eddigi legtetszetősebb játékát hozta, jól jelzi ezt a csapatszinten kiosztott 19 gólpassz is, ebben az etapban pedig valósággal megsorozta riválisát a regnáló kupagyőztes és a negyed végére 23-asra hizlalta a különbséget, ezzel pedig érdemben el is döntötte a csatát.

A záró játékrészben már nem tudott érdemi felzárkózási rohamot vezényelni a Falco, Govens is 10 pont alatt maradt, így az utolsó percekben már a fiatalok voltak pályán mindkét oldalon, így a csapatok próbáltak minél több energiát átmenteni a következő, vasi összecsapásra, ahol ha nyer a Falco, úgy mindent eldöntő meccset harcolhat ki, ám ehhez nagy változásokra lesz szükség, ellenben jöhet a bajnokavatás egy idegenbeli Olaj-sikerel.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó döntő állása: 2-1 a Szolnok javára.

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus