Hullámzó meccsen verte a Sopron a ZTE-t

A második félidőre visszavettek az iramból a felek, de így is izgalmas derbit láthattak a kilátogatók - szoros hazai győzelemmel.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, középház, 5. forduló 
Sopron KC - Zalakerámia ZTE KK  70- 66 (17-22, 23-13, 15-16, 15-15)

Sopron:  Warner 22/6, Lemar 20/6, Takács 7/6, Wiggins 8, Gordon 23.
Csere: Supola -, Werner -, Dénes -, Molnár -.

ZTE: Ware 18/12, Thompson 8, Green 8/6, Szabó Zs. 16/3, Agafonov 5.
Csere: Doktor -, Durázi 9/3, Gulyás -, Bagó 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 14-15-tel álló Sopron a 13-16-os mérleggel bíró ZTE-t fogadta a férfi élvonal középházának ötödik fordulójában - mindani sem kellett, mindkét csapatnak nagy szüksége volt a győzelemre, hiszen a bajnokság középmezőnye igencsak kiegyenlített. Warner betörésből, Szabó "ablakos" triplából volt eredményes a mérkőzés elején - kiegyenlített játék folyt a pályán, négy perc játékot követően 7-7-es döntetlent mutatott a tábla. Agafonov megkapta második személyijét, csapata pedig kissé be is ragadt a rajtnál - a Sopron sem volt pontos azonban, kevés kosár esett (12-9). Gordon brusztolt vissza egy támadólepattanót, de Green és Ware távolról válaszoltak - éledezni kezdtek a zalaiak, Sabáli Balázs gyorsan kért is egy időt - a negyed végül 17-22-es vendég vezetéssel ért véget.

Elveszítette a fonalat az SKC a folytatásban, sorra maradtak ki a hazai dobások. Durázi szépen kipasszolt akció végén rámolt be egy hármast, amivel már tízzel is megléptek Bencze Tamás tanítványai - Lemar reagált erre egy 2+1-gyel (22-29). Ettől aztán lendületbe jöttek a házigazdák, egy 12-0-s sorozattal rövid úton visszavették a vezetést - igen hullámzó volt a játék képe (31-31). Lemar és Warner pontjaival távolodott ellenfelétől a Sabáli-legénység, még az is belefért, hogy több künnyű helyzetet, köztük két "légpasszt" is elpuskáztak a hazaiak. Gordon aglis palánk alatti játékával nehezen bírtak Szabó Zsolték, és úgy általánosságban a Sopron sebességével is - 29-19 után egy 21-2-es rohanást "rendeztek" a fehér kékek (40-31). Szabó két közeli találatával tett róla, hogy ne lépjenek el nagyon Wigginsék, a hullámzó mérkőzés első 20 percét követően a házigazda állt jobban (40-35). 

A térfélcserét követően is inkább Lemarék votlak aktívabbak, 7-1-gyel kezdték a harmadik negyedet (47-36). Fokozatosan növelték előnyüket a soproniak, öt perc alatt mindössze hét pontot termelt a ZTE (53-42). Ware egy hármassal igyekezett felrázni övéit, nyolcra jött vissza a ZTE, jött is az újabb Sabáli-időkérés (55-47). Hatott is a pauza, leült az SKC játéka, olyannyira, hogy a záró 10 perc előtt mindössze négy pont maradt a hazai előny (55-51). 

Jó iramban indult a negyedik felvonás, kvázi új meccs kezdődött. Durázi takarta be Warnert, a másik oldalon pedig Thompson ziccerezett faulttal együtt, úgy tűnt, most a zalaiak kapták el a fonalat. Kevés pont esett, nagy volt a küzdelem - akadt egy-két keményebb szabálytalanság is, videóznia is kellett a játékvezetőknek. Takács triplájával újfent a házigazdánál volt az előny, Wiggins közelije még rá is tett erre egy lapáttal (64-60). 65-63-mal fordultak a felek az utolsó percre, rendesen visszaesett tehát az iram a meccs végére. Warner büntetői révén növelte előnyét a Sopron, Szabó Zsolt pedig kihagyta a fontos triplát - Warner kettese beakadt, jött egy Bencze-időkérés, de lehet, hogy már későn (68-63). Ware pörkölt be egyet messziről, de a győztes kilétén ez már nem változtatott - korai hátrányát gyorsan eltüntette, és végül sikerrel vette a zalai akadályt a Sopron KC. 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus