Amerikai magasembert igazolt az Alba

Négyes-ötös poszton bevethető.

Az Alba Fehérvár közleménye:

Az elsőként érkező irányító, Frank Turner és a nem sokkal később aláíró erőcsatár, Stacy Davis után Esa Ahmad is elkötelezte magát együttesünkhöz. A szintén amerikai, 4-es és 5-ös poszton is bevethető kosaras a legutóbbi idényt Cipruson, az élcsapatnak számító AEK Larnaca gárdájában töltötte, tehát rendelkezik egyéves, európai tapasztalattal.
A 203 centiméterre nőtt Ahmad 1996. október 9-én, Ohio államban, Clevelandban látta meg a napvilágot, egyetemi tanulmányai során a kimondottan erős divízióban meghatározó együttesnek számító West Virginia University gárdájában számított kulcsembernek, 2015-től 2019-ig.

- A palánk alatt rendkívül hasznos kosaras jól illeszkedik az elképzeléseinkbe. Hazájában jó hírű egyetemi csapatban szerepelt, Cipruson is jó számokat produkált a legutóbbi bajnokságban. Céltudatos sportember, magas, energikus, atlétikus, remek fizikummal rendelkezik, külső dobásai is eredményesek – közölte Simon Balázs, ügyvezetőnk.

Hozzátette, még egy mezőnyjátékost keresünk, a tárgyalások jelenleg is zajlanak. Vezetőedzőnk, Forray Gábor is kimondottan örül Esa Ahmad megszerzésének.

- Olyan játékos, aki 4-es és 5-áös poszton is roppant hasznos, tökéletesen illik az elképzeléseinkbe. A West Virginia Egyetem kimondottan jó ajánlólevél, továbbá lényeges, hogy egy évet már a kontinensünkön pattogtatott. Gyors, jó labdavezető, kiválóan lepattanózik, lehet rá számítani védekezésben és támadásban. A gyűrű alatt érzi magát igazán otthonosan, úgy gondolom, remek választás, ilyen játékosra van szükségünk – jegyezte meg Forray Gábor.   

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus