Falco: Achilles-szakadást szenvedett csapattársukat látogatták meg

Egy kerékpáros baleset okozott nagy bajt a Falco egyik játékosánál. 

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely közleménye:

Hétfő délelőtt, edzés után a sérült csapattársánál kopogtatott a bajnoki és BL-rajtra készülő együttesünk. Ábelnek jól esett a látogatás és az, hogy egy jókívánsagokkal ellátott labdát vehetett át Váradi Beniéktől.

Ismeretes, hogy Sövegjártó Ábelnek elszakadt az achillese egy múlt heti kerékpáros baleset következtében. A fiatal tehetséget egy hete már meg is műtötték.

- Jó volt látni a fiúkat, a jókívánságok erőt adnak a gyors felépüléshez - fogalmazott Ábel, akire előreláéthatólag 6 hét rögzítőgipsz, utána pedig rehabilitáció, összesen mintegy 6 hónap kihagyás vár..

- Nagyon jól esett, hogy jöttek a fiúki, sok biztató szóval illettek, ami plusz motivációt is ad a felépülésemhez, természetesen várnak vissza és remélik, hogy mielőbb rendbe jövök. Amúgy jól vagyok, jelenleg sajnos nem tudok nagyon semmit se csinálni, csak türelmesen várni. Most úgy néz ki, hogy márciusban végezhetek teljes értékű edzésmunkát, de addig még sok idő és munka van - tette hozzá érdeklődésünkre Sövegjártó Ábel.

A mindössze 17 esztendős saját nevelésű Sövegjártó Ábellel 1 éves szerződést írt alá Gráczer György ügyvezető. Fiatal játékosunk az U20-as csapatunk fontos láncszeme volt. 19 mérkőzésen lépett pályára (mindig kezdőként), átlagosan 27 percet töltött a parketten. A mutatói: 9.8 pont, 6.11 lepattanó, 1.95 gólpassz és 1.37 labdaszerzés. Csapatunk legfiatalabb játékosa 0.84 blokkot is jegyzett meccsenként, ez a 11. legjobb érték az U20-as bajnokságban. Ábel az elmúlt szezonban a Szolnok elleni mérkőzésen bemutatkozott az első osztályban is, 3 percet kapott.

Ábelnek ezúton is mielőbbi felépülést kívánunk!

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus