Forray Gábor: Moszkva hisz, de ellenőriz - már készül a Kecskemét

Wittmann Krisztián szerint fiatalabbként jobban bírta az alapozást, Mészáros Mátét pedig örömmel üdvözölte ismét a csapat.

Véget ért a szabadság, a kecskeméti játékosoknak pedig 16:30-kor jelenésük volt a Messzi István Sportcsarnokban, hiszen Forray Gábor megtartotta a szezon első foglalkozását. Juan’Ya Green augusztus 31-én, Milos Dimics augusztus 19-én, Fülöp Bence pedig a felépülése után csatlakozik a kerethez - számolt be a KTE-Duna Aszfalt szezonjának első napjáról a ktekosar.hu.

A játékosok üdvözölték egymást, kiváló hangulat uralkodott a Messzi István Sportcsarnokban. Marko Djeraszimovics azt mondta, számára bőven elég volt a két hónap szünet, még egy tíznapos görögországi nyaralás is volt a programjában. Rasztko Dramicsanin vasárnap este érkezett meg Kecskemétre, de Molnár Márton például pár nappal ezelőtt már visszaköltözött.

Egy rövid megbeszélést követően - ahol bemutatkozott Váradi Kornél, Forray Gábor segítője, Gonda Zsombor, Plézer Gábor és az új masszőr, Bán Krisztián - aztán elkezdődött a munka, amolyan rávezető tréninget vezényelt Forray Gábor.

- Mindenki elvégezte a nyáron azokat a feladatokat, amelyeket a játékosokra bíztunk. A héten fogjuk megcsinálni a teszteket, amelyek konkrétan alátámasztják, hogy mindez így volt-e, vagy sem. Ahogy ismerem a srácokat, kilencvenkilenc százalék, hogy dolgoztak, a mondás azonban azt tartja, hogy „Moszkva hisz, de ellenőriz”. Ráhangoló edzéssel kezdünk, kedden viszont már a súlyzós, erőfejlesztő tréningek lesznek főszerepben. A csapat gerince együtt maradt, a taktikai dolgokat bele tudom építeni a munkába. Próbáljuk minél jobb állapotba hozni a játékosokat, hogy mire eljön az idő, erősek és frissek legyenek - mondta Forray Gábor.

Wittmann Krisztián is örömmel vetette bele magát a munkába, és valóban tetszett a balkáni zene a magyar játékosoknak Kemal Karahodcsics esküvőjén.

- Jó volt újra találkozni a többiekkel, páran azért Kemal Karahodzsics esküvőjén összefutottunk. A balkáni zene tényleg jó volt, bár azért nem volt teljesen ismeretlen, mert az öltözőben párszor már hallgattuk ezt a stílust. Ráhangolódtunk a felkészülés további szakaszára, semmi különösebb taktikai dologgal nem foglalkoztunk. Megismertük az új fiúkat, akik remélhetőleg hozzák majd azokat az ételeket, italokat, amik ilyenkor szokásosak. Várjuk a szezont, reméljük, olyan lesz, mint a tavalyi. Nekem ez már a sokadik alapozásom, fogalmam sincs, hogy pontosan mennyinél járok. Eleinte, amikor még fiatalabb voltam, természetesen jobban bírtam, de most sem visel meg.

A visszatérő Mészáros Máté is szemmel láthatóan kiváló fizikai állapotban érkezett meg, többször zsákolt és élvezte a foglalkozást.

- Fantasztikus érzés volt a régi barátokkal újra edzeni, családias volt a hangulat, de ez persze nem ment a munka rovására. Örömmel tölt el, hogy a szavak és az ígéretek tettekben is megvalósultak, mert úgy jöttem el Kecskemétről egy éve, hogy mindig szeretettel várnak vissza - abszolút ezt éreztem ma is. Rengeteget dolgoztam a nyáron, szeretnék fejlődni, próbáltam pótolni a hiányosságaimat. Az atletikus képességeimet is fejlesztettem, de leginkább a technikai dolgokra koncentráltam. Szerintem senki nem szereti az alapozást, nem ez a kosárlabda szépsége, de mindannyian tudjuk, hogy ez ugyanolyan szükséges, mint bármelyik más része a sportágnak.

fotó és forrás: ktekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus