Holiday 26 pontot dobott, Somogyi mégis játszott a Jazzben

Ma hajnalban is folytatódtak a Las Vegas-i nyári liga küzdelmei. Justin Holiday újra egészen kiváló volt a Golden State Warriors színeiben, és tizedmásodperceken múlt, hogy nem nyert megint az ő kosarával együttese. Rodney McGruder pályára lépett csereként, ahogyan a Utah Jazznél Somogyi Gergely is, aki a rendelkezésére álló időt hasznosan töltötte ki.

Az előző idényben a Szolnoki Olaj KK-nál játszó Justin Holiday ma hajnalban 31 perc alatt 26 ponttal - 9/16 mezőny, 4/8 tripla, 4/7 büntető -, 3 pattanóval, 1 gólpasszal, 2 szerzett labdával és 2 blokkal jelentkezett, és emellé csak 2 eladott labdája volt, megint csapata és a mezőny legeredményesebbjeként zárt.

A Los Angeles Lakers ellen végig kisebb-nagyobb hátrányban játszó Golden State Warriors a rendes játékidő legvégére vette át a vezetést (83-82), majd egál állásnál (84-84) támadhatott a győzelemért. Holiday kapta meg a labdát a triplavonalon, ám dobását ekkor elhibázta, a túloldalon sem tudtak kosarat szerezni pár másodperc alatt, így jöhetett a hosszabbítás. Itt megint Holidayé volt a végjátékban a befejezés, 4.9 másodperccel a vége előtt azonban ezúttal értékesítette a duplát a szolnokiak ex(?)-játékosa (88-87), a túloldalon viszont még volt válasz: egy elrontott kísérletet követően Jordan Clarkson tette vissza a labdát, még éppen időben, ez pedig a gyűrűben landolt, így a Lakers egyetlen ponttal diadalmaskodott 89-88 arányban.

Az Atomerőmű SE-t erősítő Rodney McGruder 8 és fél percet kapott, ezalatt pontot nem tudott dobni - 0/3 mezőny, 0/1 tripla -, volt 3 pattanója, 2 gólpassza és 1 eladott labdája.

Ami viszont kisebb meglepetés, hogy hiába nem írta a Utah Jazz a végleges nyári ligás keretben, Somogyi Gergely ma mégis játszott náluk az idei 1/2-est, Jabari Parkert is felvonultató Milwaukee Bucks ellen. A mormonföldiek jóval jobb állománya kijött ezen a találkozón, borzasztóan simán 87-71-re múlták felül a wisconsini együttest. A tavaly az Alba Fehérvárt erősítő középjátékos 6 és fél percet tölthetett a parketten, ami alatt 5 pontot - 1/1 mezőny, 3/4 büntető - 1 pattanót, 1 gólpasszt, 1 blokkot és 1 eladott labdát jegyzett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus