Légiós körkép: Határ Bettiék alapszakaszt, Kovács Adriánék EuroCupot nyertek

Czukor Dalmáék a rájátszásban.

A Hunbasket összefoglalója:

A héten befejeződött az Euroliga a Crvena zvezda számára - belgrádi együttes 100-55-re kikapott az Anadolu Efes otthonában, így 11-23-mal, a 16. helyen zárta a szezont. Hanga Ádám 6 pontot ért el. Az ABA Liga negyeddöntője ma este kezdődik a zvezda számára a montenegrói SC Derby ellen.
 
A Básquet Girona fordulatos első félidő után szoros meccsen kapott ki a Barcától (75-81), maradt a 14. helyen (10-19). Golomán György ezúttal sem játszott.
 
A MoraBanc Andorra nagyszerű első 20 perc után végül kikapott a Herbalife Gran Canaria vendégeként (97-92) - ugyanolyan mérleggel áll a gárda a 13. pozícióban, mint a mögötte lévő Girona (10-19). Somogyi Ádámot nevezték a meccsre, de nem került pályára.
 
A Trefl Sopot egy végig szoros mérkőzést egy 5.2 másodperccel a vége előtt dobott büntetővel tudott megnyerni a Tauron GTK Gliwice otthonában (79-80). A Sopot ezzel 21-7-re módosította mérlegét, egyetlen meccsre van a listavezető Anwil Wloclawektől (22-6), és mivel a King Szczecin kikapott (18-10), így két fordulóval az alapszakasz vége előtt már biztosan minimum második kiemelt a rájátszásra. Váradi Benedek 3 ponttal, 2 lepattanóval és 2 gólpasszal zárt.
 
A Neptunas két egészen kiváló középső negyedére alapozva verte a 7Bet-Lietkabelist (88-84), ezzel meg is előzte riválisát a tabellán, már az ötödik pozícióban található (13-12). Maronka Zsombor 2 ponttal, 1 lepattanóval és 1 szerzett labdával járult hozzá a sikerhez.
 
A Kawasaki Brave Thunders összekapta magát a múlt heti két zakója után, és három győzelmet söpört be szerda óta - előbb a Sunrockers Shibuyát (80-52), majd kétszer a Shinshu Brave Warriors Naganót verték (82-90, 76-80). A Kawasaki ezzel visszakerült a Central csoport harmadik helyére (29-24) hét mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt. Rosco Allen elsőre csak egy negyedet játszott (2 pont, 4 lepattanó, 1 gólpassz), és a Shinshu elleni két összecsapás során is csak 15-15 percet töltött a pályán előbb 7 pontért, 4 lepattanóért és 2 gólpasszért, majd 14 pontért, 4 lepattanóért és 2 gólpasszért (16 VAL).

 

A Enisey Krasnojarsk a múlt héten előbb kikapott a Parma-Pari otthonában (106-94), a Lokomotivot viszont legyőzte idegenben (76-83) - az 1 győzelemmel jobban álló Parma-Pari mögött továbbra is hatodik a gárda a középszakasz A csoportjában. Mikael Hopkinsnak elsőre nem ment (2 pont, 7 lepattanó), a Lokomotiv ellen viszont hasznos volt (6 pont, 8 lepattanó, 1-1 gólpassz, blokk és szerzett labda, 10 VAL).

 Ugyanitt kell megemlíteni azt, amiről hétvégén már olvashattatok facebook és Instagram oldalunkon: Kovács Adrián első magyar edzőként EuroCupot nyert a Paris Basketball csapatával, amely ezzel kivívta a jogot a jövő évi Euroliga-indulásra.
 

A hölgyekre áttérve kezdjünk szokás szerint a Beretta Famila Schióval, amely ezúttal az O.ME.P.S. Battipagliát ütötte ki (101-51), így tartja második helyét a tabellán (19-3) egy fordulóval és egy elhalasztott meccsel az alapszakasz vége előtt. Sok jó teljesítmény volt a Schiónál, Juhász Dorkáé is közéjük tartozott (11 pont, 9 pattanó, 3 gólpassz, 21 VAL).

Az Oxygen Roma Basket egy újabb borzasztóan fontos győzelmet aratott, most az RMB Brixia Basketet múlta felül (76-73), így már a hetedik a tabellán (10-12). A 8. helyen álló Dinamo Banco di Sardegna Sassari, illetve a 9. helyezett Alama San Martino di Lupari egymás ellen játszik az utolsó fordulóban, de a Roma még a hármas holtversenyből is jól jön ki, így a fővárosi együttes bejutott a rájátszásba. Czukor Dalma 8 pontot és 3 lepattanót rakott a közösbe.

A CBK Mersin a hétvégén az Euroliga Final Fourban szerepelt: a török gárda előbb a címvédő Fenerbahcétól (89-80), majd a cseh ZVVZ USK Prahától kapott ki (67-95), így a negyedik helyen zárta a sorozat idei kiírását. Kiss Virág az elődöntőben bő negyed óra alatt 3-3 pontot és gólpasszt, illetve 2 lepattanót hozott össze, a bronzmeccsen viszont a török gárda legeredményesebb játékosa volt (19 pont, 6 pattanó, 2 gólpasszt, 1 blokk, 17 VAL).

A Perfumerías Avenida fordulatos mérkőzésen tudott nyerni a Movistar Estudiantes otthonában (63-69), és mivel egymás elleniben jobban áll a második Valenciánál, így egy fordulóval a vége előtt megnyerte az alapszakaszt (25-4). Határ Bernadett 3 ponttal zárta a találkozót.
 
Franciaországban csak ezen a hétvégén kezdődik a rájátszás és a playout.
 
Romániában viszont lejátszották a bronzcsata első ütközetét, ezt pedig megnyerte az ACS Sepsi-SIC a Targoviste ellen (82-57), így 1-0-ra vezet a párharcban. Gereben Lívia 6 pontot, 2 lepattanót és 3 gólpasszt ért el.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; VTB United League; Coach Kovacs facebook; Famila Wüber Schio; Oxygen Roma Basket; EuroLeague Women; Perfumerías Avenida

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus