Matthias Zollner az Alba Fehérvár új vezetőedzője

A rossz eredmények miatt felmentették Dejan Mihevc-et és a csapaton belül is büntettek.

Az Alba Fehérvár közleménye:

Felmentettük Dejan Mihevc vezetőedzőt.

„Lépésünket a csapat jelenlegi helyezése, illetve az egyes mérkőzéseken mutatott hullámzó játékunk indokolta. A bajnokságban eddig elszenvedett 6 vereségünkből 4 alkalommal győztes helyzetből veszítettünk mérkőzést. Természetesen a sikertelen szereplésben a vezetőedzőn kívül a játékosok, a stáb tagjai is ugyanúgy hibásak és mindegyikünknek  megvan a maga felelőssége. Az edzőváltás mellett egyéb szankciók is születtek, de ezeket a klub belügyeként kezeljük.

A vezetőedző utódját sikerült hamar megtalálnunk. Matthias Zollner személyében már egy Magyarországon bizonyított, sikeres edzővel folytatjuk a 2021/2022-es bajnokságot. Bízunk benne, hogy a bajnokság hátralevő részében kiegyensúlyozottabb teljesítménnyel sikeresek leszünk.” – nyilatkozta Balássi Imre.

„Először is nagyon örülök, hogy visszatérhetek Magyarországra, legfőképpen, hogy Fehérváron folytathatom edzői pályafutásom. Legutóbbi magyarországi tartózkodásom során nagyon megszerettem a magyar bajnokságot és a szurkolókat, alig várom, hogy újra munkába álljak. Ezúton is köszönöm a klub elnökének a bizalmat, azon leszek, hogy segítsem az Albát, hogy visszakerüljön a méltó pozíciójába. Úgy gondolom, sok tehetséges játékos van a csapatban, a következő hetekben, hónapokban keményen szeretnénk dolgozni és a maximális teljesítményt nyújtani. Izgatottan várom az első mérkőzésünket... Hajrá Alba!” – nyilatkozta Matthias Zollner.

fotó: albakosar.hu

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus