Megvan a Sopron első légiósa

Xavier Pollard a 2021-22-es évadban már játszott az NB I-ben.

A Sopron KC közleménye:

Egy korábban az NB I-ben már bizonyító amerikai irányító, Xavier Pollard személyében megvan csapatunk első idegenlégiósa a következő évadra.

A 31 éves, 193 centi magas Pollard a 2021-22-es évadban játszott az NB I-ben, és abban a szezonban elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy akkori csapata, a Kecskemét – nem kis meglepetésre – bejutott a legjobb négy közé a bajnokságban.

Abban az évadban Pollard volt a rájátszás legeredményesebb játékosa 20 pont fölötti átlaggal, a teljesítményindexek tekintetében pedig a második volt 26 fölötti értékkel, az akkor éppen Körmenden játszó, de néhány éve már nálunk is megforduló center, Wesley Gordon mögött.

A korábban a svájci és a német élvonalban is szereplő, Kecskeméten meccsenként nagyjából 35 percet a pályán töltő, és az egész szezon során 19,4 pontot, 5,6 lepattanót és 4,1 gólpasszt átlagoló Pollard az előző évadban a francia másodosztályú Antibes csapatában kosarazott. A francia együttesben átlagban bő 24 percet játszva 10,6 pontot, 2,7 lepattanót és 3,4 gólpasszt átlagolt.

 

Fotó, slide: sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus