A Hétvége Sztorija: a hibátlan Djeraszimovics

A KTE dobógépe ihletett napot fogott ki - szerinte ők magabiztosak voltak, a Paks pedig ideges - idegenben kisebb rajtuk a nyomás.

Nagy győzelmet aratott hétvégén a KTE-Duna Aszfalt, hiszen Forray Gábor alakulata némi meglepetésre végig uralta a találkozót Pakson - már az első negyedben meglépett a társaság, hamar húsz pont feletti előnybe került, és végül 96-78-ra nyert. 

"Ez egy nagyon nagy győzelem volt, és szükségünk is volt rá, mert elveszítettünk két találkozót otthon, kellett az önbizalmunknak egy ilyen siker. Végig koncentrálni tudtunk, nyugodtan kosárlabdáztunk, magabiztosak tudtunk lenni, és igazából végig vezetve sikerült nyerni" - mondta a Kezdő5.hu-nak Marko Djeraszimovics

"Nagyon jól kezdtünk, vezettünk 9-0-ra, 10-2-re, és megjött az önbizalmunk ettől. Megvoltak az üres dobóhelyzeteink, be is tudtuk őket dobni, a Paks pedig szerintem egyre idegesebb lett, egyre kevésbé voltak magabiztosak. Fölénybe kerültünk, tudtunk rohanni, jó mérkőzést játszottunk" - folytatta.

A szerb dobógép ráadásul egészen különleges teljesítményt nyújtott, hiszen úgy dobott 29 pontot, hogy egyetlen mezőnykísérletét sem rontotta el - mind a tizenkét dobását a helyére küldte, közte öt triplával. Ezzel Djeraszimovics nálunk a hétvége megosztott MVP-címét is elnyerte Darrin Govensszel együtt. 

"Igazság szerint a mérkőzés folyamán nem gondoltam erre, nem tudtam, hogy milyen a dobószázalékom. A játékra figyeltem, hogy mindent jól csináljak, de elég jól dobtam, aztán egyre magabiztosabbá váltam, elkaptam a ritmust, és végül így jött ki, hogy nem is hibáztam mezőnyből."

A KTE 3-2-es mérleggel várhatja a folytatást, hiszen a két nagy idegenbeli siker mellett kétszer is kikapott már otthon, mindkétszer szoros végjátékban - a Pécs és a Sopron távozott eddig győztesen Kecskemétről, igaz, a Szedeákot legyőzte a Forray-legénység. 

"Mindkét vesztes hazai meccsünkön labdánk volt a győzelemhez, de nem tudtunk vele élni. Hibáztunk, talán balszerencsések is voltunk, de igazából ott nagyobb volt rajtunk a nyomás a hazai pálya miatt. Idegenben ez nem volt meg, felszabadultabban játszhattunk Zalaegerszegen és Pakson is, ennek is köszönhetjük ezt a két nagy győzelmet" - mondta erről Djeraszimovics. 

A gárda most újabb hazai megmérettetésre készül, hiszen a több problémával is küzdő címvédő, az Alba Fehérvár látogat hétvégén Kecskemétre.

"A felkészülési időszakban két meccset is játszottunk velük, jól ismerjük egymást, szerintem nem nagyon tudunk meglepetést okozni a másiknak. Úgy gondolom, hogy az Alba nagyon jó csapat most is, de ha kihozzuk magunkból a maximumot, akkor képesek lehetünk ellenük nyerni hazai pályán, minden fegyverünk adott ehhez."
 

fotó: KTE Kosárlabda Klub

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus