Djeraszimovics: Én hiszek ebben a csapatban

A Kecskemét játékosa szerint eddig nem voltak együtt túl sokat, úgyhogy a héten gyakorolták az öt-öt elleni játékot.

A ktekosar.hu készített interjút Marko Djeraszimoviccsal, a Kecskeméten már nyolcadik szezonját kezdő légióssal:

- Gyanítom, várták már az első tétmeccset.

- Persze, ez nem is kérdés. Az első félidőben nem voltunk túl jók, de a meccs második felére feljavultunk. Kihagytunk néhány üres dobást, közel voltunk a győzelemhez, de ez már a múlt, csak előre tekintünk. Jó volt újra találkozni Bernard Thompsonnal, mert ő egy nagyszerű srác. Nem sokat beszélgettünk a kosárlabdáról, inkább az volt a téma, hogy kivel mi újság. Azt mondta, jól érzi magát Zalaegerszegen, aminek nagyon örülök.

- Hogyan telt a hét?

- Sokat gyakoroltuk az öt-öt elleni játékot, mert nem voltunk túl sokat együtt eddig, talán ez az egyik legnagyobb problémánk. Minden más rendben van, a hangulat kiváló, ahogy mindig. Azt hiszem, napról-napra, meccsről-meccsre javulni fogunk.

- A nyolcadik szezonját kezdte meg Kecskeméten. Ha az idei csapatot összehasonlítjuk az utóbbi néhány év csapataival, akkor mire jutunk?

- Az atmoszférára most sem lehet panasz, mindenki nagyon jól érzi magát. Teljesen mindegy, hogy milyen kvalitású egy játékos, ha emberileg nem felel meg, nem maradhat itt. Az edzői stáb és a menedzsment mindig figyel, hogy jó személyiségű játékosokat hozzon, ezért jó a csapategységünk és ezért hangsúlyozzuk mindig, hogy milyen kiváló a hangulat nálunk. Nehéz összehasonlítani az idei keretet a korábbiakkal. Volt olyan, hogy sokan azt mondták, mi majd a tabella hátsó felében végzünk, aztán annál sokkal jobb eredményt értünk el. Jó csapatunk van, én pedig hiszek ebben a csapatban. Biztos vagyok benne, hogy idén is jól fogunk teljesíteni.

- Milyenek az új játékosok?

- Mészáros Mátét és Milos Dimicset régóta ismerem, Juan’Ya Green pedig egy hónapja csatlakozott hozzánk, mindhárman beleillenek a csapatba. Persze még gyakorolnunk kell, le kell játszanunk pár meccset együtt, de úgy érzem, jók leszünk.

- Sokan talán még a szezonrajtnál is sokkal jobban várják az első hazai mérkőzést, az viszont biztos, hogy a DEAC ellen nem lesz könnyű dolguk.

- Erős csapat a DEAC, amely a nyáron tapasztalt és jó játékosokkal erősített. Forray Gábor viszont minden összecsapásra maximálisan felkészít minket, ezúttal is videóztunk, megnéztük a Körmend elleni meccsüket. Nagyon jó lenne, ha minél több szurkoló kijönne a csarnokba és szurkolna nekünk. Állíthatom, hogy élvezni fogják a meccset, mert két jó csapat találkozik egymással. Bízom benne, hogy a végén együtt örülhetünk a győzelemnek.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus