Kinney-nek az lesz a feladata, hogy megnehezítse Govens dolgát

A ZTE légiósa az eladott labdákról és Govens megállításáról is beszélt, Perl Zoltán szerint a Falcónak a gyors játékra és a pick-and-roll levédésére kell figyelni. 

A középszakasz utolsó játéknapján dőlt el, hogy a Zalakerámia ZTE KK lesz a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ellenfele a rájátszás első körében - a Falcóé a pályaelőny, így mindenképpen bravúr lenne az Egerszegtől egy esetleges továbbjutás. A Kezdő5.hu szombathelyi részről Perl Zoltánt, a ZTE oldaláról pedig James Kinney-t kérdezte. 

"Egy  kemény párharcot várok. A playoffban már minden meccs fizikális, nagyon koncentráltan kell játszanunk. Figyelnünk kell arra, hogy a saját gyors játékunkat kell játszani, okosan kiválasztva a helyzeteket. A védekezésben szerintem a pick-and-roll védése lesz a kulcs, illetve figyelnünk kell a ZTE hárompontos dobásaira" - tekintett előre Perl Zoltán. 

"Szerintem a Falco elleni győzelem kulcsa a minél kevesebb eladott labda lehet, mert kiválóan indítanak le, végre kell hajtanunk a játékainkat támadásban, mivel a Falco rövid idő alatt képes rengeteg pontot szerezni. Jól kell reagálnunk arra, amikor futásban vannak. Idegenben játszani nehéz, főleg Szombathelyen, de szerencsére nagyszerű szurkolóink vannak, akik ott lesznek és biztatnak minket" - mondta Kinney, majd rátért jó barátja, Darrin Govens játékára is. 

"Gov nagyon jó barátom és remekül játszik, nem erőltet túl sok dobást, de amit elvállal, azt általában be is dobja. Fog kosarakat szerezni, de az a dolgom, hogy a lehető leginkább megnehezítsem ezt számára. Nagyon fontos lesz, hogy ne engedjük oda a büntetővonalra és mivel ő a motorja a csapatuknak, ha elkapja a ritmust, nagyon nehéz őket megállítani. Nagy csapatteljesítmény kell védekezésben, de szerintem készen állunk a kihívásra."

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus