Schmidt szerint a szív vitte előre a Paksot, Fekete csalódott

Constantinides és Forray már a közelgő playoff-párharcról beszélt, Szekulovics reméli, hogy találkoznak még idén a Szolnokkal - nyilatkozatok a középszakasz utolsó játéknapja után. 

Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK 85-79

Schmidt Béla, ASE: A minimális célt teljesítettük. Sajnos nem tudtunk az alapszakaszbeli 50 százalékos teljesítményen javítani. A mai napon nem kezdtünk jól, de voltak jó szériáink, nagyon jól kettő-kettőzött az ellenfél. Szerencsére volt lelkierőnk, tényleg a szívünk vitt tovább minket. Örülünk, hogy sikerült, a Szolnokkal folytatjuk!

Bencze Tamás, ZTE: Először is gratulálok az ellenfelünknek! Ha a 40 perc teljesítményét nézzük, akkor megérdemelten győztek. Voltak jó periódusaink, 2-3 rossz is, ami annak volt köszönhető, hogy a cserepadról érkező játékosok nem abban a ritmusban vették fel a fonalat, ahogy kellett volna. De mindig vissza tudtunk jönni. Rosszul dobtunk kintről, főleg a hármasokat, és ezekből a Paks általában büntetett. Gratulálunk nekik, hogy ők is a nyolcba kerültek!

A sajtótájékoztató felvétele:

Egis Körmend - KTE-Duna Aszfalt 84-67

Antonis Constantinides, Körmend: Úgy gondolom, hogy a mai nap láttuk, mire lehet számítani a Kecskeméttel kapcsolatban a playoff során. Nagyon érdekes párharc lesz. A következő 3-4-5 mérkőzés rendkívül kemény lesz, ahogy ezt ma láttuk. Nagyon boldog vagyok, mert ma láttam, amit a csapattól szeretnék látni védekezésben. 67 pontot kaptunk és ha csak ennyi pontot engedünk az ellenfelünknek, akkor nehéz lesz hazai pályán mérkőzést veszíteni. A legnagyobb problémánk az eladott labdák voltak és leindításból sikerült viszont 26 pontot dobni. Természetesen sok lehetőség van még fejlődni, mint csapat, de szerencsétlenségünkre a sérülések nem kerülnek el minket. Touyo is tegnap sérült meg az edzés során és a mai mérkőzésen sem tudtuk használni rendesen, de Hollins sem 100%-os. Nagyon nehéz ez nekünk, mert minden mérkőzésen csak két magasember áll rendelkezésre. Ez a 6. mérkőzésem itt és ebből 4-et két magasemberrel kellett játszanunk, ami elég kemény. Keddre reméljük a sérültek többsége rendbe fog jönni. A keddi mérkőzés egy teljesen más mérkőzés lesz. A legfontosabb lesz az első ebből, amit természetesen meg kell nyernünk. Nem számít a teljesítmény, védekezés vagy bármi, csak a győzelem. Egypontos győzelem már bőven elég lesz.

Forray Gábor, KTE: Először is gratulálok a Körmendnek. Azt hiszem, megérdemelten nyertek a végén. Elsősorban magunknak is szeretnék gratulálni, amit elterveztünk, azt sikerült maradéktalanul megvalósítani. A Körmend megérdemelte a győzelmet, de az eredeti célt, mely szerint az eddig keveset szereplő játékosok szerepeljenek sokat, azt sikerült megvalósítani. Ők nem vallottak szégyent és biztos, hogy sokat fogunk még hallani Kecskeméten, de Körmenden is ezekről a magyar fiúkról. Nagy élmény volt nekik, különösen a végjátékban, hogy amerikai légiósok ellen tudnak játszani, de azért látszott, hogy ők többnyire az U20-as bajnoksághoz szoktak. A végén viszont kijött a tudáskülönbség, de nekünk nem most kell megmutatni az igazi erőnket, hanem keddtől, amikor a playoff kezdődik. Tisztában vagyunk vele, hogy az teljesen más mérkőzés lesz, mint a mai. A maira sem lehet panaszkodni közönség szempontjából, hiszen a hazai publikum jóvoltából parázs hangulat alakult ki. Hasonlított ez egy igazi rangadóhoz, volt itt minden, mint a búcsúban. A playoff nagy várakozással tölt el, biztos vagyok benne, hogy ennél sokkal többen lesznek és sokkal keményebb lesz. Kedden folytatjuk.

A sajtótájékoztató felvétele két részletben:

Szolnoki Olaj KK - Falco-Vulcano Energia KC 99-100

Dragan Alekszics, Szolnok: Az első félidőben a támadásaink és a védekezésünk is jó volt, a második félidőben inkább csak a támadásra koncentráltak a játékosok. Mindkét csapat jól játszott, jó mérkőzést láthattak a nézők, sok ponttal. Gratulálok a Falconak, egy labdás mérkőzés lett a vége.

Szrecko Szekulovics, Falco: Jó mérkőzést játszottak a csapatok,és ez jó volt a nézőknek. Arra vigyáztunk, hogy valaki nehogy megsérüljön. Büszke vagyok a csapatra, mert nyertünk és ez nagyon sokat jelent. Sok sikert a Szolnoknak, remélem találkozunk a döntőben.

A sajtótájékoztató négy részletben - Dragan Alekszics, Polyák László, Szrecsko Szekulovics és Váradi Benedek értékelése:

Naturtex-SZTE-Szedeák - Kaposvári KK 63-78

Kiss Zsolt, Szedeák: Gratulálok a Kaposvárnak, ennyivel jobbak voltak ma nálunk. Az első félidőben tudtuk tartani ellenfelünket, utána kijött az, ami valószínűsíthető volt, hogy elveszítjük a lepattanócsatát. Büszke vagyok a csapatunkra, felvettük a kesztyűt. Viszontagságos szezonon vagyunk túl, reméljük, a következő szezon egyik csapatnak sem lesz ilyen zaklatott.

Fekete Ádám, Kaposvár: Ez a két csapat szenvedett a legtöbbet a szezon során, de a tétnek megfelelően álltak hozzá a játékosaim, ez döntött a mai mérkőzésen. Nálunk több volt a pályára lépő játékos, bár sokan nem is edzettek. Küzdelmes meccs volt, biztató lehet a fiatalok játéka. Sok sikert a Szegednek, köszönjük azon szurkolóinknak, akik elkísértek bennünket. Számunkra is csalódás, hogy nem jutottunk be a playoffba.

A sajtótájékoztató felvétele:

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus