Szarvas Gábor mesélt a badalonai edzőtovábbképzőről

A Szolnoki Olaj KK edzője, Szarvas Gábor számolt be arról, milyen volt a badalonai edzőtovábbképző, melyen Európa "krémje" tartott előadásokat.

Hogyan jött a lehetőség számodra, hogy kijuss Badalonába a héten lezajlott nemzetközi edzőképzésre?

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében a Coaching Study Visit Program szervezői hirdették meg a Euroleague Coaches Board Clinicet a programban lévő edzők számára.

Kikkel együtt mentél erre az eseményre és milyen további "ismerős arcokkal" találkoztál a "hallgatók" között?

A badalonai képzés elnöke Zeljko Obradovic volt. A csoportból ketten vettünk részt a képzésen Vittay-Hajnik Ambrussal, de itt volt Magyarországról Hencsey Tamás a MAFC-ból és Patai Benjámin Körmendről. A 2-300 hallgató 36 országból érkezett a világ minden részéről, európai top ligák edzői is helyet foglaltak a lelátón a négy nap alatt.

Mik voltak ennek a négy napnak a főbb témái?

Az előadók Ettore Messina, Giorgios Bartsokas, Pablo Laso, Sarunas Jasikevicius, Xavi Pasqual és Zeljko Obradovic voltak.

Amit az előadók hangsúlyoztak, hogy minden apró részlet nagyon fontos a játékban és minden apróságot azonnal javítani kell.

Zeljko Obradovic elmondta, hogy minden évben megrendezésre fog kerülni a coaching clinic, ahova várnak minden fejlődni, tanulni vágyó edzőt.

Melyik előadás(ok) tetszett(ek) a leginkább és miért?

Nem tudok kedvenc témát kiemelni, mert mindegyik rendkívül tartalmas, színvonalas sokat adó volt a maga kategóriájában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus