Védekezés és sok futás – ezt szeretné látni Csirke Ferenc

Pénteken felkészülési meccset játszik a PVSK, a tréner elmondta, hogy hol tartanak most. 

Pénteken 18:30-kor ugyanis a KK Spartak Subotica együttesét fogadja a PVSK-VEOLIA csapata a Lauber Dezső Sportcsarnokban, ez lesz a gárda első felkészülési mérkőzése.

– Három hét telt el a felkészülésünkből, és azt kell mondjam, eddig minden munkát elvégeztünk, amit el szeretünk volna ez idő alatt – mondta el a pvsk-panthers.hu érdeklődésére Csirke Feren. – Hétfő óta teljes a légiós-kontingensünk, így azóta tudunk már egy kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni a taktikai elemek gyakorlására is. Persze azért közben még a fizikai felkészítés is megy, hiszen azért a bajnoki rajtig jócskán van még időnk.

A tréner azt is elmondta, hogy a két új amerikai légiósáól, Justin Alstonról és Kameron Taylorról pozitívak az első benyomások.

– Az hamar kiderült, hogy emberileg nagyon rendben vannak a fiúk, de ahogy telnek a napok, egyre inkább mutatják meg azokat a dolgokat játékban, kosárlabdatudásban is, amiket a videókon láttunk tőlük. Azért nincs könnyű dolguk, hiszen a hétfő előtti szombaton érkeztek meg Pécsre, az átállás miatt pedig csak mostanra kezdik leküzdeni a fáradtságot.

Csirke Ferenc azt mondta, hogy mivel a taktikai repertoárja az újjáformálódó együttesnek még nem olyan széles, azt szeretné, ha azt a három-négy játékot, amit már nagyjából sikerült elsajátítani, minél jobban be tudnák gyakorolni a Subotica ellen.

– Az új szezonban sokkal nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a védekezésre, így ebben feltétlenül szeretném majd látni az előrelépést. Illetve még valami. Az utóbbi hetekben elég sokat futottak a játékosok. Éppen ezért nagyon nem szeretném, ha épp a mérkőzésen nem futnának eleget – zárta mosolyogva gondolatait a vezetőedző.

Jelen állás szerint a válogatott kerettel edző center, Horti Bálint is pályára léphet majd a Subotica ellen, a szövetségi kapitány ugyanis a hétvégi edzőmeccsekre visszaengedi klubjaikba a játékosokat.

fotó és forrás: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus