Vojvoda: Kellett ez a szívünknek

Zollner szerint a Körmend megengedte a Szolnoknak, hogy kontrollálja a mérkőzést - Csirke a gyorsindításaikat dicsérte - Bencze: elszálltak az esélyeink, várjuk a csodát - Berényi nem gondolta, hogy így kapnak ki - Ramirez elmondta, hogy mi rogyasztotta meg az Albát - nyilatkozatok a szerdai NBI/A-s mérkőzések után.

Szolnoki Olaj KK - Egis Körmend 88-84

Dragan Aleksic: Gratulálok a fiúknak. Nagyon fontos győzelem ez a számunkra. első dolog amire koncentrálunk, hogy több energiával menjünk fel a pályára, mint a Körmend és lassítani, kontrollálni tudjuk a játékot. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ebben az időpontban is ennyien itt voltak és a mélyponton átlendítettek bennünket.

Matthias Zollner: Sok eladott labdánk volt, kihagyott dobásunk és sajnos megengedtük a Szolnoknak, hogy kontrollálja a mérkőzést.

Vojvoda Dávid: Gratulálok a fiúknak, nagyszerű mérkőzésen vagyunk túl, fontos győzelem ez a számunkra a vereségek után. Kellett a szívünknek. Amit Dragan ma este kért tőlünk, azt úgy érzem megcsináltuk. Sok sikert kívánok az U20-as csapatunknak a hétvégére!

Németh Ákos: Lassan kezdtük a mérkőzést, nem a megszokott ütemben, ezért nem is úgy alakult ahogy terveztük. A második félidőben koncentráltabbak voltunk, de ez nem volt elég a győzelemhez.

Pécsi VSK-VEOLIA - JP Auto - JKSE 77-56

Csirke Ferenc: Nehéz erről a mérkőzésről beszélni, mert meghatározó hiányzója volt a Jászberénynek. Pont az a játékos hiányzott a vendégek keretéből, aki miatt később teljesen más meccset kell majd játszanunk a rájátszásban. A mai este pozitívuma, hogy komolyan vettük a mérkőzést, amit megbeszéltünk azt meg tudtuk valósítani a pályán. Amit ma gyorsindításokból műveltünk az valami nagyon extra, 35 pontot dobtunk így.

Nikola Lazic: Ma jobb volt a Pécs. Harmincöt pontot kaptunk gyorsindításból, ami nekünk a legnagyobb baj volt. Nem játszottunk jól, több meghatározó játékosunk is hiányzott, sajnos ez így van a Magyar Kupa óta. Bármis is történt, ilyen energiátlanul és ilyen sok hibával nem szabadott volna játszanunk.

Bíró levente: Az első három percet leszámítva sikerült ráerőltetnünk a játékunkat a Jászberényre. Fel tudtuk gyorsítani a meccset és ez nekünk kedvezett, a vendégek szűkösebb rotációja miatt. Nagyon jól védekeztünk, a támadásainkba becsúszott pár hiba, de ez ma belefért.

Kerpel-Fronius Balázs: Megérdemelten nyert a PVSK. Meccs előtt is tudtuk, hogy nagyon nehéz szituációban vagyunk, tudott volt az irányítónk hiánya. A nagyobbik baj az eredményen kívül, ahogyan reagáltunk erre a helyzetre. Most van egy kis pihenőnk rendezni a sorokat.

Sopron KC - Zalakerámia ZTE KK 70-66

Sabáli Balázs: Veresége ellenére gratulálok a ZTE-nek és edző kollégámnak, jó védekezésükkel alaposan megnehezítették a dolgunkat. Lassú kezdés után, a második félidőben azzal tudtunk ellépni, hogy feljavult védekezésünk révén labdákat és könnyű kosarakat szereztünk. A második félidőben volt zsinórban tizenkét olyan támadásunk, amelyet nem tudtunk kosárral befejezni, egyénieskedtünk és idegesekké váltak a srácok, de a végjátékból mi jöttünk ki jobban. Supola Zolin érződött, hogy nem tud olyan intenzitással mozogni, ahogy itt szükséges lenne, a sérüléséből felépülő Dénes Gabi pedig belenyúlt a labdába. Reméljük, a folytatásban ez a balszerencse sorozat elkerül minket és meg tudjuk nyerni a következő hazai meccseinket.

Bencze Tamás: Gratulálok a Sopronnak, megérdemelten nyert és kívánom, hogy jusson be a playoff-ba. Ez a meccs a védekezésről szólt, látszott, hogy jól ismeri egymást és jól fel is készült a másik játékából mindkét csapat. Hetven ponton tartottuk saját pályáján a Sopront, ami dicséretes, de úgy nem lehet idegenben mérkőzést nyerni, hogy egy csapatból csak két kulcsember játszik igazán jól. Ezzel a vereséggel gyakorlatilag elszálltak esélyeink a nyolc közé jutásra, de ebben a bajnokságban már történtek csodák. Próbáljuk a hátrelévő meccseinket megnyerni és várjuk a csodát...

Takács Norbert: Katasztrofális játékkal kezdődött ez az igen-igen meccs, majd a második negyedben volt egy jó szakaszunk, sikerült előnyt szerezünk. A második félidőben pontatlanok lettünk, kapkodtunk, ellenfelünk fordítani tudott. A hajrában átálltunk egy zónára, amely ellen szerencsére ellenfelünk kihagyott pár tiszta helyzetet, így a végjátékból mi jöttünk ki jobban.

Dustin Ware: Kiélezett, kemény mérkőzés volt, amelyen sokat hibáztunk, gyakran egyénieskedtünk, így az agresszíven játszó Sopron megérdemelten győzött.

DEAC - KTE-Duna Aszfalt 72-77

Berényi Sándor: Kemény meccs volt, ami a Kecskemét stílusának jobban kedvezett. Azt gondoltam, hogy hazai pályán senki nem fog tudni legyőzni bennünket úgy, hogy 80 pontnál kevesebbet dob, de a botrányos dobószázalékunknak köszönhetően ezúttal ez is megdőlt. Jól felkészültünk védekezésben a vendégekből, de kosárra játsszák ezt a játékot.

Forray Gábor:  Boldog vagyok, hiszen ebben a bajnokságban minden idegenbeli siker nagy szó. A győzelmünk kulcsa, hogy mindössze négy labdát adtunk el. Védekezésben gyakran váltottunk, nem hagytuk, hogy a debreceniek elkapják a fonalat. Lehetett volna egylabdás meccs is, de a végjátékban higgadtabbak voltunk vendéglátóinknál. Köszönöm a szurkolóinknak, akik elutaztak ideáig, hogy bíztatták a csapatot.

Daniel Amigo: Egész héten a védekezésre koncentráltunk, ez meg is látszott, hiszen az elmúlt mérkőzések legjobb teljesítményét nyújtottuk ezen a téren. Sajnos a dobásaink azonban nem mentek be, enélkül pedig képtelenség nyerni.

Molnár Dániel: Nem gondoltam volna, hogy 77 dobott ponttal lehet nyerni Debrecenben, de a támadásaink rendkívül kontrolláltak voltak, így sikerült a bravúr.

Serco - TF-BP - Alba Fehérvár 70-65

Ales Pipan: Az első félidőben sok hibát vétettünk és rosszul lepattanóztunk. A szünet után több energiát vittünk a játékunkba, jól szedtük a védőlepattanókat és jobban védtük az Alba dobóit is. Gratulálok a játékosaimnak, de ne felejtsük el, hogy a legfontosabb mérkőzéseink még csak ezután jönnek.

Jesus Ramirez: Megérdemelten nyert a TF, gratulálok a játékosoknak és a stábnak. Hiába szedtünk sok lepattanót, nem tudtunk élni a második esélyekkel. Clarkot az első félidőben jól védtük, ekkor csak 3 pontot szerzett, a másodikban viszont 17-et. A TF több kosarat szerzett a támadóidő végén vagy a dudaszó pillanatában, ez megrogyasztott bennünket. A hátralévő két mérkőzésen jobban kell teljesítenünk.

Filipovic Stefan: A második félidőben jobban ültek a dobásaink, így át tudtuk venni a vezetést. Csapatként rendben voltunk és azt csináltuk a pályán, amit megbeszéltünk az öltözőben.

Jordan Heath: Szoros mérkőzés volt, amelyen az döntött, hogy a TF jobb dobószázalékot hozott.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus