101 pontot dobott Nagykőrösön a Honvéd

Pontgazdag találkozót nyert meg idegenben Puskás Artúr csapata. 

fotó: hunbasket.hu

 

NBI/B, Piros csoport, 1. forduló

Nagykőrösi Sólymok KE - Budapesti Honvéd SE 94-101 (31-30, 21-30, 15-21, 27-20)

Két vereség után, idegenben szeretett volna javítani a Honvéd, de a Nagykőrös pályája eddig bevehetetlennek bizonyult ebben a bajnokságban, így inkább a hazaiak tűntek esélyesebbnek - igaz, éppen a hétvégén kaptak ki az addig nyeretlen MTK-tól. Ez a meccs végül komoly pontháborúba torkollt, amit a szoros első negyed után többé-kevésbé kézben tartottak a nagyon motiváltan és kiváló támadójátékot bemutatva kosárlabdázó vendégek - a védekezés egyébként egyik oldalon sem működött jól, de most a Honvédban volt több tűzerő. Az utolsó negyedet ugyan megnyerte a Nagykőrös, de ez már kevésnek bizonyult, a mezőnyből 50%-kal célzó fővárosiak beosztották az addig megszerzett kétszámjegyű előnyüket és nagyon fontos idegenbeli győzelmet gyűjtöttek be - hétvégén a TF-et fogadják, majd karácsony előtt a jelenlegi listavezető Vasast, úgyhogy lesz még dolguk.

A Nagykőrös legjobb dobói: Fehér 24/6, Lakosa 20/6, Kovács 20/6
A Honvéd legjobb dobói: Tichov 19/6, Szatmári 17, Kopácsi 12/6, Kovács D. 12/6, Szentirmai 12

Lakosa Zsolt, Nagykőrös: Gratulálok a Honvédnak! A meccs 90%-ában nagyon eredményesen és jól kosárlabdáztak. Sok pontot szereztünk, amivel elvileg nyerhetnénk is, de ennyi kapott kosárral nehéz. A védekezésben ki kell találni valamit, mert rengeteg pontot kapunk. Most is volt olyan szakasza a mérkőzésnek, amikor minden támadásból kosarat kaptunk. Igyekszünk változtatni, vasárnap pedig a Nyíregyháza ellen próbálunk javítani.

Puskás Artúr, Honvéd: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Azt gondolom, hogy a Nagykőrös ellen nyerni mindig nagy dolog, főleg, hogy ebben az évben még veretlenek voltak hazai pályán. Nagyon fontos mérkőzés volt ez számunkra, több szempontból is, és nem csak a tabellán elfoglalt pozíciónk miatt, hanem egy kicsit személyesre is vettük ezt a mai találkozót. Megvolt rá az okunk, de most erről nem akarok beszélni, mert ahonnan jövök, ott nem teregetjük ki a szennyest, még akkor sem, ha ez nem feltétlenül a mienk. Nagyon fizikális mérkőzés volt, mindkét csapat beletette magát. A védekezésben sok volt a hiba, úgy gondolom, hogy fizikálisan tudtunk a Nagykőrös fölé kerekedni, és ezért tudtuk megnyerni ezt a mostani meccset. Megyünk tovább, még két összecsapás vár ránk négy napon belül, próbálunk azokra is felkészülni és azokat is megnyerni.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus