NBI/B: Csúcsrangadó a Zöldben, Vasas-Nyíregyháza a Pirosban

Hat találkozót rendeznek hét közben a Piros és a Zöld csoportban, íme a beharangozó.

fotó: hunbasket.hu

A Piros csoportban a Vasas - Nyíregyháza meccs számít kiemelt rangadónak, a vendégek főleg mostanában nagyon kilógnak felfelé a mezőnyből, de a koronavírus és a hullámvölgy előtt a Vasas azért listavezető volt, úgyhogy most főleg otthon abszolút kihívója lehet Ubilláéknak. A fővárosiak most már nyertek egymás után kettőt, felfelé ívelnek, de azért a jelenlegi Nyíregyházát megverni mindenki számára nagy dolog lenne bármilyen pályán...

A MAFC a BKG elleni egylabdás vereség után a sereghajtó PVSK ellen masszív favoritnak számít, főleg otthon, itt meglepetés lenne, ha a vendégek győzelmet tudnának aratni, míg a Salgótarján-NKA pikantériáját az adja, hogy éppen most hétvégén találkoztak egymással és hazai pályán nyertek a pécsiek - most Tarjánban jöhet a visszavágó.

A Zöld csoportban csúcsrangadót rendeznek, a 15. fordulóból halasztották el idáig a listavezető Óbuda és a második helyezett Cegléd találkozóját. Eddig ez a két csapat nyújtotta a legjobb, legstabilabb teljesítményét a bajnokságban, különösen ami az idegenbeli mérleget mutatja, egyelőre ezzel emelkednek ki igazán felfelé - mindketten veretlenek otthon, de az Óbuda csak egy, míg a Cegléd két vereséget szenvedett el idegenben is, az sem annyira számít. Ez a hazai pálya most a Ceglédet segíti, amely másfél hete Pápán belenézett egy szoros vereségbe, illetve éppen Óbudán kapott ki előtte egyedül - akkor a védekezések domináltak még, 66-59-re nyert a listavezető.

Lesz még Pénzügyőr-SMAFC, ami jó meccs lehet, a hazaiak sorozatban három győzelemből érkeznek és hétvégén a Vásárhelyt is legyőzték, most otthon megint esélyesebbnek számítanak, de a SMAFC sincs rossz passzban a békési vereség ellenére. Csütörtökön lesz még egy Tiszaújváros-DEAC, ahol két olyan együttes találkozik, amelyek nagyon mély gödörben vannak: a hazaiak nyolc, a vendégek kilenc vereségből érkeznek sorozatban, úgyhogy itt az a kérdés, hogy ki tud véget vetni a zuhanórepülésnek. 

Piros csoport

MAFC - PVSK-CARGATE szerda 15:00
Salgótarjáni KSE - NKA Pécs szerda 18:00
Vasas Akadémia - HÜBNER-Nyíregyháza BS szerda 18:30

Zöld csoport

Ceglédi KE - Óbudai Kaszások KA kedd 17:00
Pénzügyőr Sportegyesület - SMAFC kedd 18:00
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK - DEAC U23 csütörtök 18:30

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus