Dávid Kornél magabiztosabb Warriors-győzelmet vár a G2-n

A Cleveland Cavaliers egykori játékosa és dolgozója ezúttal nem fogadna volt csapatára az NBA-döntő második felvonásán, elmondta, miért.

A jelenleg a Milwaukee Bucks scouting csapatában dolgozó szakembert megkérdeztük az NBA-döntő második derbije előtt is, hogyan látja az esélyeket, illetve kikértük a véleményét az első összecsapásól is:

"Azt gondolom, hogy az első meccsre hiába volt bárkinek is nehéz jól tippelnie, ilyen végjátékot senki sem várt, hiszen itt a Cavs kezében volt a döntés a rendes játékidő végén és elképesztő hibák miatt maradtak csak alul idegenben, ahová akkor sem ők érkeztek esélyesként, ha tudjuk, a döntők nyitó mérkőzései sokszor tényleg nagyon a puhatolózásról szólnak és maga LeBron James is "csak" felméri a terepet. Ehhez képest a Cleveland vezére ellenállhatatlan volt, a GSW védekezése pedig nem működött azon a hatékonysági szinten, amit egyébként megszokhattunk tőlük.

Épp ezen események után mondom azt, hogy nem igazán tudom elképzelni, hogy megint ennyire nehéz dolga legyen Steve Kerr csapatának, így összességében egy magabiztosabb hazai győzelmet várok, nekem minden más meglepetés lenne ma éjjel. Nagyban befolyásolja azért a meccset az is, hogy Iguodala esetleg visszatér-e, a sérüléssel küszködő Klay Thompsont pedig mennyire hátráltatják bokafájdalmai. Mentálisan vízválasztó lehet ez a csata a Cavs szemszögéből, mert ha egy ilyen eseménysor után képesek "mint ha mi sem történt volna", menni és hasonló keménységet, koncentrációt, valamint hitet produkálnak, akkor az a sorozat további részére is nagy segítség lehet nekik, amennyiben viszont megrogynak attól, hogy lényegébe véve ők engedték ki a kezükből az első találkozót, úgy gyorsan megpecsételődhet a sorsuk ebben a fináléban."

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus