Kik lehetnek a Lakers célpontjai a szabadügynökpiacon?

Az aranysárga-lilák kerete alaposan kiürült a Davis-cserét követően, nézzük, mik a lehetőségek a gárda megerősítésére!

Mint ismert, Rob Pelinka nem várt egy évet Anthony Davisre, és robbantotta érte a bankot - hogy helyesen tette-e, arra csak a jövő adhat választ, mindenesetre eléggé hajaz a szituáció a 2011-es Carmelo Anthony-féle tranzakcióra. Akkor a Knicks döntött úgy, hogy a fél csapatát odaadja Melóért, aki nyáron amúgy is hozzájuk ment volna - persze itt AD-re egy teljes szezont kellene várni, nem csak felet, de mégis mutat hasonlóságot a két ügylet.

Gyakoraltilag három olyan játékosa van jelenleg a Lakersnek, akit nyugodt szívvel pályára lehet küldeni akár egy playoff meccsen is: Davis, LeBron és Kyle Kuzma. Isaac Bonga, Mo Wagner és a frissen draftolt Talen Horton-Tucker alkotják még a keretet, de velük most nem számolunk, hiszen ahhoz, hogy maximalizálni tudja nyári költőpénzét a csapat, lehet, hogy még tőlük is meg kell szabadulnia a vezetőségnek. 

A maxos játékosokat nagyjából elfelejthetjük, nem lesz Kawhi, Klay, de jó eséllyel Kyrie vagy Kemba sem, hogy csak a K betűseknél maradjunk. Ezúttal inkább a "scrap heap"-ből válogatunk, és sokak szerint Rob Pelinkának is ezt kellene tennie - még egy nagy név helyett több kisebb "munkásembert" igazolni. Hiszen épp az idei döntőben láttuk, hogy nem kell Big4 vagy Big3 egy bajnoki címhez, elég ha az ellenfélből mindenki lesérül néhány remek kiegészítő a sztár vagy sztárok mellé. Nézzük posztokra bontva az elérhető, és némileg reális opciókat!

 

Magasemberek:

 

DeMarcus Cousins: Felütésnek mindjárt egy csemege. Boogie oaklandi kalandja besült, sem a free ring, sem a "vevőcsalogató" játék nem jött össze neki. Valószínűleg lesz pár kérője, de egyik sem azért a pénzért, amiről anno álmodott, így két lehetőség körvonalazódik számára: Vagy kivár a szabadügynökpiac végéig, hogy lássa, hová kell még center, és ott egy jó kis stat paddingot bemutatva felverheti az árát, vagy elmehet a Lakersbe, ahol korábban szóba került már a neve, és annyira nincs ember a keretben, hogy játékideje garantált lenne. Davisszel nem jöttek ki rosszul a hírek szerint, amikor csapattársak voltak, most ráadásul James osztogatna neki szépen, újra felépíthetné magát.

Brook Lopez: Kicsit "felmelegített káposzta" íze lenne ennek az igazolásnak, hiszen BroLo játszott már itt nem is olyan régen, sokan nem is értették, miért engedte el őt a csapat - persze ha lehetőséged van Lopez pénzéből egy Michael Beasleyt vagy egy Lance Stephensont igazolni, gondolkodás nélkül megteszed. Komolyra fordítva, remek fit lenne a Davis-James páros mellé a kiváló spacinget szolgáltatni képes center, és az ára sincs már annak közelében, mint fénykorában, pedig lehet, hogy összességében most hasznosabb játékos. 

DeAndre Jordan: Gyűrűhajszoló veteránként bőven lehet helye a rotációban a Los Angeles-ben otthosan mozgó Jordannek, kérdés, mennyit hajlandó engedni béréből azért, hogy minél több jusson a többieknek. 

JaVale McGee: Bár az egykori Shaqtin MVP szerződése is lejárt, nem valószínű, hogy sokan kapnának az alkalmon, hogy keretükben tudhassák - voltak egészen jó meccsei aranysárga-lilában, viszonylag jó és olcsó opció lehet a palánk közelébe.

Joakim Noah: Tökösséget vinne a Lakers kispadjára, veteránminimumért egy vállalható igazolás  lenne szerintem, még ha anno nem is csemegéztek egy tálból LeBronnal. Plusz ki ne akarná megnézni, hogyan ünnepel egy esetleges bajnoki címet? 

Pau Gasol / Marc Gasol: Pau már inkább csak tiszteletből van itt, meg úgy a ligában általában, de Marc egy érdekes opció lehet, amennyiben hajlandó (sok) pénzről lemondani egy esetleges bajnoki duplázás reményében.

Nerlens Noel: Mindenhol besült eddig, pedig rim protector magasként még mindig van benne potenciál - állítólag a hamburgerek is jók a Staples-ben. A 70 milliós gázsi visszautasítása még mindig az utóbbi évek egyik legnagyobb WTF-je. 

Enes Kanter: Noah-hoz hasonlóan ő is futott pár kört LeBronnal trash talk téren (és Noah-hoz hasonlóan ő is a "szivar" rosszabbik végére került). Valószínűleg túl drága lesz ide, és nem is a legjobb fit, de ha nem lesz nagy piaca, akár még LA-ben is kiköthet.

Zaza Pachulia: Ha valaki nagyon virogonckodna az ellenféltől...

Ed Davis: Hasznos pattanózó és lelkes védő, jó chemistry-guy, és ki tudja, talán már ő is abban a korban van, hogy gyűrűre vadásszon...

Kyle O'Quinn: Cseremagasnak betehető, nem zavar sok vizet, de vélhetően nem is kerülne sokba.

Richaun Holmes: A Sixersnél és a Sunsnál sem váltotta meg a világot, talán majd most...

Kenneth Faried: Nem futotta be azt a karriert, amit első évei alapján talán gondolhattunk volna, de talán még lehet hasznos tagja egy PO-csapatnak.

Taj Gibson: "Dog" mentalitású padjátékos, olyan mindig kell, főleg ha nem kerül sokba.

 

Bedobók, dobóhátvédek:

 

Trevor Ariza: Egy bő évtizede megfordult már a csapatnál, akkor sem volt rossz, most sem lenne az - nem premier 3&D játékos már, de minimumért, vagy ahhoz közel remek választás. 

Carmelo Anthony: Miért is ne? A veterán scorer kapna egy utolsó lehetőséget a csillogásra az angyalok városában, és ki tudja, talán még Wade is kedvet kapna, hogy a playoff-ra beszálljon a buliba - persze akkor az elcsereberélt mezei mehetnének a kukába... 

Jeff Green: Végszükség esetére.

Marcus Morris: Akár a padra, akár a kezdőbe jó opció lehet, ő is igazi "dog" wing. 

DeMarre Carroll: Rég túl van már zenitjén (volt egyáltalán olyanja?), de mivel üres a keret, és papíron ő egy 3&D spíler, felmerülhet a neve.

James Jones: Csak vicceltem. 

Garrett Temple: Megbízható veterán, aki sosem kereste a rivaldafényt - a Lakersben lenne dolga bőven, de ellátná feladatát.  

JJ Redick: Philly-ben megkereste a nagy pénzt, tökéletes fit lenne, bár jó sokan rá fognak mozdulni.

Rodney Hood: Ő egyszer már besült James mellett, és piaca is lesz várhatóan, eléggé meglepő lenne az érkezése, de sosem lehet tudni.

Seth Curry: Remek szezont futott Portlandben, kérdés, ez mennyire verte fel az árát - bőven elférne a Lakersbe.

Austin Powers Rivers: Ha híján lenne a csapat az önbizalomnak...

Danny Green: Valamit még megcsillantott a régiből a PO-menetelés során Zöld Dani, bár összességében nem az a játékos már, aki a Spurs-ös fénykorában volt. Nehéz belőni az árát, legutóbbi három évében egyaránt 10 milliót keresett, vajon felfelé, vagy lefelé indul el ez az összeg?

Wesley Matthews: Ringchaser veterán, aki ráadásul tud dobni, és valami maradt még egykori védekezéséből is. 99 kiló lett, maradhat?

Terrence Ross: Bár valószínűleg lesznek kérői bőven, egyáltalán nem lenne Ross opció (bocs), akár még kezdő SG-nek sem.

Reggie Bullock: Ismerheti már a rendszert - már amennyiben van ilyen az "adjuk oda Daddy-nek, majd megoldja" rendszeren túl, és olcsó shooterből sosem lehet elég. 

Mike Miller: Nem bírtam ki, de abbahagyom.

Kentavious Caldwell-Pope: Két év alatt csaknem 30 millióval húzta le a Buss családot KCP, ideje törleszteni! Mikor mutassa meg erejét a Clutch, ha nem most?

Wayne Ellington: Lásd: Olcsó, hasznos shooterek kiskátéja, 17. oldal.

Justin Holiday: Bár az Olajnál kapott forintos labdáit semmi nem helyettesítheti, James is meg-megtalálná néha a sarokban egy-egy trojkára.

Patrick McCaw: In case of emergency, ha netán bajnokok akarnak lenni LeBronék.

Jamal Crawford: Crawford a 47. szezonjára készül a ligában, de nemhogy gyűrűje nincs, még a döntő közelében sem nagyon járt... 12. embernek beférhet, labdával még mindig használható.

 

Irányítók

 

Patrick Beverley: Alighanem a legjobb opció lenne a csapat számára nem csak a kisembereket, hanem az összes FA-t nézve. Ideálisabb partnert aligha találni a James-Davis duó mellé, és vélhetően nem lesz az egekben az ára sem.

Rajon Rondo: LeBronnal jól kijött, anno a Pelicansnél Davisszel is, egyáltalán nem zárható ki, hogy visszatér még egy menetre az aranysárga-lilákhoz.

T.J. McConnell: Ha a főbb jelöltekről lemarad a vezetőség, hasznos, kevés hibával dolgozó egyesként szóba jöhet McConnell is.

Derrick Rose: Hosszú idő után, amikor már kevesen hittek benne, remek szezont futott az egykori MVP. Bár nem lenne a legtisztább fit a kezdőbe dobásbéli hiányosságai miatt, de a padról hozhat pluszenergiákat. 

Cory Joseph: Egy, a dolgát különösebb sallang nélkül végző PG, aki hasznos védő. Lehet, hogy nem is kell több ide, bár fakeze miatt ő sem túl jó fit.

 

Véleményem szerint Beverley, Ariza, Rondo, Cousins (vagy Lopez) és Noel bármelyikével jól járna a csapat, de a felsorolt nevek szinte mindegyike hozzá tuda tenni valamit a gárda játékához. Érdekes menet előtt áll Rob Pelinka, most kiderül, hogy a tavaly meme team leigazolása csak egyszeri botlás volt, vagy reménytelen eset a pali...

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus