18:00-tól Knicks-Pelicans, 21:30-tól Minnesota-Memphis

23:00-tól Charlotte-Portland, később pályára lép a Thunder és az Atlanta is, a Toronto Sacramentóban, a Detroit a Lakersnél meccsel

 

New York Knicks – New Orleans Pelicans 18:00

Carmelo Anthony kezdi elkapni a fonalat, az utóbbi négy találkozón már vállalható hatékonysággal átlagolt 26 pontot, ráadásul azonnal jó formában tért vissza Afflalo, Kristaps Porzingisről pedig szinte folyamatosan beszélnünk kell – joggal bízhatnak abban, hogy sorozatban három vereség után a liga egyik (ha nem a) leggyengébb védekezése ellen sikeresek lehetnek. A Pelicans kapja átlagosan a legtöbb pontot a holtversenyben legjobb mezőnyszázalékkal, Anthony Davis játéka továbbra is kérdéses, és bár támadásban Smith, Gordon és Anderson most is jól muzsikálhat, nem véletlen az 1-8-as mérleg – még lepattanózásban is óriási különbség van eddig a felek között a hazaiak javára.

Minnesota Timberwolves – Memphis Grizzlies 21:30

Csak Zach Randolph utolsó másodperces támadópattanójának köszönheti a Memphis, hogy nem sorozatban öt vereséggel érkezik erre a mérkőzésre, de ezzel együtt évek óta nem látott gödörben van a csapat – ellenben a Wolves hosszú évek óta nem látott pozitív irányba tart. Karl-Anthony Towns eddig Anthony Davis újonc szezonját idézi, Wiggins elkapta a fonalat, támadásban egyre inkább összeáll a csapat, viszont Rubio hiányát megérzi a védekezésük, márpedig a spanyol irányító valószínűleg most sem léphet pályára. A Memphisnél súlyosabb gondok vannak, Mike Conley borzasztó formában van, Gasol és Randolph még nem rakott össze egy jó meccset együtt, ligautolsó a csapat szerzett pontban, mezőnyszázalékban és triplamutatóban is – érdekes meccsre számíthatunk, ahol a Gasol-Towns csata külön csemegének ígérkezik.

Charlotte Hornets – Portland Trail Blazers 23:00

A biztató kezdés után a Portland elkezdett a várt szintre süllyedni, sorozatban négy meccset bukott a csapat, és legutóbb már Damian Lillardnak sem ment a játék – az irányító McCollummal párban ugyan majdnem 50 pontot átlagol, az eladott labdák nagy részét is ők követik el. Most viszont a dobófesztivál valószínűleg kevés lesz, a Hornets a liga legjobban triplázó csapatai közé tartozik, a Portlandből érkező Batum mellett Walker, Lin, Lamb  vagy éppen Marvin Williams is bevágja bármikor kintről, túldobni nagyon nehéz lesz őket – a vendégeknek elsősorban az eladott labdáikra és a periméter-védekezésükre kell majd figyelniük. Persze akkor is megverheti őket belül Al Jefferson…

Atlanta Hawks – Utah Jazz 00:00

Mike Budenholzer nélkül legutóbb kissé „anyátlannak” tűnt a Hawks, ki is kaptak Teague-ék, és a vezetőedző most sem lesz ott a csapattal – ennek ellenére ez az Atlanta bárki ellen esélyesnek számíthat, főleg otthon. A legutóbbi kisiklás előtt a liga egyik legjobb védekezésével rendelkeztek, támadásban Al Horford tripláival még veszélyesebbé váltak, és nagyon jó volt a ritmusuk – a gyengéjük is ismerős azonban, elsősorban lepattanózásban akadnak gondjaik. A Jazznél ugyanakkor valószínűleg most sem léphet majd pályára Rudy Gobert és Rodney Hood sem, és bár a csapatnál a kőkemény védekezés mellé egyre inkább igyekeznek gyorsabb támadójátékot mutatni (Burke és Burks révén), ez a legutóbbi két meccsen eléggé reménytelennek tűnt. Ahhoz, hogy most legyen esélyük, egyrészt Favorstól extra kell a palánk alatt, másrészt Burke-éknek főleg a kinti dobások terén kell nagyot játszaniuk.

Oklahoma City Thunder – Boston Celtics 01:00

Kevin Durant nélkül Westbrook back-to-back tripla-duplát szállított, és a gólpassz-lista jelenlegi első helyzettjétől most is hasonló teljesítményre számíthatunk – kérdés, hogy a bostoni védekezés mennyire tudja őt limitálni. A periméter-védekezés terén eddig nagyon jó a Boston, ráadásul most visszatérhet Bradley is és összeállhatnak a kezdőben Smarttal, amire régen volt már példa – a kérdés inkább a festék lesz, hiszen Westbrook betöréseit valahogy meg kell állítaniuk, de igazán erős, gyűrűt jól védő centerük nincs. Az OKC-nél Westy mellett főleg Kanter és Waiters remekel, de védekezésben komoly gondjai vannak a csapatnak, ezt pedig Thomaséknak kell majd kihasználniuk – látványos és érdekes meccsre van kilátás.  

Sacramento Kings – Toronto Raptors 03:00

A Kingsnél kezdik megérteni a feladatokat a játékosok, az utóbbi négy meccsén három tripla-duplát szállító Rondo, a legutóbb 40 pontot szóró Cousins, vagy éppen Belinelli és Cauley-Stein is jól illeszkedik a rendszerbe, a csapat pedig nyert is egymás után kettőt – most komolyabb feladatra készülhetnek. A Torontónál Carroll visszatérése nagyot dobott a csapaton, ő védekezésben és támadásban is meghatározó szerepet tölt be, ugyanakkor itt elsősorban egyes és ötös poszton kellene védekezni – Valanciunason és az eléggé össze-vissza játszó Lowry-n sok múlhat majd. Összességében jóval előrébb tart a Toronto, de a Sacramentónak is meglehetnek azok a fegyverei, amivel hazai pályán megnyerheti a mérkőzést.

Los Angeles Lakers – Detroit Pistons 03:30

A back-to-back érkező Pistons számára most kötelező a győzelem, Reggie Jacksonék épphogy kikaptak a Clippers otthonában, a másik LA-i csapatnál viszont egyértelműen jobbak. Andre Drummondot idén még senki nem fogta meg, Roy Hibbert pedig legutóbb például kritikán aluli teljesítményt nyújtott – tőle most nagy javulás kell ahhoz, hogy legyen esélye a Lakersnek. Kobe Bryant talán idei legjobbját hozta az előző meccsen, és védekezésben mindenképpen javult a hazai csapat az első meccsekhez képest, a Detroit ugyanakkor ebben esett vissza leginkább. Annyival összerakottabb és olajozottabb gárdát alkot a Pistons, hogy meglepő lenne, ha kikapna – a back-to-back és egy hősies meccs Youngtól, Lou Williamstől vagy éppen Bryanttől azért felülírhatja ezt.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus