18:00-tól Nets-Wolves, 21:30-tól Clippers-Grizzlies, 14 meccs jön

Korán kezdődik a mai NBA-játéknap, 21:30-tól már egy komoly nyugati rangadót nézhetünk - mutatjuk, hogy mit várhatunk a találkozóktól. 

Brooklyn Nets - Minnesota Timberwolves 18:00

A korai, játéknapot megnyitó meccs elsőre nem tűnik túl izgalmasnak, de szinte lehetetlen megmondani, hogy mi fog majd történni itt - a Wolves alapvetően jobbnak számít, de idegenben egyetlen meccset sem nyert még és összességében is rosszabb a mérlege, mint az egyébként szintén nem túl jó formában lévő Netsnek. Mindkét oldalon elég nagyok a kilengések, bárki elképzelhető, az biztos, hogy a Minny otthon idén egyszer már megverte a Brooklynt, de ez most teljesen más helyzet lesz, ráadásul az előző két mérkőzését már saját pályáján is elvesztette a Thibodeau-legénység. Sérülések az előzetes hírek szerint nem kavarnak be, mindkét oldalon bevethető minden fontosabb játékos, nyilván Caris LeVert kivételével.

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 21:30

Ez kiemelt rangadónak számít, hiszen a Clippers a nyugati harmadik, a Grizzlies pedig a nyugati első helyen áll és ráadásul mindkét csapat kifejezetten jó formában van - a LAC ugyan legutóbb összeesett és kikapott Washingtonban, de előtte sorra nyerte a meccseit, a Memphis pedig zsinórban öt sikernél tart. Idén még nem találkoztak a felek, úgyhogy ilyen összehasonlítási alapunk nincs, az viszont tény, hogy a Grizzlies védekezését mostanában senki sem tudta feltörni semmilyen pályán - hogy mihez kezd Conley-ékkal a hazai periméter, az jó kérdés, de azt is érdekes lesz látni, hogy a szupercsere Montrezl Harrell érvényesülni tud-e Marc Gasollal szemben. Nagyon érdekes meccs lesz és magas színvonalra, jó játékra számíthatunk, új sérült pedig egyik oldalon sincs.

Detroit Pistons - Houston Rockets 1:00

Most jön a visszavágó a két csapat között, mert két napja is találkoztak Houstonban, akkor szoros végjátékban, James Harden extrájával az összességében jobban játszó Rockets nyert, de van mire építeni a Pistonsnak is. Igaz, javulnia is van miben, Reggie Jacksontól elöl-hátul sokkal több kellene, illetve Andre Drummondnak is jobban helyt kell állnia Clint Capelával szemben, de maradéktalanul a Rockets sem lehet elégedett, főleg ami a védekezést illeti - PJ Tuckert kiállították és onnantól szétszedte őket Blake Griffin, de előtte sem feltétlenül úgy teljesítettek hátul, mint korábban. A Houston tehetségesebb csapat, az utóbbi tíz meccséből nyolcat megnyert, úgyhogy még idegenben is jó esélyei vannak, de egy újabb Griffin-extrával és kevesebb hibával lehet keresnivalója a Detroitnak. 

Atlanta Hawks - Boston Celtics 1:30

Lassan minden meccsen leírhatjuk, hogy muszáj nyernie a Bostonnak, annyira nem találja magát Brad Stevens csapata és most is ez a helyzet, hiszen a liga egyik legkönnyebben verhető együtteséhez látogat most a Celtics. A Knicks elleni bukta után viszont azt már nem jelenthetjük ki, hogy a győzelem mellett a játék építése is a cél, mert először is valahogy be kellene húzni ezt az országos nagy kötelezőt - a Hawksnál nem nagyon lehet miben bízni zsinórban kilenc vereség után, de a New York sem volt sokkal jobb legutóbb. Al Horford egyébként nem 100%-os, az ő játéka még nem biztos a vendégeknél.

New York Knicks - New Orleans Pelicans 1:30

Egy hete találkoztak a felek New Orleansban, akkor a vártnál nehezebben, Anthony Davis extrájával tudta kicsikarni a győzelmet a Pelicans és bár nyilvánvalóan jobb csapatot alkotnak a vendégek, a hazaiak a Celtics elleni sikerrel talán átlendültek az azt megelőző hosszú nyeretlenségi szériájukon és megtörték a jeget. A NOP éppen most kapott ki több győzelem után, Philadelphiában egy ponttal maradtak alul Miroticék, meglátjuk, hogy most hogyan muzsikálnak, mindenesetre természetesen esélyesebbnek számítanak - Elfrid Payton ugyan nem lesz, de így is mindenük adott ahhoz, hogy lebombázzák a New Yorkot. A hazaiaknál Dave Fizdale próbál változtatgatni, forgatni a rotációt, egyénileg pedig a Hardaway-Burke páros remek formában van, erre építhetnek ezen az estén. 

Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers 1:30

Kötelező meccs a Sixers számára, a hazai alakulat zsinórban négy meccset nyert, otthon pedig egyelőre veretlen, miközben a Cavs a liga leggyengébb mérlegével szerénykedik. A vendégeknél pozitívum, hogy legutóbb kis híján megviccelték a Lakerst, de a győzelem végül akkor is elmaradt, a 2-14-es mérleg és a 0-8-as idegenbeli mutató pedig ezúttal sem mellettük szól - a csapat és JR Smith körül nincs is minden rendben, a Sixers pedig minden szegmensben jobb csapat. Embiidék ugyanakkor hajlamosak néha könnyelműsködni és egyébként is rengeteg labdát adnak el, ha nem figyelnek oda, akkor bajba kerülhetnek, márpedig nagy blama lenne éppen ezt a meccset elveszíteniük.

Toronto Raptors - Washington Wizards 1:30

Itt a Toronto az egyértelmű favorit, hiszen ligaelsőként, főleg otthon nagyjából mindenki ellen esélyesebb, a Washington pedig nagyon messze van a jótól - ugyan John Wallék ismét mutattak pozitívumokat legutóbb és meglepetésre megverték a Clipperst, de ez még nem oldotta meg a gondjaikat. A hazaiaknál most Kawhi Leonard és CJ Miles is pályára léphet és összességében egy 3-1-es idegenbeli túra után térhetnek haza, bár legutóbbi meccsüket elvesztették ebben a csarnokban, ez a közönség pedig nincs ehhez hozzászokva, úgyhogy van mit kijavítnaiuk. A Wizardsnál Dwight Howard játéka kérdéses, Otto Porter viszont valószínűleg ott lehet majd a parketten, a kérdés viszont náluk mindig az ebben a szezonban, hogy éppen van-e kedvük csapatként, fegyelmezetten játszani, vagy nincs - egyébként a Raptors vendégeként még előbbi esetben sem biztos, hogy sok sanszuk lesz.

Indiana Pacers - San Antonio Spurs 2:00

Az Indiana legutóbb Victor Oladipo nélkül simán kikapott Charlotte-ban és nagyon rosszul védekezett a gárda, márpedig csak akkor tud eredményes lenni, ha stabil marad hátul, úgyhogy most is ez lesz a fő kérdés - DeMar DeRozant kell valahogy lelassítaniuk, magas posztokon (jelen esetben LaMarcus Aldridge ellen) kevésbé szokott gondjuk lenni. A Pacers összességében jobb formában van, otthon játszik és eddig több meccset is nyert a Spursnél, a vendégek a jobb rajt óta bukdácsolnak, az előző kilenc meccsükből hetet elvesztettek és idegenben egyébként is csak 2-6-ra állnak, úgyhogy inkább Evansék felé billen a mérleg nyelve. Ezt a sérülések azonban boríthatják, Oladipo és Sabonis játéka ugyanis kérdéses, márpedig nélkülük bajban lehetnek elöl-hátul, az ő szerepüket egy-egyben nem nagyon tudja más átvenni.

Chicago Bulls - Miami Heat 2:00

A Chicagónál legutóbb az volt a győzelem kulcsa a Suns ellen, hogy sikerült sokkal gyorsabban játszaniuk, mint korábban, Fred Hoiberg pedig ezt is szeretné erőltetni a továbbiakban, meglátjuk, hogy most sikerül-e. Papíron a Heat hálás ellenfél, mert a liga egyik legrosszabb formában lévő csapatáról beszélünk, ahol az égvilágon semmi sem működik, vagy csak rövid periódusokra, úgyhogy Zach LaVine-éknek otthon most is jó sanszuk lehet a sikerre. Mindkét oldalon sok a sérült, a Heatnél most már Whiteside sem edzett, Tyler Johnson el sem utazott, úgyhogy nehéz megmondani, hogy ki mi tud kihozni abból, ami a rendelkezésére áll...

Oklahoma City Thunder - Charlotte Hornets 2:00

A Thunder ligaelit védekezése legutóbb a GSW-t is megbüntette, úgyhogy könnyebb sorsolás ide vagy oda, ez a csapat jelenleg egy meccsre van a nyugati első helytől és a liga egyik legjobb formában lévő együtteséről van szó, úgyhogy otthon mindenképpen esélyesnek számít. A Hornetsnél minden Kemba Walker körül forog, legutóbb kevesebbet vállalt a két "őrült" meccse után, a kiosztásaiból viszont a többiek megnyerték a meccset, meglátjuk, hogy Westbrookék hogyan védekeznek majd rajta - az viszont biztos, hogy a vendégek sztárjának nem lesz könnyű dolga, nagyon fizikálisan és keményen dolgozik hátul az OKC. A sérülések viszont a hazaiaknál is okozhatnak zavart, Diallo és Roberson biztosan nem játszik, de Ferguson és Abrines sem teljesen egészséges és ugye Westbrook sem régen tért vissza, ezekben bízhat a Charlotte, de a vendégeknél is sérült Michael Kidd-Gilchrist.

Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 2:30

Ez a Bucks számára kötelező meccs, Giannis Antetokounmpóék továbbra is ligamásodikak, legutóbb 43 ponttal verték agyon a Portlandet, míg a Suns Chicagóban sem tudott nyerni és idegenben 0-8-at tud felmutatni, összességében pedig a mezőny öt legrosszabb csapata közé tartozik. Bármi, ami nem sima hazai, az meglepetés még úgy is, hogy pont azért van ebben a Phoenixben, de hát ez egy közepesen pörgő Milwaukee ellen is nagyon kevés már manapság - különösebb sérültek nincsenek, ez sem lesz befolyásoló tényező, minden adott a Bucks sikeréhez.

Denver Nuggets - Orlando Magic 3:00

Itt nagyon nehéz jósolni, mert a Magic ugyan jobb formában van, de idegenben még kevesebbet bizonyított és az a dobóforma, ami megvan Vucsevicséknél, az nehezen tartható, míg a Nuggetsben hiába lenne talán több, ez hetek óta nem akar kijönni. A hazai pálya Jokicsékat segíti, a centerek csatája kifejezetten jónak tűnik, de hogy ezen felül mit látunk majd, az rejtély - az Orlando legutóbb kis híján megfogta a Torontót is, ami azért nem kis dolog, míg a Denver Minnesotában tudott győzni, az is jól mutat. Pozitívum, hogy egyik oldalon sincs új sérült, akik mostanában játszhattak, azok most is ott lesznek a parketten.

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 4:30

Itt megint nehéz jósolni, hiszen a Warriors botrányos formában van, zsinórban négyszer kikapott és a 100 pontot sem nagyon tudja megdobni, míg a Blazers hullafáradt, egy hatmeccses túra végéhez érkezett és legutóbb 43 ponttal kikapott Milwaukee-ban. A hazaiaknál nem nagyon látni, hogy mi hozhat változást, Curry biztosan nem játszhat, Greennél ez még nem dőlt el, ha ő esetleg pályára lép, az azért dobhat a címvédő játékán - a túloldalon egészségi probléma nincs, csak a fáradtságot kellene valahogy legyűrni. Lillardék egyébként még így is jobb passzban vannak, de a végtelenségig azért nem húzódhat ez a bukószéria a Golden State-nél, otthon, valamivel pihentebben nagyon sokat érhetne nekik ez a győzelem.

Los Angeles Lakers - Utah Jazz 4:30

A Lakers nagy nehezen győzni tudott Clevelandben, most otthon ki-ki meccset játszik a Utah ellen, ahol szintén esélyesebbnek tűnik otthon - a Jazz egyszerűen nem talál ki a gödörből, az előző öt meccséből négyet is elveszített és a védekezése egyáltalán nem állt össze továbbra sem. A LAL játéka sem mindig meggyőző, ez a Cavs ellen is látszott, de most már hetek óta eredményesebbek LeBron Jamesék, mint mostani ellenfelük és bár ők sem védekeznek jól, a tűzerejük azért megvan - igaz, az elmúlt meccseken jobban függtek Jamestől, mint korábban, ez nem biztos, hogy jó irány. Sérülések nem nagyon nehezítik a munkát, Rajon Rondo nyilván hiányzik a Lakersnél, de rajta kívül csak Josh Hart nem 100%-os és lehet, hogy ő is pályára léphet, míg a vendégeknél mindenki bevethető.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Golomán György csapata, a Westchester Knicks is pályára lép a G League-ben, 1:00-kor a Wisconsin Herd együttesét fogadja - ehhez a linkelt streames oldalakon, vagy a liga Facebook-oldalán találhattok élőképet.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus