19:00-kor Bucks-Celtics, a Sport TV-n 21:30-kor Warriors-Rockets

Két csúcspárharc is elrajtol ma este, méghozzá európai időszámítás szerint is tökéletesen nézhető időpontban - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előttük.

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 19:00

A Raptors-Sixers után megkezdődik a másik keleti csata is, ahol két olyan csapat találkozik, amelynek célja minimum a nagydöntőbe kerülés - a párharcot részletesebben is felvezettük már, az erről szóló cikk ezen a linken olvasható. Amit az első meccsről tudni kell, az sokban nem különbözik még ettől, Marcus Smart továbbra sem bevethető a Bostonnál, a Milwaukee oldalán pedig Malcolm Brogdonra nem számíthatnak, de mindkét csapatnak volt ideje pihenni és felkészülni a másikra, úgyhogy a fő kérdés az, hogy mit tudott kitalálni Brad Stevens - elsősorban nekik kell meglepni a Bucksot, a hazaiaknak alapvetően a saját játékukra kell figyelni. Meglátjuk, hogy mivel kezd Stevens, hogyan próbálja meg elsőre lelassítani Antetokounmpót és hogy mivel tudják ők megtámadni a Milwaukee védekezését, illetve hogy Kyrie Irving klasszisa mennyit ér egy ilyen párharcban - ahogy azt is, hogy Giannis ilyen helyzetben is tud-e MVP-szintű vezér lenni. Az első találkozón (ahogy azt mindig leírjuk) a hazai csapaton van a teher, ők ugranak bele úgy az ismeretlenbe, hogy nyerniük kell, különben elbukják a pályaelőnyt - ennyivel könnyebb helyzetben van, szabadabban kísérletezhet a Celtics.

Golden State Warriors - Houston Rockets 21:30 (Sport1)

A tavalyi szezon legnagyobb csatájára ezúttal már a nyugati második körben sor kerül, a Warriors és a Rockets most viszonylag hamar egymásnak feszül, hogy eldöntsék, ki is számít minimum a konferencia legnagyobb esélyesének (a párharc hosszabb felvezetőjét itt olvashatjátok). A Rockets nagyon összeszedett, nagyon koncentrált állapotban érkezik meg, ami főleg a védekezésén látszik, de összességében is minden arról árulkodik a részükről, hogy borzasztóan rákészültek erre a playoffra és természetesen külön a Warriorsra, fejben nem is lehetnének ennél élesebbek - még ha a játékuk akadozott is néha az első körben, összességében jó helyzetben vannak. A GSW nem pörgött fel igazán a Clippers ellen sem, sőt, az a párharc igazából csak a gyengeségeikre mutatott rá és bár az utolsó meccsen Draymond Green javult, Steve Kerr pedig előhúzta a small-ballt, ők kevésbé lehetnek nyugodtak. A helyzetüket nehezíti, hogy nekik alig egy napjuk volt a Clippers elleni utolsó meccs után, amibe még a hazarepülés is benne volt, ráadásul rajtuk van a nyomás, hogy megőrizzék az oly fontos pályaelőnyt - a Rockets ellenben már napok óta itt edz, a Warriorsra hangolódik, úgyhogy James Hardenéknek papíron jó esélyük van a győzelemre. Ha ez nem sikerül, az azért fordíthat a narratíván és az is simán elképzelhető, hogy ez a stresszhelyzet a legjobbat hozza ki a címvédőből - Kevin Durant egyébként is üzemi hőfokon ég már...

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus