19:00-kor rajtol a Sixers-Hawks, 21:30-tól LAC-Mavs Game7 a Sport TV-n

Mindkét mérkőzést ma este rendezik magyar idő szerint, mutatjuk a beharangozót. 

Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 19:00

A párharc részletes felvezetője itt olvasható!

Jelen állás szerint az a valószínűbb, hogy Joel Embiid nem játszik, de erről hivatalos közlemény eddig nem jött, így nem zárható ki, hogy végül mégis bevetik a centert. Taktikailag mindent leírtunk a belinkelt hosszabb felvezetőben, a mai meccs után nyilván jóval okosabbak lehetünk majd azzal kapcsolatban, hogy mit tud ebben a matchupban Simmons és Harris, melyik edző mennyire akarja gyorsítani a játékot és alacsonyítani a csapatát, hogyan védi és hogyan támadja a Philly Trae Youngot, mennyire tud esetleg dominálni Clint Capela. A hazai pálya nagyon erős Philadelphiában és bár a nyomás is rajtuk van amiatt, hogy meg kell védeni a pályaelőnyt, de alapvetően azért ők az esélyesebbek Embiiddel, vagy nélküle, a Hawksnak ez azért eléggé más feladat lesz a Knicks után. Egyik fél sem lehet fáradt, de azért azt sem lehet mondani, hogy "túlpihenték" volna magukat - atlantai oldalon meglátjuk, hogy mennyire remek meg a kezük (lehet, hogy semennyire) ezen a szinten, mindenesetre a fő kérdés most igazából az, hogy ki üt először. 

 

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 21:30 (Sport 1)

Itt már mindent láttunk és annak az ellenkezőjét is, a hetedik meccseken pedig általában az dönt, hogy ki tud nyugodtabb maradni, kiben van még plusz erő, ki mennyire lesz stabil fejben. Ez a dolgok az utóbbi másfél évben nem segítették a Clipperst, de legutóbb a hatodik meccsen éppen erről tettek tanúbizonyságot, fejben és fizikálisan is ők bírták jobban a csatát és megnyertek egy idegenbeli elimination game-et - hogy most otthon legyen esélyük fordítani és továbbjutni. A hetedik meccseken szinte mindig a hazai csapat az esélyes, ilyen helyzetben a saját csarnok és a saját közönség óriási előny, de most nyilván árnyalja a képet, hogy eddig minden egyes mérkőzést az aktuális vendégcsapat nyert. 

Az nem változott, hogy a Clippers tud több lábon állni, több lehetősége van és Kawhi Leonard legutóbb ellenállhatatlanul játszott, ha most is hasonló formát mutat, akkor abszolút ők az esélyesek. A párharc legjobbja eddig Luka Doncic, de neki támadásban jóval kevesebb segítsége van, minden rajta áll, vagy bukik és a negyedik negyedekre rendszeresen elkészül, ez nem sok jót ígér egy hetedik mecsc előtt. Lehet ez simán egy Leonard vs. Doncic showdown és ha a Mavs kiegészítői még egyszer felszívják magukat, illetve hozzák az elmúlt két mérkőzésen látott védekezést, akkor mindenképpen lesz esélyük, de otthon talán magabiztosabb lehet most a Los Angeles. A keretekben elvileg nincs változás. 

A párharc állása: 3-3.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus