19:00-tól Celtics-Nets, 21:30-tól Suns-Bucks

A két legérdekesebbnek ígérkező rangadót magyar idő szerint is este játsszák, összesen nyolc mérkőzést rendeznek a soron következő NBA-játéknapon. 

Boston Celtics - Brooklyn Nets 19:00

A Brooklynba legutóbb visszatért és rögtön jól is játszott Kevin Durant, ezúttal idegenbeli meccs lévén Kyrie Irving is ott lehet a parketten, úgyhogy ebben a formában már semmiképp sem szakad leírni a vendégcsapatot. Az esélyes így is inkább a Boston, főleg otthon, hiszen továbbra is a liga egyik legjobb együtteséről beszélünk, de ha Tatuméknál nem játszhat Brown, akkor azért nekik sem lesz könnyű dolguk - ez egyébként még nem dőlt el, a bemelegítés környékén határoznak arról, hogy mi lesz vele. Ettől függetlenül a remek formában lévő Smarték főleg védekezésben egész más szintet képviselnek, mint a most már javulgató, éledező, de hónapok óta szenvedő Nets - ha nyernének Duranték, azzal a folytatásra nézve is üzennnek a többieknek. 

 

Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 21:30 (23:00-tól Sport 2)

Papíron nem sok nagyobb meccs lehet, mint az előző nagydöntő visszavágója, de jelen pillanatban egyik fél sincs csúcsformában. A Sunsnál sem Paul, sem Booker nem áll rendelkezésre és az All-Star óta nagyon akadozik is a gépezet, legutóbb egy elég szerencsés dudaszós buzzerrel küzdötték le a New Yorkot, nincsenek a helyzet magaslatán és ha a Milwaukee megfelelő védekezést művel, akkor nem biztos, hogy van elég playmakerük Payne-éknek a kellően jó támadójátékhoz. Viszont a Bucks sem az igazi, bár az előző három meccsét megnyerte a gárda, így jobb formában van, de a játék Gianniséknál sem az igazi - ugyanakkor ők játszhatnak otthon és ők az egészségesebbek, ráadásul nekik fontosabb a győzelem: egyrészt kikaptak már Phoenixben, másrészt ők helyezkednek a keleti élmezőnyben, míg a Suns utcahosszal vezeti a ligát. 

 

Washington Wizards - Indiana Pacers 00:00

Mindkét csapat vereségből, hullámzó játékkal, kérdéses formában érkezik meg, ráadásul túl nagy motivációról sem beszélhetünk: a Pacers szezonjának már abszolút semmi tétje nincs, de a Wizards is csak papíron reménykedhet a playinben, reálisban nézve ez komoly bravúr lenne. Otthon azért Kuzmáékban így is több energia lehet, ezen pedig valamennyit dobhat az, hogy a hírek szerint most debütál a csapatban Kristaps Porzingis: nyilván sokat hagyott ki a magasember, be kell építeni, de meglátjuk, hogy elsőre hogyan mozog ebben a rendszerben. Védekezni egyik fél sem nagyon tud, alapvetően egy alacsony színvonalú, de sokpontot mérkőzésre számíthatunk. 

 

Houston Rockets - Memphis Grizzlies 01:00

Kötelező győzelem a Memphis számára, a vendégek ugyan fáradtabban érkeznek meg erre a találkozóra, de átvették a második helyet a Warriorstól, az előző meccsükön gáláztak, Ja Morant továbbra is szenzációs, miközben a Rockets sorozatban 12 vereséggel, ligautolsóként érkezik. A csapatok közötti különbséget zongorázni lehet, csak a frissesség és a hazai pálya befolyásolhatja ezt valamelyest a Houston irányába, de akárhogy is: blama lenne, ha egy ilyen vereséggel adná vissza azt a második helyet a Grizzlies...

 

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 01:00

Papíron ez is kötelező, itt a Jazz a toronymagas favorit annak ellenére, hogy Gobert-ék legutóbb hatalmas pofont kaptak New Orleansban. Ezzel együtt természetesen egészen más szintet képviselnek, mint a nyugati alsóházi, tét nélkül játszó OKC és bár azon az említett meccsen mindent rosszul csinált a társaság, de előtte nagy formában volt - ha tényleg csak egy rossz napról volt szó, akkor most nyom nélkül el is tűnhetnek azok a hibák. A Thunder a denveri bravúrja után kiütéses vereséget szenvedett a Wolves ellen és a realitás valami hasonló lehet most is, ha kellő fordulatszámon pörögnek Mitchellék, akkor óriási a különbség a javukra.

 

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 01:30

Mindkét csapat rossz formában van, a Cavs hármat, a Raptors kettőt bukott zsinórban, a hazaiakon Darius Garland sem tudott igazán segíteni, a vendégek pedig a Pistons-Magic páros ellen kaptak ki kétszer, az meglehetősen pocsék teljesítmény. Egyébként egymással vannak csatában a felső playin-vonal körül, vagyis a Cavs még a vonal felett van, a Raptors pont alatta, így kiemelten fontos, hogy mi történik most ezen a mérkőzésen. Jósolni viszont a gyenge formák miatt nehéz - a Cavsnek elöl-hátul javulnia kellene, de támadásban legutóbb már bőven láttuk ennek jeleit Garland extrájával, míg a Torontónak kicsit fejben kellene összekapnia magát. A vendégeknél Anunoby elvileg nem játszhat, VanVleet visszatérésére viszont van esély. 

 

Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 02:00

Ez most kifejezetten jó meccsnek ígérkezik, a Pelicans a liga egyik legforróbb csapata és úgy nyerte az előző négy meccsét, hogy átlagosan bőven 20 pont feletti különbséget alakított ki, pedig nem akárkik ellen játszott, legutóbb példáult a Jazzt döngölte a földbe. A Denver a Thunder elleni csúnya blama után legutóbb a Houston ellen már nem hibázott és Nikola Jokics hiánya is belefért, DeMarcus Cousins extrát játszott a helyén, most viszont elvileg a hazaiak MVP-jelöltje és Austin Rivers is felépült annyira, hogy ott lehet a pályán. Jokics és Valanciunas csatája amúgy is érdekes lesz, ahogy az is, hogy a Denvernek milyen válasza lesz a periméteren a remeklő Ingram-McCollum duóra - akármerre elbillenhet ez a találkozó, mert bár papíron jobb a Nuggets, de a jelenlegi New Orleans bármire képesnek tűnik. 

 

Los Angeles Clippers - New York Knicks 04:00

A Knicks játékban itt-ott javulgat, de legutóbb Phoenixben elrontott egy jónak tűnő mérkőzést és most már sorozatban hét vereségnél tart, konkrétan elúszott a szezonja, ha nem is vallják még be ezt a csapatnál. A Clippers ellenben remek formában van, sorozatban ötöt nyert, már három meccsel van 50%-os mérleg felett, otthon is játszhat, úgyhogy jó esélyekkel léphet pályára a nyugati túra harmadik állomásához érő vendégekkel szemben. Amíg Randle-ék nem rendezik a védekezésüket és folyamatosan 110, sőt általában 120 pont fölé engedik ellenfelüket, addig nem lehet sok reményük, míg a Los Angeles ennél jóval agresszívebb és hatékonyabb hátul, mostanában pedig támadásban is folyékony játékra képes. Ha Jacksonék ezt megtartják és kellően fizikálisan játszanak, akkor nekik áll a zászló. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus