19:30-tól Kings-Pelicans, hajnalban Rockets-Lakers a tv-ben

Lesz még Bucks-Heat és Nuggets-Blazers derbi is, rangadónak tűnik a Suns-Pacers, míg a Clippers a Dallasszal találkozik.

 

Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 19:30 (Sport 2)

A Pelicans nem áll rosszul, egy meccsre van a nyugati kilencedik Portlandtől és kettőre a Memphistől, a sorsolása pedig egészen baráti, úgyhogy jó esélyei lehetnek a PO-ba jutásra, de ehhez az ilyen mérkőzéseket mindenképpen hoznia kell - a gárda már most is PO-hangulatú találkozókat játszik. Legutóbb jól is néztek ki, Zion Williamson is többet játszhatott, míg a Kings eddig csak 0-3-at hozott, igaz, legutóbb csak túlórában kapott ki a Mavstől - egyébként ők is ott vannak a Pels nyakán, csak az eddig látottak és a sorsolás alapján nekik azért jóval kisebb esélyük van. Ettől még persze ezen a meccsen történhet bármi, de ha a New Orleans a legutóbbi formáját mutatja, a Ball-Holiday páros limitálja Foxot, Hieldet és Bogdanovicsot, elöl pedig tovább tudnak javulni, akkor nyerhetnek és közelebb kerülhetnek a céljaikhoz.

Milwaukee Bucks - Miami Heat 22:00

Ez keleti rangadó lesz, ahol a fő kérdés a Milwaukee állapota és hozzáállása - egyáltalán nem játszik eddig jól a buborékban a ligaelső és bár legutóbb látványosan el is engedte a Brooklyn elleni meccset a társaság, ez még nem jelenti azt, hogy minden rendben lenne. Bledsoe és Connaughton visszatérése persze nyilván segít, de a Miami eddig jobban nézett ki az utóbbi egy hétben és legutóbb Jimmy Butler nélkül is megverte a Bostont. Butler viszont most sem lesz ott a pályán, ami mindenképpen a Bucks mellett szól, ráadásul Goran Dragic játéka is kérdéses, ha ő sem lép pályára, akkor már egyértelmű a helyzet - ezzel együtt azért Gianniséknak csapatjátékban mindenképpen javulást kellene mutatniuk még a playoff előtt, mert egyelőre az MVP-jelölt extrája az, ami viszi őket, már amikor viszi. 

Phoenix Suns - Indiana Pacers 22:00

Ez egészen kiváló mérkőzésnek ígérkezik, hiszen ez a két csapat parádésan kezdte újra az alapszakaszt, egyaránt 3-0-val állnak, a Suns pedig legutóbb a Clipperst is le tudta győzni - ráadásul TJ Warren az egész buborék talán legforróbb játékosa jelenleg, úgyhogy az Indyt is érdemes lesz figyelni. Ha nála marad ez a forma, akkor most is jó esélyeik lehetnek, ráadásul mivel éppen a Suns "zavarta el" Indianába, így minden bizonnyal még inkább meg akarja mutatni volt csapatának, hogy mit vesztettek - a Phoenix meg azt akarja megmutatni, hogy jogosan van itt a buborékban és egy újabb jó csapat legyőzésével továbbra is közel akar maradni a playinhez. Érdekes lesz a periméteren a Booker-Rubio és a Brogdon-Oladipo duók csatája, illetve hogy Ayton mire megy Turnerrel szemben, de az X-faktor valóban könnyedén lehet Warren.

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 00:30

A Clippers legutóbb kikapott a Sunstól, pedig Lou Williams már visszatért és Kawhi Leonard is kezdett felpörögni, míg a Dallas éppen az előző meccsén szerezte meg az első buborékos győzelmét - igaz, ott is elég gyengén játszott a társaság, de hosszabbításban valahogy leizmozta a Sacramentót. Két-két sztárt mindkét oldalon megnézhetünk, de az esélyek azért inkább a Clippers mellett szólnak, viszont nekik is van hova javulni és mivel a Denver ott toporog a nyakukban, így pláne nyerniük kéne, hogy megőrizzék a második kiemelésüket - már amennyiben ez számít. George-éknál egyébként Harrell még mindig nincs és Beverley sem fog játszani, a Dallasnál pedig Seth Curry nem javult sokat, így valószínűleg ő sem lesz ott a parketten.

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 02:00

Ez nagyon izgalmas mérkőzés lehet, hiszen a Denver a nyugati második helyért hajt, míg a Portland a nyolcadikért és ha most is nyerni tud, akkor fél meccsre megközelíti a Memphist, vagyis kézzelfogható közelségbe kerül a cél. A Nuggets back-to-backet vív a Spurs pontzáporos legyőzése után, míg a Blazers pihenhetett egy napot a Rockets elleni sikert követően és nagyon motivált a folytatást illetően - nagyon pörögnek Damian Lillardék és egyben is vannak jelenleg. A Denvernél a periméterről még mindig hiányoznak meghatározó játékosok, de a Jokics-Porter páros sok mindent elfedett eddig, a centernek viszont most majd Nurkic ellen kell helytállnia, Porterrel pedig Carmelo Anthonynak gyűlhet meg a baja, ezek is izgalmas csatáknak tűnnek - mindenesetre így egyes-kettes poszton azért jobb lehet a Blazers, főleg ha a padról Trent Jr. is megtartja jó formáját. A két csapat tudását tekintve ez mindenképpen rangadó és tét is van, főleg a Portland részéről.

Houston Rockets - Los Angeles Lakers 03:00 (Sport 1)

A Lakers back-to-backet játszik az OKC elleni sima vereség után, nagy kérdés, hogy Frank Vogel felpörgeti-e játékosait, vagy inkább óvatosságra inti őket és a fizikai állapotra, az egészségre helyezi-e a hangsúlyt - igazából minden ezen múlik most. Ha pihenősre veszik, akkor mindenképpen a Rockets a favorit, ha erőltetik, akkor nem biztos, bár Mike D'Antoni most a Houstontól is sokkal nagyobb elszántságot és főleg pörgősebb védekezést vár a múltkori vereség után. Annál valószínűleg azért legalább a Harden-Westbrook páros többet fog hozni és ha ők jól játszanak, akkor nem egyszerű őket megverni, a nagyon elvesztett lepattanózások is bele-beleférnek, de azt azért majd meglátjuk, hogy mire mennek Anthony Davisszel szemben, ha utóbbi dominálni akar. Westbrook játéka mondjuk egyelőre kérdéses, nem teljesen egészséges, lehet, hogy nem erőltetik, de nagyon kiültetni sem tudják, ha kell nekik az eredmény, mert Gordon már egyébként sincs.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus