21:00-tól Bucks-Nets a Sport TV-n, utána söpörhet a Suns

A 4-0 elkerüléséért lép pályára a Denver, a Milwaukee pedig szeretné kiegyenlíteni a párharcát - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a mérkőzések előtt.

Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 21:00 (Sport 2)

Nagyon kíváncsian várhatjuk, hogy mi történik ezen a mérkőzésen, mert a két brooklyni derbit összességében magabiztosan nyerte a Nets, főleg a másodikat, legutóbb viszont 83 pontra volt képes és bár jól védekezett, de egy egylabdás, számára kicsit balszerencsés végjátékban vereséget szenvedett. A Milwaukee-n érződött a feszültség, nem ültek a dobások, de Khris Middleton feljavulása végül meghozta a sikert, nagy kérdés, hogy ezúttal mentálisan mennyire lesznek felszabadultak a hazaiak - igazából most is nagyon nehéz helyzetben lesznek, hiszen a 3-1-es hátrány is a szakadék szélére lökné őket.

Arról nem győzött meg senkit Mike Budenholzer csapata, hogy legutóbb óriási megoldásokat talált a Nets játéka ellen, Joe Harrisék vállalhatatlan dobóformájára nem feltétlenül érdemes építeni, de azért azzal a védekezéssel és azzal a Middletonnal, otthon most is lehet esélyük. A Brooklynnál sem kell máson javítani, csak a dobásokon, ők is rendben voltak hátul és a pocsék dobásaik ellenére kis híján így is nyertek, a kérdés inkább az, hogy kiben mennyi erő maradt - rémesen sok percet játszanak a húzóemerek és bár ez legutóbb a Bucksnál is így volt, de a Durant-Irving-Griffin trió kórlapja azért nem segít ilyen helyzetben. Márpedig most már nekik is fontosabb lesz a győzelem, a legutóbbi vereség belefért, ha viszont most is kikapnak, akkor kinullázzák az első két meccsüket, ami semmiképp sem tenne nekik jót.

A sérülésekkel kapcsolatban hír, hogy ugyan James Harden most sem játszhat, de Jeff Green állapota kérdésesre javult, ahogy arról már napok óta lehet hallani, van rá esély, hogy ő visszatérhet ezen az összecsapáson.

A párharc állása: 2-1 a Nets javára.

 

Denver Nuggets - Phoenix Suns 02:00

Itt a széria érdemi része a legutóbbi mérkőzésen lezárult, 3-0-ról soha senki nem jött még vissza és ebben a párharcban nem látni, hogy a Denver mivel írna történelmet - sem taktikailag, sem minőségben nem tudtak felnőni eddig a Suns szintjére és nem is történt azóta semmi olyan, ami ezen fordíthatna. Ha nem sérül meg Chris Paul, illetve a Phoenix alaprotációjából valaki, akkor nehéz elképzelni, hogy ne sima Phoenix-továbbjutás következzen, akár már holnap hajnalban, egy 4-0-val - a Nuggetsnél Michael Porter Jr. sérüléssel bajlódik, Campazzo és Rivers sincs nagy formában, Aaron Gordon is csak erőlködik, Will Barton nem hozott csodát, Nikola Jokics pedig legutóbb ellőtt már egy nagy meccset, mégsem mentek vele semmire. A realitás az, hogy ha a Suns most is kellően koncentrált lesz, akkor lezárhatja a sorozatot, nyilván kérdés, hogy fejben mennyire lesz elkötelezett ezzel kapcsolatban a társaság, de maguknak tennének jót, ha továbbjutnának már most és pihenhetnének a nyugati döntő előtt.

Az mondjuk biztos, hogy a Denver 101%-on fog pörögni, Michael Malone és Nikola Jokics büszkesége nyilván hajtani fogja az együttest, hogy ne söpörjék ki őket, de az eddigiek alapján ez nem (csak) rajtuk múlik...

A párharc állása: 3-0 a Suns javára.

 

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus