21:30-tól Clippers-Warriors, Thomas kezd a Cavsben

Nyolc találkozót rendeznek az NBA alapszakaszának következő játéknapján, nézzük, hogy mit érdemes tudni előtte!

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 21:30 (TV: Sport1, 23:00-tól)

Kiváló formában van a Warriors, a Rockets legyőzése után már egyre jelentősebb előnnyel vezeti a ligát a címvédő, Steph Curry bombaformában tért vissza, egyedül Kevin Durant kisebb sérülése jelent gondot - tavalyi döntő MVP-je kihagyta a legutóbbi meccset és most is kérdéses a játéka. A LAC szintén belendült, de legutóbb kikapott az OKC-től, kérdés, hogy egy még jobb csapat ellen mire megy majd a társaság, amely azért nem a védekezéséről híres mostanában - támadásban feljavultak Blake Griffin visszatérésével és Lou Williams parádéjával, de túldobni azért nem nagyon lehet a Golden State-et. A hazaiaknál Austin Rivers és Danilo Gallinari nem játszik, Milos Teodoszics még nem biztos, hogy nem lesz bevethető, a vendégeknél viszont Duranten kívül valószínűleg mindenki ott lesz a parketten. 

Brooklyn Nets - Boston Celtics 00:00

A Celtics back-to-backet játszik, előző este kőkemény védekezéssel nyert meg egy újabb rangadót a Minnesota ellen, így már zsinórban öt sikernél tart és természetesen esélyesként érkezik meg a szintén jó formában lévő, az utóbbi négy meccsből hármat megnyerő Brooklyhoz is. Dinwiddie-ék az előző két találkozójukon elsősorban a kiváló védekezésüknek köszönhetően nyertek és ez most is elengedhetetlen lesz a bravúrhoz, mert bár nyilván fáradtabb lesz a vendégcsapat, de hátul megint nagyon összeállt a keleti listavezető. Ha sikerül hoznia ezt a teljesítményt a Netsnek, akkor biztos, hogy lesz keresnivalója, bár a helyzetet nehezíti, hogy Caris LeVert aligha tud játszani és DeMarre Carroll pályára lépése is kérdéses - a Bostonnál nincs új sérült. 

Detroit Pistons - Houston Rockets 01:00

Van min javítani a Detroitnál, hiszen a gárda back-to-backet játszik, méghozzá egy borzalmas teljesítmény másnapján, előző este kiütéses vereséget szenvedtek Drummondék Philadelphiában. Nagy kérdés, hogy sikerül-e rendezniük a sorokat, mert bár Reggie Jackson hiányzik, ez azért nem indokolt ilyen összeomlást, ráadásul a Houston kemény ellenfél lesz - James Harden nélkül is lesimázták az Orlandót, majd partiban voltak a Golden State-tel, ha dobni kell, az most is nagyon megy nekik. Náluk a védekezés a fő kérdés, de az előző este látott Pistons ellen arra nem is nagyon lesz szükség, főleg hogy fáradtabbak lesznek Bradley-ék...

Indiana Pacers - Chicago Bulls 01:00

Itt a Chicago játszik back-to-backet, előző este nagy csatában, újabb látványos meccsen gyűrte le a Dallast, most pedig a zsinórban öt vereségnél járó Indiana ellen próbálja ezt megismételni. Egy hete 12 ponttal győzött a Bulls otthon a Pacers ellen, de azóta Dunnék négy, míg Stephensonék csak egy meccset játszottak, ráadásul Indianában találkoznak most, biztos, hogy jóval frissebbek a hazaiak. Victor Oladipo viszont továbbra sem bevethető, ráadásul Bojan Bogdanovic bokája sem 100%-os, az ő játéka kérdéses, így azért támadásban tovább szűkülhet a Pacers repertoárja. Tűzerőben mindenképpen jobban áll a Chicago, jobban is játszik mostanában, de a fáradtság nem Markkanenék mellett szól, meglátjuk, hogy tudják-e ezt ellensúlyozni. 

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 01:00

A bostoni vereség óta volt ideje pihenni a Clevelandnek és a hírek szerint a bemutatkozó Isaiah Thomas most már ott lesz a kezdőcsapatban, így mennek neki az Orlandónak - természetesen kötelező számukra a győzelem ezen az estén. A Magic ugyanis továbbra is gyenge formában van, voltak felvillanásaik, Gordon és Fournier visszatérése segített, de összességében Vucsevics kiesése óta nagyon gyengén dobnak és bár a Cavs támadógépezete is akadozik mostanság, LeBron Jamesék azért jóval nagyobb potenciállal bírnak. Az idegenbeli 10-9-es mérleg azért jelzésértékű az esetükben, hogy vendégként nem túl meggyőzőek eddig, de Thomas azért adhat nekik némi pluszt, ráadásul Kevin Love sérülése sem bizonyult súlyosnak, a hírek szerint ő is ott lesz a pályán. 

Washington Wizards - Milwaukee Bucks 02:00

Itt mindkét csapat back-to-backet játszik, de amíg a Wizards egy idegenbeli győzelemből, addig a Bucks egy 19 pontos hazai vereségből érkezik. A fővárosiak saját maguknak tették nehezebbé a helyzetüket, hiszen ahelyett, hogy lezárták volna a Memphis elleni meccsüket, összeestek a negyedik negyedben és vért kellett izzadniuk a sikerért, míg a Bucks leginkább mentálisan omlott össze, ebből kell felállnia. Döntő lehet, hogy a periméten lévő playmakerek mire mennek egymással, a Wall-Beal páros harca a Bledsoe-Middleton kettős ellen, de ha playmaking, akkor Antetokounmpo révégén mindenképpen előrébb jár a Milwaukee, ugyanakkor védekezésben a Wizards fölénye egyértelmű. A két csapat előző meccsét a Washington nyerte idegenben 99-88-ra és zsinórban négy győzelem után, hazai pályán most is inkább ők tűnnek esélyesebbnek. 

Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans 03:00

A Wolves idén már kétszer is nyert New Orleansban, de most hiába játszik otthon, back-to-backet vív, ráadásul két vereség után érkezik, nem minden kerek a csapatnál - a Pelicansnél sem az, de ők legalább két napot pihenhettek most. Döntő lesz természetesen a palánk alatti harc, ahol Townsnak és Gibsonnak helyt kell állnia a Davis-Cousins párossal szemben, de a fő kérdés az lesz, hogy fáradtabban meg tudja-e ismételni a Bostonban látott védekezését Tom Thibodeau csapata - ezzel a New Orleansnak komoly gondjai vannak, szóval ha a kérdésre "igen" lesz a válasz, akkor az alighanem győzelmet ér majd a Wolves számára. A siker mindkét gárdának nagyon kellene a szoros nyugati mezőnyben, a motivációval egyik oldalon sem lehet gond, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. 

Sacramento Kings - Denver Nuggets 04:00

Itt a Nuggets vív back-to-backet azok után, hogy előző este otthon legyűrte a Jazzt, de most lehet, hogy nehéz feladat következik a csapat számára: idegenben azért jóval kevésbé meggyőzőek és ők a fáradtabbak. Ami viszont mellettük szól, az egyrészt az, hogy idén kétszer is simán megverték már a Kingst, a másik pedig a Sacramento pocsék formája, a gárda három sima hazai vereséget szenvedett nem túl erős csapatok elen, úgyhogy a legnagyobb kérdés, hogy visszaszerzi-e a tartását a kaliforniai együttes. Az irányító poszt lehet még kérdéses, mert sem Fox, sem Hill n em 100%-os náluk, míg a vendégeknél nincs új sérült, a Millsap nélküli "megszokott" állapotban érkeznek. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus