21:30-tól Sixers-Lakers derbi a Sport TV-n

Otthon játszik a Warriors, Dallasban a Portland, a Sacramentónak pedig kötelező lenne nyernie - mutatjuk, hogy mit várhatunk a soron következő meccsektől.

Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 21:00

A Miami elleni botlást legutóbb a Spursszel szemben már javította a Portland és összességében jobb formában is van mostani ellenfelénél, az pedig egyértelmű, hogy más minőségű játékoskerettel küzd egészen más célokért az idei szezonban. A Mavs két győzelem után legutóbb 15 ponttal kikapott a Milwaukee-tól az átalakított keretével, ráadásul Luka Doncic továbbra sem egészséges és bár a röntgen negatív lett, ettől függetlenül kérdéses, hogy pályára küldi-e legjobbját Rick Carlisle. A Blazersnek nagyon kellene ez a győzelem is, hogy ki tudja használni a Houston vereségét és növelni tudja az előnyét a nyugati negyedik helyen, Lillardéknál nincsenek sérültek sem, az egyetlen negatívum náluk az idegenbeli 10-13-as mérleg, ez az egy dolog szól a Dallas sikere mellett - igaz, így is bravúr lenne, ha nyerni tudnának a texasiak.

Philadelphia 76ers - Los Angeles Lakers 21:30 (Sport 2)

A játéknap kiemelt rangadóját a Sport TV is közvetíti és érdeklődve várhatjuk, hogy mit látunk majd ezen az összecsapáson. A Sixers legutóbb már bevetette új játékosait és meg is verte a Denvert ebben a csarnokban, most valószínűleg egy kicsit még jobban fognak majd illeszkedni a rendszerbe Tobias Harrisék, míg a gyengélkedő Lakers éppen legutóbb szívta fel magát és tett szívességet a Phillynek azzal, hogy nyerni tudott Bostonban. Idén egyszer már találkoztak a felek LA-ben, de az most nem mérvadó, mindkét csapatnak borzasztóan nagy szüksége lenne a győzelemre az önbizalmat és a helyezéseket tekintve is, de azért a minőség és a hazai pálya miatt inkább a Sixers a favorit - a Lakerstől megint bravúr lenne a győzelem, de ami Bostonban összejött, az összejöhet akár megint, ha hasonlóan hatékonyak lesznek támadásban LeBron Jamesék. A Philly szerkezetét és rotációját érdemes lesz figyelni, Joel Embiid ugyan betegséggel bajlódik, de legutóbb is vállalta a játékot és a hírek szerint most is ott lehet a parketten, míg a Los Angelesnél Josh Hart nem edzett, az ő játéka kérdéses.

Sacramento Kings - Phoenix Suns 00:00

Tovább küzd a playoffért a Sacramento és bár legutóbb kis híján megégett hazai pályán, egy nagy hajrával végül mégis nyerni tudott, úgyhogy az utóbbi öt meccséből négyet is behúzott, most pedig kötelező számára a győzelem. A Sunsszal kapcsolatban mást nem nagyon tudunk írni most sem, jelenleg olyan gyenge ez a csapat, hogy senki sem hibázhat ellene, aki a rájátszásba akar jutni, zsinórban 13 vereségből érkeznek Deandre Aytonék, bár legutóbb Devin Booker nélkül sem voltak rosszak a Golden State ellen. A hírek szerint egyébként most Booker visszatérhet és kicsit megtolhatja a Phoenix szekerét, ettől függetlenül a Harrison Barnest és Alec Burksöt már bevető, teljesen egészséges, otthon kifejezetten eredményes Kingsnek muszáj hoznia ezt az összecsapást is.

Atlanta Hawks - Orlando Magic 1:30

Mindkét csapat back-to-backet játszik, a Magic a játéknap meglepetését okozta azzal, hogy előző este nyerni tudott Milwaukee-ban, míg az Atlanta egy fárasztó, pontzáporos meccset bukott el a Hornets ellen otthon, meglátjuk, hogy ki bírja jobban a terhelést. Az Orlando annyira jó volt a széteső Bucks ellen, hogy nagyon nem kellett megszakadnia, az utóbbi öt meccséből négyet megnyert, nincsenek fontos sérültjei és egyszer már ebben a csarnokban is simán győzött idén, míg a Hawks azért a jobb formáját követően most két vereség után igyekszik javítani. Ami biztos, hogy a Magic számára még van tét, mert elérhető közelségben van a playoff Vucsevicsék számára, emiatt a motivációjukkal aligha lesz gond egy mögöttük lévő csapat otthonában.

Golden State Warriors - Miami Heat 2:30

A portlandi bravúr után Sacramentóban már nagyobb előnyt leadva ismét vereséget szenvedett a Miami és nagyon rezeg a léc a rájátszást tekintve a floridaiaknál - ha most is kikapnak, akkor utoléri őket a Detroit a nyolcadik helyen, de jön mögöttük a Wizards és a Magic is. A Golden State számára így kötelező a győzelem, meg persze egyébként is egyértelmű a bajnok erőfölénye még akkor is, ha legutóbb, a Suns ellen kicsit akadozott a gépezet, hiszen Curryék 14-ből 13-at nyertek és a régóta sérült Jones mellett most is csak Iguodalának vannak kisebb gondjai, az ő játéka kérdéses. A Miami oldalán Dragic és Jones Jr. mellett Wade pályára lépése nem 100%, ő legutóbb fej- és hátsérülést is szenvedett, nem biztos, hogy erőltetni fogják most, főleg hogy lesz azért ennél nyerhetőbb meccsük is...

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus