A 0-3 elkerüléséért lép pályára a Bucks, kezdődik a Lakers-Rockets

2-0-s előnyből várhatja a folytatást a Miami, így kötelező nyernie a Milwaukee-nak - a fáradt Rocketsnek azonnal át kell állítania magát a Lakersre - íme a játéknap felvezetője.

Miami Heat - Milwaukee Bucks 00:30

Érdekes párharcot látunk eddig, mert a Miami szépen megoldotta a házi feladatát minden téren és némi szerencsével a második meccset is behúzta, így 2-0-ra vezet - vagyis ha most kikap, még akkor sem kell aggódnia, lesz ideje reagálni. A Bucksnak viszont éppen ideje nincs: ha most nem nyernek Giannis Antetokounmpóék, akkor olyan hátrányba kerülnek, ahonnan még soha senki nem jött vissza az NBA történetében, így igazi most vagy soha derbi lesz ez számukra. Abszolút benne van, hogy győznek, de taktikailag kicsit finomítani kell a játékukon, pontosítani a védekezésükön, valamint javítani a tripladobásukon, igaz, a legutóbbi gyenge százalékban a Heat munkája is erősen benne volt. Ha viszont a védekezést sikerül megszilárdítani és elvenni a Miami fő fegyvereit (ezen az úton haladnak, de még nem értek "célba"), akkor az már elég lehet ahhoz, hogy kézbe vegyék a gyeplőt - akárhogy is, de most muszáj nyerniük, mert ha nem, akkor mehetnek csomagolni. Náluk egyébként mindenki bevethető, a Heatnél viszont van baj a sérülésekkel, mert egyrészt Andre Iguodala bokája nem az igazi a legutóbbi eset után, másrészt Kelly Olynyk térde is fáj - ha egyikük sem játszik, az azért elég komoly csapás lenne az eddig remekül működő floridaiak számára.

A párharc állása: 2-0 a Heat javára.

Los Angeles Lakers - Houston Rockets 03:00

Most kezdődik a párharc és ahogy a Clippers-Nuggets esetében, úgy itt is a Los Angeles-i csapat mellett szól a frissesség - a Rockets csak egy napot pihenhetett egy hétmeccses, minden szempontból rendkívül megterhelő csata után és most rögtön itt van az újabb, még nehezebb feladat. A matchupokról írtunk a széria felvezetésében, a fáradtabb Hardenéknek aligha fog jól esni most elsőre, hogy birkózniuk kell a jóval magasabb ellenféllel szemben, úgyhogy ha megfelelő fordulatszámon pörögnek és kellően élesek fejben LeBron Jamesék, akkor nekik áll a zászló. Egy extra tripladobó forma ezen azért nyilván segíthet a Houston szemszögéből, de a Lakersnél a hírek szerint már Rajon Rondo is bevethető lesz ezen az estén, így tovább bővül az arany-lilák rotációja és a Rockets shooterein forgatható védők sora - a texasiaknál egyébként nincs sérült, senki sem fog hiányozni.

A párharc részletes felvezetője itt olvasható!

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus