A Bucks törné meg a Nets szériáját, kötelező előtt a Rockets

Pályára lép a Denver, ki-ki meccset vív a Spurs, Washingtonba látogat a Hawks, míg a Pacers New Orleansban érné utol megint a Boston-Philly párost - íme a mérkőzések felvezetői. 

Detroit Pistons - Denver Nuggets 1:00

A Nuggets kiváló formában van, zsinórban hat győzelemnél tart és mostanában már idegenben is hozza, amit kell, de azért elég vékony jégen táncol ezen a téren, Minnesotában egy, Memphisben három, New Orleansban hat ponttal nyert, a Detroit pedig jelenleg hasonló szintet képvisel, mint az említettek azokon a meccseken. A hazaiaknál egy-egy győzelem becsúszott mostanában és a vereségeik sem voltak kiütésesek, sérültjeik nincsenek, a Jackson-Bullock páros próbálja kiegészíteni a két magast, de meglátjuk, hogy a Denver játéka ellen is érvényesülni tudnak-e. A vendégeknél most is lesz fontos hiányzó, hiszen Gary Harris biztosan nem játszik, Jamal Murray pályára lépése pedig kérdéses, de az ő állapota javult az utóbbi időben, van rá esély, hogy visszatér. Döntő lehet a Drummond-Jokics csata ötös poszton, de ha a szerb center most is hozni tudja magát, akkor ő van olyan domináns és képes annyira kontrollálni az eseményeket, hogy azzal a győzelmet is szállítsa egyébként esélyesebb csapatának. 

Washington Wizards - Atlanta Hawks 1:00

A korábbi jó forma után mostanában megint elkezdett akadozni a Washington, az utóbbi négy meccséből hármat is elbukott Scott Brooks alakulata és bár a Pacers megverte, legutóbb ebben a csarnokban esélye sem volt a Bucks ellen - az más kérdés, hogy a Milwaukee nyilván más szint, de azért a fővárosiak eddig is főleg a hazai pályában bízhattak, ezért volt fájó, hogy milyen simán kaptak ki. Az Atlantánál a fiatalok nagyszerű formába lendültek, Trae Young kezdi bizonyítani, hogy mit láttak benne, John Collins is remekel, a csapat pedig ahol lehet, ott nyer, akár idegenben is - itt viszont említsük meg, hogy már a hetedik állomáshoz érkezett a nyugati túráján és bár eddig 3-3-ra áll, most már biztosan borzasztó fáradt. A felek egyébként idén már háromszor is találkoztak és 2-1-re vezet a Wizards, új sérült egyik oldalon sincs, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből - a pihentség és a hazai pálya miatt azért a Washington esélyesebbnek tűnik.

Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks 1:30

Ez akár rangadó is lehet, ha a Nets a szebbik arcát mutatja, de Kenny Atkinson alakulata az előző négy meccséből hármat elvesztett, a sérülések nehezítik a dolgukat, Orlandóban pedig egyébként is rossz napot fogtak ki támadásban - azt viszont tegyük hozzá, hogy mindhárom vereség idegenben született, otthon viszont zsinórban kilenc győzelemnél tartanak. A Bucks ezzel együtt természetesen más szint, Giannis Antetokounmpóék legutóbb a Wizardson is átgázoltak Washingtonban, idegenben 16-9-et hoztak és egyébként is vezetik a ligát, védekezésben elsők, támadásban ötödikek, lepattanózásban harmadikak, dobáshatékonyságban másodikak, játéksebességben szintén ötödikek - mindenben ők jelentik minimum az egyik mércét. A sérülések sem gátolják őket, Eric Bledsoe legutóbb ugyan pihent, de a hírek szerint most visszatérhet, úgyhogy az aktív rotáció teljes, a Brooklynt idén egyszer már meg is verték, szóval elvileg minden adott a sikerükhöz - a Nets mellett a hazai sikerszéria és egy esetleges extra dobóforma szólhat. 

New Orleans Pelicans - Indiana Pacers 2:00

Ez teljesen megtippelhetetlen mérkőzés az aktuális formák és a sérülések miatt. A Pelicansnél továbbra is hiányozni fog öt meghatározó játékos, de ennek ellenére otthon masszívak lehetnek és mióta ez a helyzet, nyertek egy meccset, játszottak egy szoros másikat a Denverrel, majd legutóbb nagy hátrányból is felálltak San Antonióban, aki pályára kerül, az 100%-on pörög náluk. A Pacers viszont talán most kezdi kiheverni Oladipo elvesztését és négy vereség után legutóbb nyerni tudott Miamiban, de támadásban továbbra is komoly gondjai voltak, ez pedig most is gátat szabhat a sikerességnek - elöl is össze kell szedniük magukat, mert a Heat ellen csak jobb periódusaik voltak, de összességében még mindig nem voltak az igaziak. A védekezésük nyilván jobb, a New Orleansnál egészségesebbek is, de az igazi átütőerő legutóbb is hiányzott belőlük, anélkül pedig megszenvedhetnek Okaforékkal.

Phoenix Suns - Houston Rockets 3:00

Ez abszolút kötelező mérkőzés a Houston számára és a társaság legutóbb össze is kapta magát több gyenge találkozó után, a Salt Lake Cityben aratott sima győzelem komoly fegyverténynek számít - kérdés, hogy mit sikerül ebből átmenteniük, de akárhogy is, Phoenixben mindenkinek nyernie kell, aki playoffba akar jutni. Chris Paul hiánya nem nagyon tűnt fel azon a találkozón, előtte viszont a jelenléte egyáltalán nem segített, sőt, úgyhogy érdekes lesz látni, hogy most hogyan teljesít majd ő, illetve vele a csapat, ugyanis a hírek szerint ismét pályára léphet. A Sunsnál leginkább abban lehet bízni, hogy a Houston betlizik, a zsinórban tíz vereség elég sokat elmond a társaságról, Devin Booker extráival sem tudnak nyerni, legutóbb Deandre Ayton visszatérése sem segített, TJ Warrent továbbra is nélkülözik, úgyhogy ha a Rockets hozza az elvárt szintet, akkor nem lehet gondjuk James Hardenéknek. 

Sacramento Kings - San Antonio Spurs 4:00

Ez érdekes ki-ki mérkőzés lehet. A Sacramento az előző két találkozóján meggyőző volt, az Atlantát 22 ponttal verte, majd elkapta a Phillyt is, ami nagy eredmény, otthon is játszhat, nincs sérültje, ráadásul ebben a csarnokban egyszer már lenyomta idén a San Antoniót. A texasiak viszont remek formában vannak, az előző öt meccsüket megnyerték, bár tegyük hozzá, hogy ebből négy is hazai pályán született, de a korábban gyászos idegenbeli mutatójukon is kozmetikázgattak az elmúlt időszakban - viszont így is csak 10-15-re állnak vendégként, ez még mindig óvatosságra int. Gregg Popovich csapatánál Derrick White fog majd hiányozni sarokproblémák miatt, Dante Cunningham viszont a hírek szerint pályára léphet.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus