A Clipperst is szétdobta a Boston, a Thunder ellen nyert a Lakers

New Yorkban győzött a Bucks, Sacramentóban a Minnesota, 39 pontot dobott Luka Doncic, nem hibázott a Denver és a Golden State, fontos győzelmet aratott a Houston, megint nyert a Memphis: ez történt az NBA-alapszakasz legutóbbi játéknapján.

New York Knicks - Milwaukee Bucks 111-130

Végig uralta a meccset a Milwaukee. 18-19-ig volt partiban ezen a mérkőzésen a New York, odáig tudta tartani a lépést a dobópárbajban, majd a Bucks egy 15-3-as rohammal állva hagyta ellenfelét, és onnantól az egész találkozót kézben tudta tartani. A Knicks az este nagy részét kétszámjegyű hátrányban töltötte, csak néha jött be 7-9 pontnyira, de ezek általában csak átmeneti pillanatok voltak, és a remekül támadó Milwaukee mindig válaszolni tudott. A második negyedben már 16 pont is volt közte, onnan jött vissza nyolcra a dudaszó pillanatában a New York, majd a fordulás után sem tudott igazán változtatni a helyzeten a vendéglátó, végül a 87-100-ról induló negyedik játékrész közepén egy 11-0-s futással végleg eldöntötte a küzdelmet Adrian Griffin alakulata - volt 22 egység is a távolság, nem volt miről beszélni. A vendégek 53%-kal dobtak mezőnyből, 50%-kal tripláztak és simán, 53-41-re nyerték a lepattanózást is, könnyedén tudtak indulni, de félpályán is megvoltak a fegyvereik: Giannis Antetokounmpo (28 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz) és Khris Middleton (20-5-5) is hatékony meccset játszott, Damian Lillard (19-9-7) is hozzászólt, a kiegészítők közül pedig Bobby Portis (23 pont, 11 lepattanó a padról) és Malik Beasley (19 pont, 5/9 tripla) is kitett magáért. Összességében magabiztos és egyértelmű győzelmet arattak, így már zsinórban hetedszer nyertek, és továbbra is tapadnak az éllovas Bostonra.

A Brunson-extra kevés volt. Nem volt elég tűzerő a New Yorkban ahhoz, hogy tartani tudja a Milwaukee tempóját, támadásban igazából egyedül Jalen Brunsonban volt fantázia: az irányító rengeteg nagy dobást elsüllyesztett középtávolról és a gyűrű környékéről, főleg az első félidőben villogott igazán, ott ő tartotta meccsben csapatát. Végül 36 ponttal és 7 gólpasszal zárt, de a végére kevésnek bizonyult az ő teljesítménye is úgy, hogy nem sok segítséget kapott: rajta kívül csak Julius Randle jutott még 13 pont fölé, ő is elsősorban a 10/10 büntetőjének köszönhetően, és folyamatos veszélyt ő sem tudott jelenteni, egy-két jobb periódust leszámítva őt lelassította a Bucks. Két szép győzelem után ez most egy nagyon sima vereség lett, de holnap este, a karácsonyi program keretében megpróbálhatnak javítani, hiszen a csapatok maradnak itt, hogy újra egymással randevúzzanak az ünnep fényében...

A Knicks legjobb dobói: Brunson 36/9, Randle 26, Barrett 13/6
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 28, Portis 23/9, Middleton 20/6

 

Los Angeles Clippers - Boston Celtics 108-145

Elképesztő Boston. A keleti éllovas újabb üzenetet küldött a ligának, hiszen valósággal megsemmisítette az elmúlt hetek legjobb formában lévő csapatát - igaz, a Clippersnél ezt a mérkőzést is kihagyta Kawhi Leonard, de a Celticsnél sem volt ott a parketten Kristaps Porzingis. A vendégek fokozatosan növelték a különbséget, az első negyed után hét, a nagyszünetben pedig már 17 pont volt az előnyük, és a fordulás után sem vettek vissza, csak tovább nyílt az olló, 39 egység volt a legnagyobb fórjuk az este folyamán, és a záró etapra "elkészült" a kiütés - végül elképesztően nagy pofont osztottak ki a Los Angeles-ieknek. Ennek alapját az ismét döbbenetes triplázásuk adta, ugyanis 25 (!) hármast süllyesztettek el 47%-kal, emellett pedig 13-mal több büntetőt harcoltak ki, és 51-34-re domináltak a lepattanózás terén is, feltörölték a padlót ellenfelükkel. Jayson Tatum (30 pont, 5/10 tripla) és Jaylen Brown mellett Jrue Holiday (20-6-7, 4/6 tripla) is remekelt, Derrick White a 18 pontja mellett 3 blokkot osztott ki, a padról Queta és Brissett szólt hozzá, és jelenleg nehéz lenne vitatkozni azzal, hogy a Boston az NBA legjobb csapata - ezt az állítást pedig ez a mérkőzés és ez a teljesítmény csak tovább erősítette. 

Nem bírt a triplákkal a Clippers. Tyronn Lue, a LAC vezetőedzője szerint nagyon készültek a bostoni triplákra, alaposan átbeszélték, hogy a Celtics vezeti a ligát a hármaskísérletekben, és minden játékosuk jól dobja őket, illetve hogy kifejezetten keresik is ezeket a lehetőségeket, a meccs képe pedig igazolta is ezt, csak éppen nem tudták megvalósítani a tervet. Mint mondta, olyankor is triplát dobott a Boston, amikor ők nem is gondoltak erre, míg Joe Mazzulla, a Celtics vezetőedzője a játékaik végrehajtását emelte ki: szerinte ezúttal remekül megcsinálták azt, amiket felrajzoltak, megvoltak a jó döntések és a jó befejezések is, ez volt a sikerük titka. A Clippersnek mindenesetre egy másodpercig sem volt esélye sem a triplák ellen, sem úgy összességében a találkozón, a zsinórban szerzett kilenc győzelem után ez volt a második vereség, de Leonard sérülése nem jött jókor - kedden a Charlotte ellen bármilyen felállásban is nyerniük kell, utána pedig reményeik szerint már újra egészségesek lesznek.

A Clippers legjobb dobói: George 21/9, Zubac 16, Theis 15/6
A Celtics legjobb dobói: Tatum 30/15, Brown 24/9, Holiday 20/12

 

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers 120-129

Megtörte rossz szériáját a Lakers. Zsinórban négy vereség után tudott nyerni a Los Angeles, méghozzá egy jó formában lévő nyugati topcsapat otthonában, úgyhogy jó teljesítménnyel hangolt a gárda a Celtics elleni karácsonyi rangadóra. A vendégek vezére természetesen LeBron James v olt, aki egészen elképesztő meccset játszott: kereken 40 pontos szezoncsúcsot dobott 5/5 (!) triplával, volt 7-7 lepattanója és gólpassza, valamint 2-2 labdaszerzése és blokkja, illetve 9/9 büntetője is 37 játékperc alatt, vele egyáltalán nem bírt a fiatal OKC. Mellette Anthony Davis (26 pont, 11 lepattanó, 7 gólpassz), Rui Hachimura (21 pont, 6 lepattanó), Austin Reaves (11 pont, 9 gólpassz) és D'Angelo Russell (15 pont, 3/6 tripla alig 17 perc alatt) is igyekezett, 52%-kal mezőnyöztek, 50%-kal tripláztak és 37 gólpasszt osztottak szét, ez a csapatmunka pedig végül meghozta a nagyon értékes sikert. A gyeplőt a 35-20-ra megnyert második negyeddel vették a kezükbe, a nagyszünetig kétszámjegyű előnyt építette fel, majd a fordulás után is ők maradtak lendületben, és már 26 ponttal is vezettek a harmadik negyedben - innen jött vissza a Thunder nyolc egységnyire a záró etapban, majd jött James és zsinórban dobott 11 pontjával végleg lezárta az összecsapást. Nagyon kellett nekik ez a siker, a Boston viszont jelenleg más kategóriának számít, úgyhogy fel kell kötniük mindent a karácsonyi meccsre..

Nem szívta fel magát eléggé a Thunder. Mark Daigneault, a hazaiak vezetőedzője úgy összegezte a találkozót, hogy ugyan ők sem voltak lassúak, puhák vagy figyelmetlenek, de a Lakers olyan intenzitással, olyan akarattal célozta meg ezt a győzelmet, hogy ahhoz ők egyszerűen nem értek fel, érezhető volt, hogy a Los Angelesnek mennyire kell most ez a siker, ők pedig nem tudták felvenni a kesztyűt. Az első félidő egyértelműen erről szólt, amivel lendületbe is hozták ellenfelüket, és bár utána mindent megtettek azért, hogy intenzitásban is felnőjenek, de addigra már megvolt a kellő ritmusuk Jameséknek, így összességében elég egyértelmű vereségbe néztek bele hazai pályán. Shai Gilgeous-Alexander (34 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz), Jalen Williams (28 pont, 11/17 mezőnyből) és Chet Holmgren (19 pont, 10 lepattanó, 3 blokk) is jó számokkal zárt, de ez most nem volt elég, igazából csak asszisztáltak a Lakers sikeréhez - most pedig készülhetnek a nyugati éllovas Minnesota elleni rangadóra.

A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 34/3, Jal. Williams 28/6, Holmgren 19/3
A Lakers legjobb dobói: James 40/15, Davis 26/3, Hachimura 21/9

 

Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 98-110

Towns nélkül is nyert a Wolves. A konferenciát vezető Minnesota nem számíthatott a térdfájdalmai miatt pihenőt kapó Karl-Anthony Townsra, de ez sem zavarta meg a rendszert, és már az első félidőben is a Kings fölé tornyosultak: a nagyszünetben 12 ponttal vezettek, remek támadójátékkal tudtak előnyt felépíteni. A folytatásban pedig a megszokott szervezett védekezésük érvényesült, és ahogy a nagyszünet előtt, úgy utána sem tudta kibillenteni őket a Sacto általában gyors és veszélyes támadógépezete, Rudy Gobert (21 pont, 17 lepattanó, 2 blokk) vezetésével mindenhol ott voltak a gyűrű környékén, és az agresszív periméter-védekezésük is működött, negatív szezoncsúcsot jelentő nyolc bedobott triplán tartották a Sacramentót. Ez pedig elég is lett a sikerükhöz, igazából már az első negyedben volt 13 pont is az előnyük, onnantól arról szólt a meccs, hogy a Kings próbálkozott, rohamozott, néha közelített, de a Minny még időben tudott reagálni minden egyes alkalommal - a záró etapban egyszer 95-100-ig is feljött a vendéglátó, de ez volt most a maximum. Anthony Edwards (34 pont, 5 lepattanó, 10 gólpassz) összefogta a támadójátékot, Mike Conley elöl-hátul hatalmasat játszott (12 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz és ő volt a periméter-védekezés vezére), az pedig beszédes, hogy ő és Gobert +27-28-as +/- mutatóval zárt: amikor ők fent voltak, nem lehetett kérdés. Így 2,5 meccs az előnyük, 22-6-ra állnak és az OKC-hez is magabiztosan utazhatnak majd.

Nem volt esélye a Sactónak. Alig 43,5%-os mezőnymutató, 24%-os triplázás, csak 23 gólpassz, 66-52-es vereség a festékben és 26-5-ös (!) vereség a gyorsindítások terén: ezek a számok foglalják össze leginkább a Kings meccsét, és hogy miért nem volt reális sanszuk a győzelemre. De'Aaron Fox (27 pont, 6 gólpassz) és Domantas Sabonis (17 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz) révén azért próbálkoztak, Keegan Murray hozzátett 20 pontot, de igazából egy pillanatig sem tudtak mit kezdeni a Wolves védekezésével, és egy másodpercig sem tudták kihasználni Towns hiányát. Egy hónapja szép győzelmet arattak Minnesotában, most nem is gondolhattak hasonló sikerre, következőleg a Portland ellen viszont kötelező les javítaniuk.

A Kings legjobb dobói: Fox 27/9, Murray 20/9, Sabonis 17
A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 34/9, Gobert 21, McDaniels 20/9

 

New Orleans Pelicans – Houston Rockets 104–106

Nem volt ellenszer Sengünre. Egyre jobb formába lendül a New Orleans, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy legutóbbi tíz meccséből hetet is megnyert a csapat. A hazaiak mellett szólt, hogy Zion Williamson (28 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz) visszatért, bár a Houston egy igencsak kellemetlen ellenfél, amely azonban inkább odahaza brillírozik, mint idegenben. Végig szorosan alakult a találkozó, hazai oldalon Williamson mellett Brandon Ingram (19 pont, 5 gólpassz) is hozta a számait, de Jonas Valanciunas (10 pont, 11 lepattanó, 5 gólpassz) is dupla-dupláig jutott. A második negyedben úgy tűnt, hogy a Pelicans el tudja dönteni a mérkőzést, azonban a pocsék triplázásuknak (8/31) köszönhetően túlságosan nagy előnyt nem tudott a gárda kiharcolni. A Rockets pedig elkapta a fonalat, bár a hármasokkal a texasi egyletnek is meggyűlt a baja (9/29). Alperen Sengün (37 pont, 11 lepattanó, 6 gólpassz) tarthatatlannak bizonyult, karriercsúccsal zárt, a végjátékban is a török magasember volt a kulcs, az utolsó négy percben kilenc pontot dobva fektette két vállra a Pelst – a sikerhez persze Jabari Smith Jr. (26 pont, 11 lepattanó) jó játéka is nagyon kellett.

A Pelicans legjobb dobói: Williamson 28/3, Ingram 19, Murphy III. 14/9
A Rockets legjobb dobói: Sengün 37/3, Smith Jr. 26/12, VanVleet 10/6


Indiana Pacers – Orlando Magic 110–117

A Magic kecmergett ki a gödörből. Egyik csapat sincs túl jó formában, a Pacers a Szezonközi Torna döntője óta csak keresi önmagát, de az elmúlt időszakban a Magic is beleszaladt néhány fájó vereségbe. Az Orlando kezdett jobban, Paolo Banchero (34 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) és Franz Wagner (24 pont, 6 lepattanó) kettőse vitte a prímet, miközben a floridai alakulat folyamatosan támadta a gyűrűt, így a büntetőket, valamint a lepattanócsatát tekintve is felülmúlta riválisát. Ennek eredményeképpen a mérkőzés egy adott szakaszában már tizenöt pont volt a felek közötti differencia. Az Indiana azonban nem adta fel, Tyrese Haliburton (29 pont, 14 gólpassz), Myles Turner (24 pont, 7 lepattanó, 4 blokk) és Buddy Hield (20 pont, 7 lepattanó) triója révén a harmadik negyed derekára ledolgozta ezt a különbséget és átvette a vezetést. Banchero azonban ezen az estén elemében volt, így az utolsó négy percnek már ismét tetemes előnnyel vághatott neki a Magic, a házigazdának pedig innentől már nem volt esélye a visszazárkózásra.

A Pacers legjobb dobói: Haliburton 29/9, Turner 24/6, Hield 20/15
A Magic legjobb dobói: Banchero 34, F. Wagner 24, Harris 15/6


Charlotte Hornets – Denver Nuggets 95–102

A félidőt követően az öltözőben maradt a Hornets. A címvédő az utolsó öt mérkőzéséből négyet megnyert, így Charlotte-ba is győzelmi reményekkel érkezett. A Hornets ellenben egyre lejjebb süllyed, sorozatban hat vereséggel a háta mögött fogadta a Denvert. A nagyszünetig viszonylag szorosan alakult az összecsapás, sőt Miles Bridges (22 pont, 8 lepattanó) és PJ Washington (20 pont, 8 lepattanó) jó játéka révén három-négy ponttal folyamatosan a hazai alakulat járt előrébb. A félidőben aztán valami megtört, a Nuggets egy 25–1-es futással jött vissza, a harmadik negyedet pedig 30–9-re nyerte, ezzel eldöntve a meccset. Michael Porter Jr. (22 pont, 5 lepattanó), Jamal Murray (20 pont, 12 lepattanó, 5 gólpassz) és Nikola Jokics (18 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz) is hozta a számait, így az utolsó tizenkét percben már azt is megengedhette magának Michael Malone vezetőedző, hogy pihentesse a legjobbjait.

A Hornets legjobb dobói: Bridges 22/6, Washington 20/3, Smith Jr. 19/15
A Nuggets legjobb dobói: Porter Jr. 22/15, Murray 20/6, Jokics 18


Atlanta Hawks – Memphis Grizzlies 119–125

Tarthatatlan volt Bane és Morant párosa. Nehéz lett volna előzetesen jósolni az Atlanta és a Memphis összecsapásán, hiszen a Hawks egy rosszabb sorozatot követően kezd magára találni, míg a Memphis Ja Morant visszatérése óta egy teljesen új arcát mutatja. A hazaiaknál Trae Young (30 pont, 5 lepattanó, 13 gólpassz) továbbra is ihletett formában kosárlabdázik, s habár ezen az estén leszakítania nem sikerült az ellenfelét Quin Snyder csapatának, de az első három negyedben többnyire az történt a parketten, amit a vendéglátó szeretett volna. Young mellett Dejounte Murray (26 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) és Clint Capela (20 pont, 12 lepattanó) párosa is szépen termelt, így a harmadik játékrész végéig nyeregben is érezhette magát az Atlanta. Csakhogy Ja Morant (30 pont, 6 lepattanó, 11 gólpassz) és Desmond Bane (37 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) duója szép lassan felőrölte ellenfelét, ráadásul még Jaren Jackson Jr. (20 pont, 8/10 mezőnyből) is sziporkázott, így a záró felvonásra elfogyott a Hawks, a Grizzlies pedig Moranttal a soraiban a harmadik meccsét is megnyerte.

A Hawks legjobb dobói: Young 30/9, Murray 26/12, Capela 20
A Grizzlies legjobb dobói: Bane 37/15, Morant 30/3, Jackson Jr. 20/3


Brooklyn Nets – Detroit Pistons 126–115

Brooklynban is megégett a Pistons. A Detroit teljesítményét mi sem bizonyítja jobban, minthogy hiába kapott ki sorozatban ötször a Nets, így is a hazai egylet volt a találkozó egyértelmű favoritja. A Pistons huszonöt meccses negatív szériája lassan a liga történetének leghosszabb vereségsorozata. Na, ennek az elkerülése véget kellett volna győznie az autóvárosiaknak Brooklynban. Az első hat pontot a vendégek szerezték, ám erre egy 7–0-s futással válaszolt a vendéglátó, innentől pedig Mikal Bridges (29 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) és Cam Thomas (20 pont) vezérletével a Nets akarata érvényesült. Pedig a Jaden Ivey (23 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz), Cade Cunningham (22 pont, 6 gólpassz), Isaiah Stewart (20 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) alkotta trió nem muzsikált rosszul, csakhogy ezzel együtt is csak annyit tudott elérni a Detroit, hogy látótávolságon belül maradjon. A sorsát nem kerülhette el, így zsinórban a huszonhatodik vereségét is begyűjtve beállította az NBA negatív rekordját – Cleveland (2010-2011) és Philadelphia (2013-2014). A Pistons három nap múlva ugyancsak a Brooklynnal találkozik, ám azt a mérkőzést már Michiganben rendezik.

A Nets legjobb dobói: Bridges 29/3, Thomas 20/3, Johnson 18/6
A Pistons legjobb dobói: Ivey 23/9, Cunningham 22/3, Stewart 20/12


Toronto Raptors – Utah Jazz 119–126

Tizenhét pontos hátrányból állt fel a Jazz. Egyre jobb formát mutat a Utah még úgy is, hogy lényegében a húzónevei közül általában mindig maródi valaki. Ezzel szemben a Raptors nem tud átlépni a saját árnyékán, hiába vannak jó egyéni teljesítményei, csapatként valahogy nem akar összeállni ez a társaság. Nagy elánnal vetette bele magát a meccsbe a Toronto, amely Scottie Barnes (32 pont, 14 lepattanó, 7 gólpassz), Pascal Siakam (19 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz) és O.G. Anunoby (19 pont, 4 gólpassz) vezérletével a találkozó derekán már tizenhét ponttal vezetett. A vendégeknél ellenben újra együtt léphetett pályára Lauri Markkanen (30 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) és Jordan Clarkson (30 pont, 6 gólpassz) párosa, utóbbi pedig úgy gondolta, hogy a záró játékrészben rátesz egy lapáttal, berámolt tizenhat pontot, s mivel ezt a tizenkét percet 41–21-re hozta a Jazz, így megfordították és meg is nyerték az összecsapást.

A Raptors legjobb dobói: Barnes 32/12, Anunoby 19/6, Siakam 19
A Jazz legjobb dobói: Markkanen 30/12, Clarkson 30/12, Sexton 16/6


Chicago Bulls – Cleveland Cavaliers 95–109

Az akarat dominanciája. Donovan Mitchell, Darius Garland és Evan Mobley után immáron Caris LeVert sem volt bevethető a Clevelandnél, ráadásul ahhoz a Bullshoz látogattak, amely Zach LaVine sérülése óta megtáltosodott. Az első két negyedben még fej-fej mellett haladtak a felek, a nagyszünetet követően azonban ellépett a Cavs, amely végül kisebb meglepetésre magabiztosan győzött Chicagóban. Pedig nem játszottak rosszul a hazaiak, DeMar DeRozan (21 pont, 5 lepattanó, 8 gólpassz) és Nikola Vucevic (20 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz) is remekelt, ellenben Coby White (14 pont, 4 lepattanó, 7 gólpassz, 0/8 tripla) dobásai hiányoztak. A Cavsnél Max Strus (26 pont, 7 gólpassz) vállalta fel a kapitányi szerepkört, de Jarrett Allen (19 pont, 17 lepattanó, 7 gólpassz) dupla-duplája, valamint a zöldfülű Craig Porter (19 pont, 7 lepattanó, 8 gólpassz) is nagyon kellett ahhoz, hogy megtörjék a hatszoros bajnokot. Talán az akarati tényező döntött ezen az estén, ebben pedig előrébb járt az ohiói gárda.

A Bulls legjobb dobói: DeRozan 21/3, Vucevic 20/6, White 17
A Cavaliers legjobb dobói: Strus 26/15, Porter 19/3, Allen 19


Dallas Mavericks – San Antonio Spurs 144–119

Tripla-duplával tért vissza Doncic. Habár előzetesen még arról szóltak a hírek, hogy Luka Doncic (39 pont, 12 lepattanó, 10 gólpassz) ezúttal sem léphet pályára, a szlovén klasszis végül vállalta a mérkőzést, s ha már ott volt a parketten, akkor egy újabb klasszis teljesítménnyel vezette győzelemre az övéit. Mellette Tim Hardaway Jr. (23 pont, 6 lepattanó) és Dante Exum (20 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 8/10 mezőnyből) is szárnyalt, a Mavs pedig már az első negyedben dűlőre vitte a találkozót. A vendégek magabiztosan őrzik a nyugati utolsó pozíciót, ráadásul az sem növelte az esélyeiket, hogy a 2023-as draft első választottja Victor Wembanyama a bemelegítés során megsérült (boka), így nem léphetett pályára. Jeremy Sochan (23 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) próbálta tartani a lelket a texasiakban, de mivel Devin Vassell (9 pont, 6 gólpassz, 3/13 mezőnyből) betlizett, így az esélytelenek nyugalmával játszhatta végig a mérkőzést a Spurs.

A Mavericks legjobb dobói: Doncic 39/15, Hardaway Jr. 23/15, Exum 20/6
A Spurs legjobb dobói: Sochan 23/12, Johnson 16/6, Collins 14/6


Golden State Warriors – Portland Trail Blazers 126–106

Sorozatban ötödször nyert a Warriors. Az elmúlt időszakban önbizalomra lelt a Golden State, amely azt eredményezte, hogy a Portland ellen az 50% feletti mérlegért léphetett a gárda pályára. A vendég csapat köztudottan tankol, így a Warriorst csupán a back-to-back miatti fáradság, na meg Gary Payton II. és Andrew Wiggins hiánya hátráltathatta – kissé cinikusan megjegyezve, amióta Draymond Greent eltiltották a győzelmek is jönnek. A Blazers a második negyed derekáig elhitte, hogy itt lehet keresnivalója, Anfernee Simons (25 pont, 7/13 tripla) továbbra is remek formát mutat, de Malcolm Brogdon (17 pont, 6 lepattanó, 12 gólpassz) is nagyon iparkodott. A Klay Thompson (28 pont, 6/10 tripla), Stephen Curry (27 pont) és Brandin Podziemski (15 pont, 10 lepattanó, 7 gólpassz) alkotta trióval azonban nem tudta felvenni a versenyt a vendég alakulat, így egy 34–16-os futással viszonylag hamar pontot is tett az összecsapás végére a hazai csapat.

A Warriors legjobb dobói: Thompson 28/18, Curry 27/6, Podziemski 15/3
A Trail Blazers legjobb dobói: Simons 25/21, Brogdon 17/3, Grant 17/3

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető! 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus