A Denvert fogadja a Warriors, Houstonban javítana a Lakers

Pályán a Bucks, a Cavs, a Heat és a Sixers is, mutatjuk a játéknap felvezetőjét. 

 

Orlando Magic - Milwaukee Bucks 01:00

A Bucks 3-0-ra áll az utóbbi szűk egy hét folyamán, legutóbb már Giannis Antetokounmpót is visszakapta és a görög klasszis egy félidő bemelegítés után remek játékot is mutatott, úgyhogy Orlandóban is egyértelmű favorit a címvédő. A Magic továbbra is egyike a mezőny két legrosszabb csapatának, nem is teljes a kerete, két napja sikerült 83 dobott ponttal kikapni a B csapattal kiálló Miami ellen, Cole Anthony most sem játszhat, aki nélkül a támadójáték borzasztóan gyenge, úgyhogy sok mindenben nem reménykedhet a gárda. A hazai pálya ugyan az Orlando mellett szól, de az itt hozott 2-11-es eddigi mérleg nem, a Milwaukee pedig nagyrészt már kiegyenesedett, jó formában van, kell is neki a győzelem, úgyhogy óriási meglepetés lenne, ha ezt nem tudnák hozni Middletonék. 

 

Miami Heat - Washington Wizards 01:30

Mindkét oldalon fontos játékosok hiányoznak, de a Miami ennek ellenére is jó formában van, már ami az eredményeket illeti, hiszen kilencből hetet, hatból ötöt és sorozatban hármat nyert. Jimmy Butler legutóbb már visszatért, de Adebayo, Lowry, Tucker, Dedmon és Morris most sem lesz, így pedig a kezdő irányító poszt mellett a magasrotáció foghíjas nagyon, a fő kérdés most is az lesz, hogy Gaffordék ellen mire megy a Yürtseven-Haslem duó. A vendégek két szép győzelem után legutóbb váratlanul simán kikaptak otthon a Sixerstől és szintén alapembereket kell nélkülözniük Beal, Caldwell-Pope és Harrell révén, az ő minőségi rotációjuk is eléggé beszűkült. Érdekes küzdelem lesz így, jósolni pedig szinte képtelenség, mert ezt a matchupot nem nagyon lehet "olvasni" előre - viszont friss hír, hogy Tucker állítólag lehet, hogy mégis visszatérhet már ezen a meccsen a Heatnél, ha ez megtörténik, az nagy segítség lesz Erik Spoelstráék számára. 

 

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 01:30

A Toronto legutóbb négy "utcáról összefogdosott" emberrel tudta egyáltalán elérni a minimumlétszámot és kiállni Clevelandben, a keret pedig most sem változik ahhoz képest, gyakorlatilag "érvénytelen" lesz ez a rotáció - Siakam, Trent Jr. és Birch ugyan kikerült a protokoll alól, de erősen kérdőjeles a játékuk. A Sixers számára így természetesen kötelező a győzelem, hiszen Embiidéknél csak Green, Milton és Drummond hiányzik, de nélkülük is nagyon jól játszottak legutóbb és bár összességében az utóbbi heteikre finoman szólva nem lehetnek büszkék, de a legutóbbi játékuk és az ellenfél helyzete miatt így sem hibázhatnak. Ha nem élnek ezzel a lehetőséggel, az óriási blama lesz...

 

Houston Rockets - Los Angeles Lakers 02:00

A Rockets back-to-backet játszik és egyébként is jó pár játékosa hiányzik, illetve amúgy is rossz formában van, hétből hatszor kapott ki, védekezésben elfogyott és mostanában minden szempontból elfáradt a gárda - ezen pedig nem segít a Green-Porter Jr.-Tate-Martin-Mathews-Augustin sor hiánya. A Lakersnél is rengeteg a gond, a keret sincs egyben, a kémia sincs, a szerencse sem állt melléjük mostanában és bár LeBron James MVP-szerű öt meccsen van túl, de mind az ötöt elvesztette a csapat. A Rockets helyzetét és nyugati utolsó pozícióját tekintve viszont ezen az estén muszáj javítaniuk az arany-liláknak, Davis, Rondo, Ariza, Bazemore és Reaves nélkül is elégnek kell lenniük ahhoz, hogy ezt a Houstont most megverjék - nagyon nagy szükségük is lenne már valami sikerélményre...

 

Minnesota Timberwolves - New York Knicks 02:00

Ez a meccs a New Yorknak kínál nagy esélyt, hiszen a Minnesota rossz passzban van, igazából a komplett kezdője és minden komoly játékosa hiányzik, ráadásul back-to-backet játszik - az viszont óvatosságra intheti a vendégeket, hogy a Wolves ezzel a kerettel is megverte előző este a Bostont. A Knicksnél is vannak hiányzók, de azért nem ilyen mennyiségben és főleg nem ilyen minőségben, a húzóemberek Derrick Rose kivételével mind bevethetőek, Kemba Walker szenzációs formában van, legutóbb egy kötelezőt sikerült is hozniuk a Hawks ellen, meglátjuk, hogy mi marad abból mostanra. Mindenesetre nagyon kellene nekik a győzelem és az ellenfél helyzete miatt kissé kínos lenne, ha nem tudnák ezt behúzni. 

 

New Orleans Pelicans - Cleveland Cavaliers 02:00

A Cavs a koronavírus-hullám előtt a liga egyik legjobb formában lévő csapata volt, azóta kidőlt Allen, Mobley, Okoro és Osman is, de a Raptors elleni kötelezőt simán hozták így is - közben a Pelicans elindult felfelé, de inkább csak a középmezőnyhez közelített, a tabellán sokat nem javított a pozícióján. Legutóbb az OKC ellen kikapott a társaság és Brandon Ingram megsérült, ő elvileg most nem fog játszani, Josh Hart pályára lépése is kérdéses, Jonas Valanciunas viszont valószínűleg ott lehet már a parketten, ő sokat érhet Markkanenék ellen a palánkok alatt. A Cleveland még ebben az erősen tartalékos felállásban is összeszedettebb, minőségibb csapat lehet, de azért szerkezetileg, illetve mélységben lehetnek olyan problémái, főleg idegenben, amit a New Orleans megbüntethet, ha nem fog ki rossz napot, ehhez viszont minimum Hartra szükségük lenne a hazaiaknak. 

 

Golden State Warriors - Denver Nuggets 04:00

A Denver két, csalódást keltő vereség után legutóbb valahogy lekardozta a Clipperst, de ott is leadott egy nagy előnyt Michael Malone csapata és a továbbra is szűk keret nem igazán tudja átlépni saját árnyékát, főleg támadásban. Nikola Jokics bombaformában van, továbbra is a hátán viszi az együttest, de ez nem biztos, hogy elég lesz a Warriors ellen, amely két teljes napot pihenhetett a Phoenixben megnyert csúcsrangadó óta. A hazaiaknál Draymond Green is a protokoll alá került és ő sem játszhat, Jordan Poole és Damion Lee sem térhet még vissza, újra ott lehet viszont a parketten Andrew Wiggins és Andre Iguodala, ennyit javult a listavezető helyzete. Egészségesnek nem nevezhető a keret, de a Denveré sem az, ha a szokásos elit védekezést képesek lesznek hozni Looney-ék Green nélkül is és Curry nem fog ki rossz napot, akkor otthon természetesen jobb esélyeik lehetnek - a meccset pedig úgy is érdemes vizsgálni, hogy két nappal később, szilveszterkor jöhet a visszavágó Denverben. 

 

Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 04:00

A Kings sorozatban három vereség után próbálná rendezni a sorait és bár legutóbb már Fox is visszatérhetett az együttesbe, de egy gyalázatos második félidővel sikerült simán kikapni otthon a Memphistől, amely után Alvin Gentry vezetőedző kikelt magából és nem kímélte csapatát. A nagy kérdés így az, hogy erre hogyan reagálnak a játékosok, de az OKC nem lesz könnyű ellenfél, mert a vendégek éppen most kapták el a fonalat: ötből négyet nyertek, az az egy vereség egy Suns elleni szoros bukta volt, Gilgeous-Alexander All-Star formában van és a kiegészítők is mind nagyon értik a szerepüket, gépezetként remekül működnek. Az aktuális forma és az egység így mindenképpen a vendégek mellett szól, idén egyszer egyébként már le is győzték a Sactót, bár Mann és Bazley után Robinson-Earl és Pokusevski is karanténba került, ez nem segíti az ügyüket. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus