A GSW otthonában zárja idegenbeli túráját az Indiana

Hatmeccses játéknap kezdődik éjfélkor, egy találkozót a Sport TV is közvetít.

 

Charlotte Hornets - Minnesota Timberwolves 00:00

A Hornetsnek van még esélye a rájátszásra, ha tudna egy nagy rohamot produkálni az utolsó hetekben, még odaérhetne, hiszen csak három és fél mérkőzésre van a keleti nyolcadik Miamitól - az aktuális forma és a mutatott játék viszont nem biztos, hogy elég ehhez. A Minnesotának már nincs érdemi esélye, meglátjuk, hogy hogyan állnak hozzá a vendégek, akik az előző négy meccsüket elvesztették, egyébként sem jók idegenben (9-28), ráadásul továbbra is vannak sérültjeik: Teague, Rose, Deng, Gibson és Covington is ezt a listát bővíti, közülük jelen állás szerint csak Gibson játékára van esély. A Hornetsnél jobb a helyzet ezen a téren is, de Cody Zellerre és Michael Kidd-Gilchristre ők sem számíthatnak. 

Washington Wizards - Denver Nuggets 00:00 (Sport 2)

A Washington back-to-back lép pályára, méghozzá egy hosszabbításos vereség másnapján, úgyhogy kellően fáradt lehet ahhoz, hogy ne legyen sok esélye a Denver ellen. A Nuggets egyébként is sokkal jobb, magabiztosabb csapat, ráadásul jó formában is van és bár idegenben az egész szezonban nagy a kontraszt a hazai teljesítményhez képest, a bostoni győzelem jelezte, hogy bizony vendégként is képesek nagyon komoly játékra. Nikola Jokicséknak nincsenek sérültjeik, egyben vannak, pihentebbek, úgyhogy minden mellettük szól a hazai pályát leszámítva és bár az ilyen "trap game-eken" többször is megégtek már idén, ezúttal a Wizards borzasztó fáradtan fog pályára lépni, ezt pedig nem biztos, hogy lehet ellensúlyozni. 

Atlanta Hawks - Utah Jazz 00:30

Itt a Utah a back-to-backes csapat, de nagyobb erőfeszítés nélkül, visszafogott játékpercekkel, könnyedén verte rommá előző este a New Yorkot, úgyhogy sikerült kicsit tompítani a b2b élét, meglátjuk, hogy mennyi erejük lesz Donovan Mitchelléknek a rohanó Hawks ellen. Trae Youngék ellen nem könnyű játszani, mert nagy iramot diktálnak és ha jó dobóformát fognak ki, akkor pokoli nehéz tartani velük a lépést, újabb sérültjük sincs, az viszont tény, hogy az előző három meccsüket sorozatban elvesztették - igaz, az ellenfeleik is "kemények" voltak. A Jazz jobb csapat, de a b2b még pihenősebben is b2b, úgyhogy a kulcs az, hogy Gobert-ék kellő energiával tudnak-e pályára lépni - egyébként zsinórban öt győzelem után, jó formában érkeznek, ráadásul a motivációjuk is rendben lehet, hiszen éppen most léptek fel a nyugati ötödik helyre. 

Phoenix Suns - Detroit Pistons 3:00

A Toronto bravúros legyőzése után legutóbb Clevelandben vereséget szenvedett a Detroit, ezt most mindenképpen javítania kell, főleg hogy a Nets is csinált egy bravúrt, a Heat pedig egyenesen megtáltosodott, úgyhogy jönnek a riválisok Drummondék mögött. A Cavs ellen pihenőt kapó Blake Griffin most visszatérhet, vele erősödhetnek, de ettől függetlenül is nagyobb energiával kell játszaniuk, mert azt korábban is láttuk náluk, hogy fáradtan teljesen szét tudnak esni. A Suns nincs túl jó passzban, New Orleansban ugyan óriási mázlival nyertek Devin Bookerék, legutóbb viszont otthon kaptak ki 15 ponttal a Chicago ellen, úgyhogy náluk sem teljesen kerek a történet - ráadásul Kelly Oubre Jr. és Tyler Johnson nem is tud pályára lépni, nélkülük kellene megoldani a feladatot. A motiváció egyértelműen a vendégek mellett szól, jobbak is Reggje Jacksonék, de az ilyen kötelező meccseket be is kell húzni, nem csak papíron kell jobbnak lenni, mint legutóbb Clevelandben...

Sacramento Kings - Dallas Mavericks 3:00

A Dallas back-to-back lép pályára, előző este Portlandben szenvedett pontzáporos vereséget a texasi alakulat, az idegenbeli back-to-back pedig eddig nem feltétlenül volt a gárda műfaja, meglátjuk, hogy a frissebb, gyorsabb, mélyebb Kings ellen hogy tartja majd magát. A hazaiaknál a mentális helyzet lehet kérdéses, hiszen a playoffról gyakorlatilag lemondhattak Foxék, ráadásul az is ott lehet a fejükben, hogy legutóbb 25 ponttal vezettek a negyedik negyedben a Nets ellen, mégis vereséget szenvedtek. Márpedig ha nem tiszta fej, az sok mindent boríthat még akkor is, ha egyébként ők az esélyesebbek, ők vannak otthon, ők a pihentebbek és nincs sérültjük sem. 

Golden State Warriors - Indiana Pacers 3:30

Ez tulajdonképpen rangadónak számít, de azért a Pacers utóbbi időszakát elnézve nagyon komoly bravúr lenne, ha nyerni tudna az Oracle-ben, bár zárójelben tegyük hozzá, hogy ezekre a mondatokra többször is hazai buktával "válaszolt" idén eddig a Warriors. Steph Curryék végül 3-1-gyel hozták le idegenbeli túrájukat, csak San Antonióban szenvedtek vereséget, ráadásul a tervek szerint most DeMarcus Cousins is visszatérhet, vele még bővül a rotációjuk, kevesebb szükségük lesz Andrew Bogutra. A Pacers fő gondja az, hogy nem tud eredményesen támadni, ráadásul fáradt is, mert az idegenbeli túrája negyedik állomásához érkezett három vereség után, úgyhogy ha komolyan veszi az estét a GSW, akkor papírformának tűnik a hazai győzelem - főleg hogy Darren Collison pályára lépése is kérdéses. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus