A Knicks is legyőzné a Sunst, megint Denverben a Memphis

Tizenegy érdekes mérkőzés vár ránk hajnalban, mutatjuk a beharangozót. 

Detroit Pistons - Atlanta Hawks 01:00

Az Atlanta back-to-backet játszik, a nagy formában lévő csapat előző este a Milwaukee-t verte meg, most pedig kötelező győzelemért utazik el Detroitba - igaz, a hazaiak frissebbek és azért könnyen senki nem tud rajtuk átlépni. Az esélyek egyértelműek, Trae Young nélkül is a Hawks a favorit, a keleti sereghajtótól természetesen komoly bravúr lenne a győzelem, de Beyéknek voltak már olyan meccseik, amikor messze felülmúlták a várakozásokat, ráadásul most a keretük érdemi része bevethető. Érdekesség, hogy a vendégeknél elvileg játékra alkalmas állapotban van Kris Dunn is, aki most debütálhat. 

Orlando Magic - Los Angeles Lakers 01:00

Itt nyernie kell a Lakersnek, a címvédőnél Anthony Davis már visszatért, de a Dallas elleni két meccsen még nem tudott igazán segíteni a csapatán, emiatt viszont most már kezd sürgős lenni a dolog, mert fogy a Los Angeles előnye a Mavsszel szemben a tabellán. A fáradt, back-to-backet játszó, amúgy is edzőjét, valamint több játékosát nélkülöző Orlando ellen egyébként sem hibázhat senki, aki komolyan veszi magát, úgyhogy a Los Angeles veresége is iszonyatosan nagy blama lenne - Davis játékát építgethetik egy "barátságosabb" ellenféllel szemben, de az elsődleges mindenképpen az, hogy ezt a kötelezőt most valahogy kipipálják. 

Philadelphia 76ers - Oklahoma City Thunder 01:00

Itt a Sixers számára muszáj nyerni, a hazaiak belesodródtak egy négyes vereségsorozatba, amely során csupa rangadót vívtak, méghozzá általában "alulról", vagy fáradtan, vagy sérülten, de leginkább fáradtan és sérülten. Ben Simmons állapota ma kérdésesre javult, állítólag van esély a visszatérésére, de Joel Embiid és Tobias Harris játéka is ilyen besorolást kapott, meglátjuk, hogy mi lesz velük - azért ha egyikük sem játszik, akkor még a Thunder ellen sem lesz könnyű dolguk, de alapvetően győzniük kell, nem szabad ezt is elrontaniuk. A Nets már eléjük került, egyébként is le kéne zárni ezt a sorozatot, az OKC pedig zsinórban 13 vereség után nyilván az a kategória, hogy meg kell verni, nincs mese...

Washington Wizards - San Antonio Spurs 01:00

Mindkét csapat jó formában van, a Wizards ugye konkrétan sorozatban nyolc meccset nyert, de a Spurs is ötből négy sikernél tart és amennyivel jobb lenne a Washington, annyit elvehet a dologból az, hogy a fővárosiak back-to-backet játszanak egy fárasztó sikert követően. Tovább nehezíti a helyzetüket, hogy Russell Westbrook játéka kérdéses egy bokasérülés miatt, meglátjuk, hogy vállalja-e a pályára lépést, a siker mindenesetre nagyon kellene nekik - ahogy persze a Spursnek is, hiszen a texasiak is playin-harcban vannak, csak ők legutóbb igazából a részvételüket szinte (még azért tenni kell érte, de) biztosították. A  vendégek pihentebbek, de nehezebben kitalálható, hogy mire lesznek képesek, elég váratlan hullámzásaik vannak - most Walker, Gay és Lyles játéka is kérdéses egyébként. 

New York Knicks - Phoenix Suns 01:30

Ez jelenleg rangadó lesz, a Suns azért nyilván magasabban rangsorolt csapat, de egyrészt back-to-backet játszik a brooklyni vereség után, másrészt ezek a back-to-backek mostanában nem nagyon jöttek be a társaságnak, harmadrészt egy egészen brutális idegenbeli túra végéhez érkezik meg a gárda - arról nem is beszélve, hogy a New York zsinórban kilenc győzelemmel a liga legjobb formában lévő együttesének számít. A fő kérdés az, hogy mennyire tudnak felpörögni a vendégek, akik nyilván fáradtak lesznek, a Knicks kemény védekezése ellen amúgy sem túl kellemes játszani, ráadásul ha Randle-ék jó dobóformát fognak ki, akkor pláne nehéz velük mit kezdeni - márpedig ezzel már meccsek óta nincs gondjuk, úgyhogy bennük lehet a (bravúr)győzelem. A hazaiaknál csak Burks hiányzik, a vendégeknél elvileg Crowder, Saric és Galloway sem bevethető. 

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 01:30

A Raptors legutóbb négy győzelem után kikapott a Knickstől, míg a Cavs back-to-backet játszik a Wizards elleni vereség után úgy, hogy ott egészen jól nézett ki a gárda elöl hátul, pedig Collin Sexton nem is játszhatott. A hátvédre most sem számíthatnak a vendégek, a Garland-Allen párostól mindenképpen a legjobb formájuk kell, ha meg akarják verni a playinért hajtó, tehát motiváltabb, frissebb, otthon játszó Torontót. Annyi, hogy a kanadaiaknál Boucher és Trent Jr. sem lesz, ez azért jelentősen befolyásolhatja a társaságot, a Lowry-VanVleet-Anunoby-Siakam sor nem betlizhet, tőlük a jó forma kell a sikerükhöz, amire nagyon nagy szükségük van ahhoz, hogy becsússzanak a keleti top tízbe. 

Miami Heat - Chicago Bulls 02:00

A csapatok két napja találkoztak ugyanitt, akkor szorosabb meccsen öt ponttal nyerni tudott a Heat és a realitás ismét inkább a floridaiak mellett szól, de az ott is látszott, hogy a Bulls nem adja olcsón magát és bizony idegenben is van keresnivalója. LaVine nélkül sem rossz a vendégcsapat, ráadásul a Heatnél rengeteg a sérült: Dragic, Iguodala és Oladipo biztosan nem játszik, sőt, Herro és Nunn játéka is erősen kérdéses - ha egyikük sem lesz, akkor onnantól fordul a kocka és bár a Chicago a favorit, egy ilyen kerettel nem sok keresnivalójuk lehet Butleréknek. Meglátjuk, a fő kérdés az, hogy Herro és Nunn játszhat-e, ha igen, akkor egy jó Adebayóval és Butlerrel otthon nem lehet őket leírni, bár tény, hogy a Bullsnak is borzasztóan fontos lenne a siker, mert lassan elúszhat a szezon, ha nem kezdenek el nyerni. 

Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 02:00

Itt két napja óriási meglepetés született, a Minnesota ugyanis hatalmas bravúrgyőzelmet aratott Salt Lake Cityben, egyszerűen jobban játszottak Townsék, mint a ligaelső, úgyhogy most Gobert-éknek bőven van miért visszavágni idegenben. A vendégeknél elvileg csak Mitchell nem lesz, a többiek játszhatnak, úgyhogy nincs mire mutogatni, egy gyenge este belefért, de egymás után kettő már ne férjen, hatalmas blama lenne, ha ismét kikapnának. Pedig az tény, hogy a Wolves igenis komolyabb csapattá vált mostanában, támadásban több éles fegyverük is van, akik képesek lehetnek szétlőni még a Jazzt is, úgyhogy könnyű estére azért nem számíthatnak Inglesék, nyomás pedig biztosan lesz rajtuk a múltkori miatt...

New Orleans Pelicans - Los Angeles Clippers 02:00

A Pelicans playinje nagyon-nagyon a szakadék szélére került a Spurs elleni vereséggel, mostantól szinte tökéletes teljesítmény kellene tőlük a bejutáshoz, kérdés, hogy ez mentálisan mit hoz ki belőlük - az eddigiek alapján benne van, hogy elnyomja őket, márpedig a Clippers ellen a csúcsformájukkal sem mehetnének biztosra. A vendégek remek formában vannak, főleg támadásban elképesztőek még a sérüléseik ellenére is, ennek köszönhetően pedig utolérték a ligamásodik Sunst, ha most nyernek, akkor meg is előzik riválisukat, úgyhogy nekik is megvan a motiváció. Amúgy is jobbak, a formájuk is megvan, a sérültjeik nyilván kérdésesek, állítólag Kennardot pihentetik, meglátjuk, hogy a többiek közül ki vállalja a játékot. 

Denver Nuggets - Memphis Grizzlies 03:00

Ez jó meccs lehet, két jó csapatról beszélünk, annyi, hogy a Memphis back-to-backet játszik az újabb portlandi siker után, míg a Murray után Bartont is elvesztő Denver egy napot pihenhetett a legutóbbi, a vártnál nehezebben hozott Rockets elleni győzelem után. A felek amúgy egy hete találkoztak ugyanitt, akkor parádés meccsen, dupla hosszabbítás után nyert a Nuggets Nikola Jokics vezetésével, de most nincs Barton, van viszont a túloldalon Valanciunas, ezek módosíthatják a képletet. A győzelem mindkét csapat számára fontos lenne, de a centerpárharc mellett az is sokat számíthat majd, hogy a Nuggetsnek lesz-e válasza Ja Morantre - elvileg Jaren Jackson Jr. most megint játszhat, ő plusz faktort tehet hozzá a Grizzlies játékához és a vendégekben a fáradtság ellenére most abszolút benne lehet egy idegenbeli bravúr. 

Sacramento Kings - Dallas Mavericks 04:00

Itt nyilván a Mavs számára kötelező a győzelem, a Kings back-to-backet játszik a GSW elleni vereség után és amúgy is a Dallas a jobb csapat, amely éppen a Lakers utoléréséért küzd, nem nagyon hibázhat. Persze a Sacto nem volt rossz előző este De'Aaron Fox nélkül sem, de az irányító még egy ideig nem lesz és mégis csak ő a vezér, úgyhogy nyilván nehéz lesz őt megint pótolni még akkor is, ha a Haliburton-Hield páros ezt megoldotta a Warriorsszal szemben. Luka Doncic és a dallasi támadójáték semlegesítése elég lehetetnek feladatnak tűnik a Kings-védekezés számára, ráadásul van esély Porzingis visszatérésére is - igaz, indulhat ez a másik irányba is, hogy sem ő, sem Josh Richardson nem játszik végül...

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus