A ligaelsőt is megviccelné a Bulls, több csapat is kötelező előtt áll

Tizenegy találkozót rendeznek hajnalban és több élcsapattól is elvárás lenne a győzelem.

 

Charlotte Hornets - Golden State Warriors 1:00

A Houston elleni újabb hazai bukta után nincs könnyű helyzetben a Warriors, de legalább annyi örömük lehet, hogy Draymond Green sérülése mégsem bizonyult súlyosnak és úgy fest, hogy már ezen a mérkőzésen is számíthatnak rá, vasárnap teljes értékű edzésmunkát végzett. A Hornets az elmúlt négy meccséből hármat vesztett, legutóbb egy back-to-back második felén otthon kapott ki a Brooklyntól, úgyhogy lenne min javítani, főleg mert egyre élesebb a harc a keleti playoffba jutásért és náluk nagyon nagy a különbség hazai és idegenbeli forma között, úgyhogy fontos lenne most behúzni egy bravúrgyőzelmet. Ez viszont tényleg bravúrnak számítana, a GSW ugyan az All-Star után lassabban kezdett, de ettől még minden tekintben a Charlotte felett áll, ha Green játszik, akkor mindenki bevethető a csapatnál és a vereség után alighanem harapni is fognak Curryék - a Hornets kisebb szerkezetváltása azért nem akkora találmány, hogy a bajnok ne oldja meg a feladatot.

Cleveland Cavaliers - Portland Trail Blazers 1:00

Ez érdekes meccs lehet, mert a Blazers kiváló formában van, a GSW legyőzése és a szünet után Brooklynban és Philadelphiában is nyerni tudott, két meccsre van a nyugati harmadik OKC-től, de van némi kettősség az elmúlt mérkőzésein: a Nurkic-Kanter duó zsinórban két csapatot szedett szét, a többi (periméter) playmaker viszont kicsit háttérbe szorult, vagy húzódott. A Cavs pedig szintén éledezik, Kevin Love belendülésével zsinórban két meccset nyert a gárda, mindkétszer 110 dobott pont felett és most hazai pályán megint nem lehet leírni a társaságot, ha hasonló formában fog tüzelni. Alapvetően természetesen kötelező lenne a győzelem a Portland számára, de oda kell figyelniük Lillardéknak, mert egy lazább védekezés nem biztos, hogy belefér idegenben, bár az is igaz, hogy a Cavs centerposzton megint elég harmatos Tristan Thompson nélkül, úgyhogy kíváncsian várhatjuk Nurkicék újabb előadását.

Detroit Pistons - Indiana Pacers 1:00

Ez az aktuális formákat és az elmúlt heteket elnézve rangadó lesz, hiszen a Pistons tízből hét, a Pacers tízből nyolc meccset nyert, nagy lendületben van mindkét csapat, kiváló a kémia és ez sok mindenre elég - meglátjuk, hogy egymás ellen mire mennek majd. Alapvetően az Indiana azért természetesen jobb csapat, a ligamásodik védekezés nem hazudik, de a Detroitot segíti a hazai pálya és Blake Griffinék egészségesebbek is, hiszen nincs hiányzójuk, míg a vendégeknél Oladipo hiánya mellett kérdéses Turner és Evans pályára lépése is. Ha Turner nem tud visszatérni, akkor a palánk alatt azért gondban lehet az együttes Drummondék ellen és ha a Pistons kinti sora is hozza a legutóbb látott formáját, akkor jó esélyei lehetnek a hazai alakulatnak - kifejezetten izgalmas és jó mérkőzésre van kilátás.

Brooklyn Nets - San Antonio Spurs 1:30

A Spurs back-to-backet játszik a Knicks otthonában elszenvedett vereség után és ez már zsinórban a nyolcadik idegenbeli meccse a társaságnak, úgyhogy abszolút fáradtan lép pályára és bár Derrick White-ra most számíthat Gregg Popovich, ettől még nem lesznek esélyesek a texasiak. Meglátjuk, hogy a frissebb Brooklyn melyik arcát mutatja, voltak pocsék estéi a csapatnak, legutóbb viszont már feljavult és nyerni is tudott Charlotte-ban, igaz, akkor ahhoz D'Angelo Russell negyven pontjára és clutch dobásaira is szüksége volt. A pihentség miatt inkább a Nets felé billenhet a mérleg nyelve, a Spurs 1-6-ra áll az idegenbeli túráján és bár voltak jobb meccsei, a Knicks elleni blama másnapján nagyon nehéz lesz felállnia az együttesnek.

Miami Heat - Phoenix Suns 1:30

Ez most kérdés nélkül kötelező meccs a Heat számára, Erik Spoelstra csapata hetek óta pocsék formában van otthon is, idegenben is, sérülés miatt nem számíthatnak Winslow-ra, McGruderre és Johnsonra sem, de ha playoffba akarnak jutni, akkor a sereghajtót otthon muszáj lesz megverniük. Goran Dragic legutóbb már visszatért, most már lehet, hogy kicsit többet is várhatunk tőle, de annyira mélyen van a gárda, hogy ennél több kell ahhoz, hogy kirángassák magukat a gödörből - viszont ha a zsinórban 17 vereségből érkező Phoenixet sem tudják megverni, akkor nincs miről beszélni. A vendégek legutóbb sokáig partiban voltak Atlantában, éppen az ex-Heat-játékos Tyler Johnson 29 pontjával, de mellettük jelenleg a Heat gyengélkedése és az "egyszer minden sorozat megszakad" közhely szól, semmi más.

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 2:00

Ez is jó meccs lehet, mert bár a ligaelső találkozik egy tankoló csapattal, de a Bulls az utóbbi időben olyan jó formába lendült, hogy nagyon-nagyon vigyázni kell vele - Otto Porter érkezése egy olyan dolgot tett helyre a támadójátékban, ami eddig hiányzott, így az előző három meccsüket megnyerték, az All-Star óta győztek Orlandóban, majd megverték a Bostont is. Ezek után otthon egyáltalán nem lehet őket leírni, főleg hogy a Bucks-játékosok saját bevallásuk szerint sem most a legélesebbek, bár az AS óta ők is lenyomták a Bostont, illetve legutóbb a Minnesotát is. További izgalomra adhat okot, hogy Giannis Antetokounmpónak fáj a térde és jelen állás szerint kihagyja ezt a találkozót, az ő hiánya pedig minden szempontból nagyon érződik a Milwaukee-n - ráadásul a kés sincs a csapat torkán a Raptors veresége miatt, érdekes helyzetet szülhet mindez. 

Houston Rockets - Atlanta Hawks 2:00

A Houston a Lakers elleni vereség után James Harden nélkül nyert a GSW otthonában, úgyhogy elég nehéz megítélni a helyzetét, mindenesetre otthon, a Hawks ellen papíron kötelező lenne a győzelem a D'Antoni-legénység számára. Harden játéka viszont megint kérdéses és azért nem biztos, hogy hosszabb távon is jó hatással van rájuk a hiánya, Iman Shumpert sem biztos, hogy vállalni tudja a játékot, illetve arra sem fogadnánk nagy összegben, hogy ugyanolyan motiváltak lesznek, mint a Warriors ellen. Ezzel együtt muszáj lenne nyerniük ahhoz, hogy kicsit meg tudjanak lógni a nyugati középmezőny elől, de a Hawks könnyű prédának semmiképp sem ígérkezik még akkor sem, ha egyébként azért a verhető kategóriába tartozik. Trae Youngék legutóbb a Suns ellen nyertek, Prince és valószínűleg Huerter sem fog náluk játszani, de ha valaki nem veszi őket komolyan, akkor bárkit képesek szétdobni...

Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 2:00

Nincs mese, a New Orleans elleni blama után Memphisben muszáj nyernie a Lakersnek, ha ez sem sikerül, akkor tényleg lehet kongatni a vészharangokat már február végén - könnyen alakulhat jól az alapszakasz vége LeBron Jamesék számára, de ahhoz el kell kezdeniük úgy is játszani és nemcsak a fiataloknak, hanem a veteránoknak is ugyanúgy. A Memphis nem nagyon akar már semmit, Jaren Jackson Jr. nem játszik és bár jobb napjaikon képesek szép dolgokra Mike Conley-ék, azért csak kikaptak zsinórban négyszer és ez egy playoffért hajtó, az életéért küzdő csapatnak nem lehet akadály...

Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 2:00

Ezzel a meccsel kapcsolatban is a playoffról beszélgethetünk, a Kings ugyanis nyugati kilencedik, de győzelem esetén utol is érheti akár a Clipperst, akár a Spurst, míg a Minnesota három meccsel és két hellyel hátrébb igyekszik kapaszkodni és életben tartani a reményeit. A Minny három győzelem után legutóbb pontzáporos meccsen kikapott Milwaukee-ban, de az még belefér, az viszont egyelőre nem biztos, hogy visszakaphatja-e már Karl-Anthony Townst, márpedig a centerre égető szükség lenne egy ilyen fontos mérkőzésen. A Kingsnél nincsenek sérültek, jó formában is van a gárda, legutóbb Oklahoma Cityben is nyerni tudott és idegenben előtte a GSW-t, valamint a Denvert is nagyon-nagyon megszorította, úgyhogy bizakodhatnak Foxék, bár idén ebben a csarnokban egyszer már kikaptak 132-105-re.

New Orleans Pelicans - Philadelphia 76ers 2:00

Ez a Philly számára lenne kötelező mérkőzés, nincs mire várni, nincs mire hivatkozni a csapatnál akkor sem, ha Joel Embiidet nélkülöznie kell, a tankoló New Orleans ellen még idegenben is győznie kell a társaságnak, ha meg akarja előzni a Bostont, vagy utolérni az Indianát. Embiid hiányában magas posztokon vannak kérdőjelek, a Portland ellen Marjanovicsék már kevésnek bizonyultak, de a Pels megint nem fogja túlerőltetni Anthony Davist és bár a Lakers ellen Jrue Holidayék "rendes" játékperceket kaptak, a hírek szerint most nem biztos, hogy ez lesz a helyzet. A vendégeknek sokkal motiváltabbnak kell lenniük és bizonyítaniuk kell, hogy nagyon akarják a minél jobb kiemelést, illetve hogy átérzik, a playoffban mennyit is lehet a pályaelőny.

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 4:30

A Clippers back-to-backet játszik, előző este teljesen reménytelenül kapott ki a gárda Denverben, most otthon, a szezont elengedő Mavs ellen kötelező lenne a győzelem, de kérdés, hogy a fáradtság mennyire jelentkezik majd Gallinariékon. Doc Rivers csapata továbbra is playoff-helyen áll és még ezzel a kerettel is minden esélye meglehet arra, hogy bejusson, meglátjuk, hogy otthon, már február végén látszik-e ebből bármi is (bármilyen előjellel) a csapaton, de a Dallasnál még ennyi motiváció sincs, főleg idegenben, ahol egyébként is borzalmas eredményeket hozott eddig. Mindezt tetézi, hogy Doncic és Kleber játéka is erősen kérdéses a vendégeknél.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus