A Milwaukee-t fogadja a Sixers, újrázhat a Mavs és a Clippers

Tíz mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, íme a beharangozó.

Detroit Pistons - Toronto Raptors 00:00

A találkozóval kapcsolatos legfontosabb hír, hogy az ötös vereségszériában lévő Torontónál az eddig hiányzó öt játékos mindegyike visszatérhetett, engedélyt kapott az edzésre és elvileg bevethető - hogy végül mindannyian játszanak-e, azt egyelőre csak Nick Nurse tudhatja, de legalább már lehet velük számolni. Így borzasztóan nagy szükségük is lenne a sikerre, mert elég mélyre csúsztak ezzel a sorozattal, a keleti sereghajtó ellen pedig idegenben is nyerni kéne, ha visszajönnek Siakamék - a Pistons ilyen gondok nélkül is kikapott zsinórban négyszer, úgyhogy nem lehetnek vérmes reményeik Grantéknek, csak ha a Raptorsnál valamiért mégsem, vagy nagyon rossz formában térnek vissza az eddigi hiányzók.

Indiana Pacers - Brooklyn Nets 00:00

A mérleg és az aktuális forma alapján is minimum top5-ös csapat jelenleg a Brooklyn Kevin Durant és Blake Griffin nélkül is, úgyhogy Indianába is esélyesként utaznak James Hardenék akkor is, ha maga a játékuk azért nem annyira domináns, mint a mutatójuk. A Pacers a phoenixi bravúr után Denverben már kikapott, most hazatérhet, de kíváncsian várjuk, hogy mire megy majd: a Sabonis-Turner páros papíron komoly károkat okozhat DeAndre Jordanéknek magas poszton és ha Brogdon vezérletével kintről is meglesz a támogatás, akkor lehet esélyük a győzelemre. Új sérült egyik oldalon sincs, a megszokott keretekkel dolgozhatnak, a mérkőzés érdekességét pedig természetesen Caris LeVert adja, akit a Netstől Indianába cserélésekor "mentettek" meg azzal, hogy elküldték orvosi vizsgálatra - éppen nemrég térhetett vissza és egyáltalán is nem játszott rosszul. 

Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks 00:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, bár a Philly back-to-backet játszik a Knicks ellen megnyert ki-ki meccs után, úgyhogy fáradtabb lehet, ráadásul természetesen Joel Embiid nélkül kell kiállnia. Ezzel együtt jó formában vannak a hazaiak, de a Bucks is legalább ilyen jó időszakát éli, ott mindenki egészséges, Giannis Antetokounmpo abszolút MVP-formában van, úgyhogy hiába lesznek idegenben, az Embiid nélküli Sixers ellen így is nagyon jó esélyekkel indulnak. Kérdés, hogy a Simmons-Giannis csata hogyan alakul (egyáltalán lesz-e ilyen), illetve hogy a Sixers kinti shooterei milyen napot fognak ki, mert az azért valószínű, hogy a festékben dominálni tudnak Brook Lopezék. A két keleti sztárcsapat egyébként érdekes módon ebben a szezonban még nem futott össze, ezen felül még két meccset játszanak majd egymással április végén. 

Washington Wizards - Sacramento Kings 00:00

A Washington 0-4-ben van az All-Star óta, úgyhogy nagyon kellene neki ez a győzelem, főleg hazai pályán és igazából úgy is léphet pályára, hogy esélyesebbnek számít a gyenge forma ellenére. A kérdés mondjuk az, hogy melyik fél tudja minimálisan összeszedni a védekezését, mert a Kings a festékben és a periméteren is vállalhatatlan, de az utóbbi meccseken a Wizards is borzasztó volt hátul - meglátjuk, mindenesetre otthon azért a Beal-Westbrook páros elég lehet ahhoz, hogy az elég esetleges Sacramentót túldobja. Összességében egy pontzáporos és nagyon rohanós meccsre számíthatunk, hiszen a Washington konkrétan a liga leggyorsabban játszó csapata, míg a Kings szintén ott van a leggyorsabbak között. 

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 01:00

A Boston back-to-backet játszik a Jazz elleni hazai vereség után, a Cavs pedig szintén b2b lép pályára, Sextonék Miamiban kaptak ki - mindkét eredmény olyan, hogy "beleférhet", nézzük, hogy most mi történik. Ezzel együtt persze a Celtics az esélyes, a Cleveland ugyan otthon játszhat, de a liga leggyengébb támadójátéka az All-Star óta még rosszabbul néz ki, semmi átütőerő, semmi ötlet nincs benne, ráadásul a dobások sem ülnek - benne van, hogy most éppen extra napot fognak ki, de alapvetően nincs elég pont a kezükben ahhoz, hogy egy legalább átlagos Bostont megverjenek. A vendégeknél Tristan Thompson nincs, illetve a back-to-back miatt Kemba Walker is pihenni fog, de a jelenlegi, meglehetősen enervált Cavs ellen így is hozniuk kellene a győzelmet. 

Chicago Bulls - San Antonio Spurs 01:00

A Bulls Zach LaVine 40 pontos estéjével tegnap megverte az OKC-t, így két győzelemből, de fáradtabban érkezik meg erre a találkozóra - az ingadozó Spurs legutóbb a Detroitot győzte le, de Walkeréknél pláne nagyon nehéz jósolni a teljesítményükkel kapcsolatban. Az biztos, hogy DeMar DeRozan nincs ott a csapattal, ő még mindig nem fog játszani, míg a Chicagónál elvileg már visszatért és bevethető mindenki - a b2b nyilván hátráltathatja a gárdát, de alapvetően otthon, ebben a formában jó esélyei lehetnek. A San Antonio persze előrébb tart a tabellán, de Gregg Popovich csapata nagyon billeg, egyszer így, egyszer úgy játszik, egymás után két meccset pedig utoljára február 15-én nyert meg, vagyis több mint egy hónapja - ezt is vegyük figyelembe...

Houston Rockets - Golden State Warriors 01:00

A Rockets back-to-backet játszik, előző este a vártnál jobban megszorongatta ugyan az Atlantát, de nem tudta elkerülni az újabb vereséget, így zsinórban 17. alkalommal is kapitulált - ha most is kikap, akkor azzal új negatív franchise-rekordot állít fel. Márpedig a Warriors célja az, hogy ez összejöjjön, a legutóbbi, Lakers elleni sima vereség után Steph Curry ismét kiakadt, hogy miért nem veszik jobban magukra a rossz játékot, a vereséget, a védekezést és Steve Kerr is egyetértett vele - kíváncsian várjuk, hogy lesz-e most valami látható hatása ezeknek a dolgoknak. Akárhogy is, igazából egészségesek, bevethetőek a fontos játékosaik, úgyhogy a jelenlegi leggyengébb csapat ellen mindenképpen nyerniük kell, nem lehet kifogás - a Rocketsnél viszont komoly örömhír, hogy Christian Wood visszatérhet, hiszen az ő sérülése indította meg őket lefelé, mert éppen az történt 17 meccsel ezelőtt...

Memphis Grizzlies - Miami Heat 02:00

Itt a Heat játszik a back-to-backet, a 11-1-ben lévő gárda remek formát fut, már Bam Adebayo is visszatért és bár támadásban még mindig elég erőlködős a játék, de az eredmények jönnek úgy is, hogy nincs bennük igazán tűzerő, nem tudnak lazán, könnyedén kosárlabdázni. Most a fáradtság azért okozhat nekik gondokat az általában nagyon gyorsan játszó Memphisszel szemben, de a hazaiak az előző három meccsüket elvesztették, az utóbbi kettőn nagyon gyengén is védekeztek, úgyhogy elég rossz passzban fogadják ellenfelüket. Ezzel együtt ha Morantet hagyják alkotni Butlerék és Valanciunas érvényesül Adebayóval szemben, akkor pihentebben, otthon nem lehet leírni a Grizzliest, főleg hogy a vendégeknél már Andre Iguodala sem bevethető. 

Denver Nuggets - Charlotte Hornets 02:00

A Charlotte az idei legjobb formáját futja, az előző négy meccsét megnyerte, ott toporog a Heat nyomában a keleti negyedik-ötödik helyért, úgyhogy Denverbe sem feltartott kezekkel utazik. A Nuggetsnél Barton és Porter Jr. van remek passzban, Nikola Jokics teljesítményét már megszokhattuk, de csapatszinten egyelőre továbbra sem felelnek meg teljesen az előzetes elvárásoknak - védekezésben is vannak komoly hiányosságaik, de támadásban is tudnak nagyon gyenge meccseket játszani annak ellenére, hogy elvileg milyen tűzerővel rendelkeznek. Ez most ismét egy olyan találkozó lesz, amit elvileg otthon nyerhetnének, de majd meglátjuk, hogy Gordon Haywardékat meg tudják-e állítani, illetve hogy egyes-kettes poszton mire mennek majd Ballékkal - cserébe persze a túloldalon Zeller és Biyombo kezelgetheti Jokicsot, az is érdekes matchup lesz. Jó találkozóra számíthatunk, ahol mindkét csapat sok lábon állhat és mindkettő képes remek támadóteljesítményekre. 

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 02:30

A felek két napja találkoztak egymással ugyanitt, akkor egy nagyon agresszív, nagyon fizikális játékot bemutatva nyerni tudott a Clippers, kíváncsian várjuk, hogy most is meglesz-e az az akarat a vendégekben - igazából nem játszottak szépen, nem dobtak jól, de nagyon érezni lehetett rajtuk azt, hogy kell nekik a győzelem. A Mavericksben biztosan több van annál a meccsnél támadásban, Luka Doncicék simán képesek lehetnek egy jobb dobóformával szintet lépni ahhoz képest, de Kawhi Leonardékban is van még plusz fokozat elöl, kíváncsian várjuk, hogy mennyiben lesz ez más meccs most. A keretekben elvileg nincs változás, Ibaka visszatérésére van esély a vendégeknél. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus