A Milwaukee-t fogadja az OKC, visszatérhet Blake Griffin

Back-to-back javítana a Rockets - Chicagóba látogat a Pacers - volt csapata ellen ismételne Rondo - itt a mai beharangozó. 

 

Washington Wizards - Houston Rockets 01:00

Back-to-backet játszik a Houston azok után, hogy két erősen vitatható bírói ítéletre volt attól, hogy megverje a Bostont, így viszont zsinórban négy vereség után, Paul és Capela nélkül, meglehetősen fáradtan és frusztráltan érkezik meg Washingtonba. A hazaiakat nehéz hova tenni, mert a jó csapatok ellen elég masszívak és a gyengébbek ellen vannak gondjaik, de kérdés, hogy ez a Rockets így most mennyivel lesz jobb - vagyis elég jó lesz-e jelen állapotában ahhoz, hogy megverje Wallékat. A siker nagyon kellene most már mindkét félnek, de a fővárosiak pihentebbek, otthon játszanak és egészségesek is, igaz, támadásban azért ritkán voltak eddig meggyőzőek. 

Toronto Raptors - Atlanta Hawks 01:30 

Jó formában van az Atlanta, a társaság idei első győzelmi sorozatát (egyelőre két meccs) birtokolja, de a Toronto nagyon más szint jelenleg, főleg otthon - DeRozanék 12-1-re állnak saját közönségük előtt, ami parádés, ráadásul két idegenbeli vereség után nagyon kell is nekik ez a siker. A Mavs és a Thunder ellen más-más problémával küzdött a Raptors, nem lehet egyértelműen megmondani, hogy min kellene javítani, de az biztos, hogy hazai pályán ez most egy kötelező meccs Lowryék számára - sérültjük nincs, mindenki bevethető, míg a Hawksnál kérdés, hogy Dedmon most mennyit tud vállalni.

Miami Heat - Brooklyn Nets 02:00

Az utóbbi négy meccséből hármat nyerő Heat jó esélyekkel léphet pályára saját csarnokában, hiszen Hassan Whiteside visszatért és lassan felveheti a fordulatszámot, igaz, Waiters és James Johnson egyelőre nem bevethető. A Nets már negyedik állomásához érkezett az idegenbeli túrán, az eddigi hármat elvesztette, de nem játszott rosszul, kérdés, hogy mennyi lendület maradt még az együttesben - LeVert egy kisebb sérüléssel bajlódik, az ő játéka kérdéses. A playoff szempontjából fontos lenne egy ilyen hazai siker a Miaminak, ráadásul zsinórban negyedszer játszanak otthon Dragicék, jó formában vannak, ha hozni tudják a jobbik védekezésüket, akkor mindenképpen ők a favoritok. 

Chicago Bulls - Indiana Pacers 02:00

Ez izgalmas találkozó lehet, a Bulls kifejezetten jó formában van, két vereség után megint nyertek kettőt Dunnék és tovább zárkóznak felfelé, továbbra is kiváló támadójátékot és kellően jó védekezést raknak fel a pályára. A Pacers nincs ilyen jó passzban, ráadásul komoly érvágás nekik, hogy Victor Oladipo ezúttal sem játszhat, a vezér pedig legutóbb is nagyon hiányzott, nélküle kikaptak Dallasban és az előző két meccsükön 95 pont alatt maradtak, ebben mindenképpen javulniuk kell. Kérdés, hogy a Collison-Stephenson páros feljebb tud-e kapcsolni, illetve hogy magas posztokon mennyit tud hozzátenni Turner és Young, de nem lesz egyszerű dolguk Robin Lopezzel, ráadásul valakinek Miroticot is meg kellene fognia. 

New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 02:00

A meccs fő kérdése, hogy a Mavs képes-e idegenben is hozni azt a játékot, amivel otthon sikereket ért el, illetve amivel legutóbb nyerni tudott Indianában - azzal a védekezéssel most is lesz keresnivalójuk Barneséknek, ha le tudják lassítani a New Orleanst. A Pelicans legutóbb Rajon Rondo 25 gólpasszával tudott nyerni, ő ex-dallasiként pikáns meccset játszhat volt csapata ellen, de nem biztos, hogy ezúttal is rá lesz szükség - ha a Davis-Cousins páros be tudja nyomni a gyűrű alá Nowitzkit és Klebert, akkor akár az is elég lehet a hazaiaknak. A két német azért nem a betonvédekezéséről híres, de ha ez nem megy, még mindig vannak minőségi kinti dobóik Daviséknek, akiket meg tudnak dobatni, míg a Dallasnál azért kevesebb a fegyver annak ellenére, hogy nekik is voltak már extra meccseik távolról. 

Oklahoma City Thunder - Milwaukee Bucks 02:00

Back-to-backet játszik a Bucks, előző este a Minnesota ellen sikerült hazai rangadót nyerniük Bledsoe-éknak, éppen a Wolves fáradtságát kihasználva, csakhogy most az ellenfél lesz a pihentebb. A Thunder ráadásul szenzációs formában van, zsinórban hat győzelem után, 14-4-es hazai mérleggel léphet pályára, ráadásul az extra védekezés mellett többször is 110 pont körül szórtak mostanában Westbrookék. Nagy kérdés, hogy a vendégek mennyire tudják összerakni a védelmüket, mert náluk ez az igazán bizonytalan faktor és bár papíron jó periméter-védőik vannak, ez nem szokott nagyon meglátszani a játékukon - pedig itt Westbrookot és George-ot is limitálni kell, Bledsoe-nak, Middletonnak és Antetokounmpónak is komoly feladata lesz. 

Sacramento Kings - Phoenix Suns 04:00 

Nagyon hasonló játékerőt képvisel a két együttes, ráadásul egyik sincs rossz formában: a Suns az előző öt meccséből hármat megnyert és visszakaptak Devin Bookert, a Kings pedig szintén ötből háromnál tart, ráadásul legutóbb tulajdonképpen simán megverte a Clevelandet. A hazai pálya Hieldék mellett szól, de egyik oldalon sem nagyon találunk stabilan jól teljesítő játékost, talán csak a két veterán, Randolph és Chandler csatája lehet biztos pont. A hazaiak alapvetően jobb védekezést, a vendégek jobb támadójátékot produkáltuk eddig, de láttuk már ennek fordítottját is - meglátjuk, hogy most melyiküknek jön ki jobban a lépés. 

Golden State Warriors - Charlotte Hornets 04:30 

A Denver elleni vereség óta újabb két győzelmet jegyzett és növelte előnyét a tabella élén a címvédő, védekezésben már a liga legjobbjai Duranték, így pedig az is belefér, hogy nem dobják szét ellenfeleiket Steph Curry nélkül. Hosszú hazai szériában vannak, ami szintén mellettük szól, míg a Hornets 2-12-re áll eddig idegenben, finoman szólva sem túl hatékonyak Walkerék vendégként - meglátjuk, hogy tudnak-e ezen kozmetikázni, de természetesen hatalmas meglepetés lenne, ha nyernének az Oracle-ben. Howard okozhat gondokat Greenéknek a festékben, de annyira atletikus és masszív a Warriors frontcourtja Bell-lel, hogy ha csak nem fognak ki extra dobóformát kintről Batumék, akkor nem sok keresnivalójuk lesz. 

Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 04:30

A városi derbi fő sztorija mindenképpen az lesz, hogy visszatérhet Blake Griffin, bár ez egyelőre még nem teljesen 100%-os, a bemelegítésnél még megnézik, hogy mi történik vele. A Lakersnél Kyle Kuzma játéka kérdéses és ő is nagy érvágás lenne csapatának, főleg hogy Lonzo Ball sem bevethető, a gyenge formában lévő LAL támadójátéka erősen visszaesett már az irányító nélkül, a dobásban parádézó Kuzma hiányában még vérszegényebbé válna a társaság. A forma most a LAC mellett szól, ha játszik Griffin, akkor mentálisan is ők lehetnek jobb állapotban, ráadásul idei két egymás elleni meccsüket behúzta Doc Rivers csapata - meglátjuk, hogy meglesz-e a harmadik is. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus