A Milwaukee-t is legyőzné a Clippers, a Pelst fogadja a Boston

Sűrű programmal vár minket hajnalban az NBA, mutatjuk, hogy mire számíthatunk. 

 

Washington Wizards - Indiana Pacers 01:00

A Pacers remek formában zárkózik felfelé, az utóbbi öt meccséből négyet megnyert, minden szép a csapatnál, míg a Wizards pocsékul jött vissza az All-Star szünetről és bár legutóbb megverte a Detroitot, de ennek ellenére elég veszett fejsze nyele ez a szezon a fővárosiak számára. Ettől még persze lehet esélye most a csapatnak, ha a Beal-Westbrook páros éppen jó napot fog ki és egyszerre játszik jól, akkor bármire képes a gárda, ezt bizonyította is már többször, de LeVert visszatérése óta egyértelműen érződik a javulás az Indyn, a playoffért támadnak Brogdonék, szinte minden posztról tudnak veszélyeztetni, a palánk alatt mindenképpen fölényben lehetnek, úgyhogy inkább nekik áll a zászló. A Wizardsnál mindent boríthat is egyébként Beal sérülése, mert emiatt most kérdéses a játéka, míg a vendégeknél McDermott pályára lépése nem biztos. 

Boston Celtics - New Orleans Pelicans 01:30

A Boston a gyengébb időszak után megnyerte az előző két mérkőzését és talán rendezte a sorait, míg a Pelicans négyből hármat nyert és az az egy vereség is egy olyan meccsen született, amelynek nagy részében vezetett. Összegezve mindkét csapat jó formában, bizakodva léphet pályára, főleg támadásban néztek ki jól mostanában, érdeklődve várjuk, hogy mire mennek egymással - vajon Bledsoe-éknak lesz-e válaszuk Walkerre, vagy Brownra, mire megy Ingram Tatummal, illetve hogy Zion Williamson félelmetes formájával tud-e bármit kezdeni a Celtics. A hazaiaknál Fournier és Thompson nincs, de állítólag a francia játékos debütálására lehet esély, ha a legutolsó tesztje is negatív, míg a vendégeknél Lonzo Ball valószínűleg továbbra sem bevethető. 

Brooklyn Nets - Minnesota Timberwolves 01:30

Itt egyértelműek az erőviszonyok, a Brooklyn természetesen toronymagas favorit, pláne otthon és különösen úgy, hogy három kihagyott mérkőzés után most ismét rendelkezésre áll Kyrie Irving, ő a hírek szerint most játszani fog. Nem lesz még ott a pályán Durant, Shamet és a frissen igazolt Aldridge, de így is rendben van ez a keret, a Minnesota pedig ugyan javulgatott mostanában, de a Rockets elleni sima vereség megint jelezte, hogy ne vigyük túlzásba a dicséretet. Hiába Towns, Edwards, vagy Rubio esetleges jó játéka, így is óriási nagy bravúr lenne, ha ezt a meccsét a Wolves nyerné, amennyiben nem fog ki bődületesen rossz napot a Brooklyn. 

New York Knicks - Miami Heat 01:30

Ez egy nagyon fontos keleti ki-ki meccs lesz a jó formában lévő New York, valamint a mélyrepülést produkáló, zsinórban hat vereségből érkező Miami között - közvetlen riválisokról beszélünk, sokat számít, hogy ki jön ki győztesen ebből a csatából. Az esélyek most a Knicks mellett szólnak, egyrészt Randle-ék játszhatnak otthon, másrészt pedig kiváló védekezésre képesek, nagyon fizikálisak, ami a jelenlegi, támadásban enervált Heat ellen simán érhet győzelmet. A meccs kérdése nyilván a vendégek formája, akiknél állítólag visszatérhet Goran Dragic, Kendrick Nunn viszont kidőlt és az új igazolásoknál is 1-1 a mérleg, Oladipo még nincs, Bjelica viszont elvileg már elérhető. Nyilván iszonyatosan kellene ez a siker Butleréknek, de mostanában annyira reménytelenek voltak főleg támadásban, hogy nem lehet rájuk fogadni...

Detroit Pistons - Toronto Raptors 02:00

A Toronto back-to-backet vív a Portland elleni hazai vereség másnapján és lehet, hogy most sem számíthat Kyle Lowryra, bár az irányító elvileg elutazott a csapattal, úgyhogy még nem dőlt el a kérdés, elképzelhető, hogy végül bevetik. Akárhogy is, de nagyon kellene ez a győzelem a kanadaiaknak, akik továbbra sem találnak ki a gödörből, sem a visszatérők, sem a jobb sorsolás, sem a deadline nem hozott változást, sorban jönnek a vereségek, viszont a keleti sereghajtó ellen elvileg még egy b2b második felén is jó esélyeik lehetnek. Meglátjuk, a Pistons azért könnyen nem szokta adni magát, de nem véletlen, hogy az utóbbi négy meccsét megint elvesztette, a játékerőt mindig nem lehet teljességgel ellensúlyozni...

Houston Rockets - Memphis Grizzlies 02:00

A Rockets legutóbb meggyőző teljesítménnyel múlta felül a Minnesotát, ezzel próbálta bizonyítani, hogy most már megüti egy NBA-csapat szintjét, de a Memphis azért más feladat lesz: Ja Moranték remek formában voltak, mielőtt oda-vissza kikaptak a Jazztől, de az első meccsen még ott is partiban tudtak lenni. Az biztos, hogy a Grizzlies most esélyesebbnek számít, Christian Wood játéka nem is biztos, ha ő nincs, akkor Jonas Valanciunas megint korlátlan úr lehet, a Morant-Wall csata pedig jelenleg szintén a vendégek felé billen, hogy úgy egyébként a csapatjátékot, kémiát, minden mást tekintve ne is ragozzuk tovább. Meglepetés lenne a Rockets sikere, de nyilván nem lehet kizárni, ha Wood játszik és abból a 3-4 játékosból mindenki egyszerre táltosodik meg náluk, aki erre képes, akkor lehet keresnivalójuk - illetve azért a Memphis sem a stabilitás mintapéldánya, ott is jöhet egy offnight. 

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 02:00

Mindkét csapat elvesztette az utóbbi két meccsét, ráadásul mindkettő a vezére nélkül játszotta le ezeket, a különbség annyi, hogy a Thundernél Gilgeous-Alexander jó időre kidőlt, míg a Mavsnél Doncic elvileg visszatérhet - méghozzá állítólag már most, ezen a találkozón. Mellette most már Kristaps Porzingis is bevethető a texasiaknál, akiknek így a jelenlegi OKC-vel szemben még idegenben is kötelező a győzelem - a két vereség miatt javítaniuk kell a playoff-harcban és ha az ellenfél amúgy is alattuk áll, ráadásul a legjobb emberét nélkülözi, akkor nincs mire mutogatni, nyerni kell. 

San Antonio Spurs - Sacramento Kings 02:30

A Spurs négy vereség után legutóbb hirtelen feltámadt és nagyszerű játékkal megverte a Chicagót, míg a Sacramento lendülete tovább tart, az előző mérkőzésen Harrison Barnes elképesztő dudaszós dobásával gyűrte le a Clevelandet. Alapvetően a San Antonio jobb csapat, de a Kings jelenlegi formája miatt ez egy kifejezetten szoros meccs lehet, sőt, De'Aaron Fox szinte foghatatlan mostanában és összességében több tűzerő van a Sactóban, mint a támadásban kicsit billegő Spursben. Ettől még lehet, hogy stabilabb, pontosabb, kontrolláltabb játékot mutatnak be DeRozanék hazai pályán, de tény, hogy jelenleg eléggé megjósolhatatlan ez a találkozó - ha a Kings védekezése most is megüti az elfogadható szintet, akkor bármi elképzelhető. 

Utah Jazz - Cleveland Cavaliers 03:00

Itt viszont nem lehet kérdés, a ligaelső remek formába lendült, otthon sorozatban 19 mérkőzést nyert meg és összességében is sorra hozza a győzelmeket, most Mike Conley is bevethető állapotban van, a világon minden a hazaiak mellett szól. A Cavs képes jó meccsekre, képes bravúrokra és ha a Sexton-Garland páros éppen most fog ki egy óriási extrát, Allen felveszi a kesztyűt Gobert-rel, Okoro pedig levédekezi a bombaformában lévő Mitchellt, akkor lehetne esélyük, de azért annak elég kicsi a valószínűsége, hogy minden pontosan így összeáll a Cavs számára...

Golden State Warriors - Chicago Bulls 04:00

Mindkét csapatnak nagyon kellene már a győzelem, a Bulls is erősen bukdácsol és Nik Vucsevics bemutatkozása is sima vereséget hozott, míg a Warriors Steph Curry sérülése óta vesztette el teljesen a fonalat. A hazaiaknál abban lehet reménykedni, hogy Curry elvileg vasárnap teljes edzést végzett és van némi esély a visszatérésére, ha ez megtörténik, akkor ő hozzátehet valami pluszt, amitől hirtelen a többiek is megtáltosodnak, de ezt leszámítva túl sok pozitívumot nem lehet várni az utóbbi időszak játéka alapján. A másik reménykedni való viszont az, hogy a Bulls ugyanitt tart - Vucseviccsel elsőre nem voltak előrébb, ő jól játszott, de a csapat nem, meglátjuk, hogy most sikerül-e kicsit igazítani az egyensúlyon. 

Los Angeles Clippers - Milwaukee Bucks 04:00

Ez nyilván kiemelt rangadó lesz, de kérdés, hogy most hogyan áll fel és mennyire lesz éles a Milwaukee. Az előző két alapszakasz győztese nemrég nyolc győzelem után kapott ki újra a Bostontól, majd legutóbb négy kezdőjátékosát is kiültette és ismét kikapott a New York ellen - most állítólag Anteokounmpo, Middleton, Holiday és DiVincenzo is játszik, Bobby Portis az, akire ezúttal sem számíthatnak. A Clippers remek formában van, az előző öt meccsét zsinórban megnyerte, legutóbb a Sixers elleni rangadót is behúzta és bár a Beverley-Ibaka páros sérült, de így is abszolút jó helyzetben várják a meccset Leonardék. Ha Giannisék kipihenték magukat, akkor persze ők is képesek bármire, elvileg bőven van emberük arra, hogy a Clippers playmakereit lassítsák és alapvetően arra számíthatunk leginkább, hogy egy kemény védekezést hozó, parázs rangadót látunk, ahol az egyéni extrták is előtérbe kerülhetnek. A Los Angeles oldalán Rajon Rondo egyelőre nem debütálhat. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus