A Nets Portlandbe, a Sixers pedig a Golden State-hez utazik

A Sunst fogadja a Miami, New Orleansba látogat a Lakers - íme a játéknap felvezetője. 

 

Orlando Magic - Denver Nuggets 00:00

A Denver legutóbb vereséget szenvedett a New Orleanstól és az előző két meccs megint nem sikerült olyan jól Jokicsék számára, mint a korábbiak, kíváncsian várjuk, hogy mit mutatnak egy ilyen, papíron kötelezőnek számító találkozón. A Magic a Brooklyn elleni váratlan bravúrt követően a Celtics ellen már simán kikapott, reálisan nézve azért túl gyakran nem játszhat akkora extrát Gordon és Fournier, meglátjuk, hogy most mennyire lesznek jó formában a hazaiak playmakerei. A Jokics-Vucsevics csata centerposzton azért izgalmasnak ígérkezik, de összességében jóval előrébb tart a Nuggetsnek, amelynek javítania kell a legutóbbi botlást követően. 

New York Knicks - Washington Wizards 00:30

Egyik csapat sincs jó formában, mindkettő hármat bukott az utóbbi négy meccséből, a Knicksnél a remek védekezés mellé hiányzik a hatékony támadójáték és a szoros végjátékok megnyerése, míg a Wizardsnál pont ugyan lenne, de az ellenfélnek is előszeretettel ajándékoznak Westbrookék. Jó meccs lehet ebből, a New York alapvetően a playoffért küzd és otthon egy alsóházi csapat ellen nyernie kéne, de a Washingtonban sokkal nagyobb potenciál van egy-egy meccsre, ha mindenki jól játszik Bealéknél. A hazaiaknál még mindig vannak hiányzók irányító poszton, de Derrick Rose már nem szerepel a sérültjelentésben, meglátjuk, hogy ő visszatérhet-e. 

New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 00:30

Óriási kérdés, hogy mire megy a Lakers LeBron James és Anthony Davis nélkül, a bajnok nagyon nehéz helyzetbe került két legjobbja kidőlésével, a győzelmek viszont nagyon-nagyon kellenének, mert egy komoly mélyrepülés jelentős károkat okozhat a playoffra nézve is. Állítólag még Marc Gasol sincs bevethető állapotban, úgyhogy a legutóbb nem túl eredményes rotációra számíthat Frank Vogel és bár a védekezést nagyjából így is összerakta a gárda, de támadásban nagyon kellene valami extra tűzerő. A New Orleans az utóbbi öt meccséből hármat nyert, legutóbb a Denvert győzte le, úgyhogy nincs rossz passzban, a "sebzett" Lakers ellen talán meg is érezheti a vérszagot, illetve magas poszton a Williamson-Adams páros abszolút domináns erő lehet az itt vékonyabb címvédővel szemben - ha fejben egyben lesznek Ingramék, akkor jó esélyük lehet nyerni. 

Miami Heat - Phoenix Suns 01:00

A Miami a jó széria után megtorpant, az előző három meccsét elvesztette, minden téren gondban volt a társaság, nagy kérdés, hogy most sikerül-e kicsit rendezniük a sorokat Jimmy Butleréknek. Ugyanakkor a Suns jelenleg akkor is jobb csapat, ha egy felpörgő Heat lesz az ellenfél, Chris Paulék még mindig a liga egyik legjobbjai, náluk nincs sérült, legutóbb a Lakerst győzték le és idegenben is 13-5-jük van eddig, ez sem okozott nekik még problémát. Az esélyek feléjük billennek, de nyilván egy jól védekező Miaminak lehetne sansza hazai pályán - Dragic és Bradley játéka viszont most is csak kérdéses, főleg előbbire (és a jó teljesítményére) nagy szükségük lenne ahhoz, hogy a támadójátékuk kiegyenesedjen. 

Golden State Warriors - Philadelphia 76ers 03:00

A Sixers még mindig szenzációs formában van és tartalékosan is hozza a győzelmeket, illetve tartja magát Kelet élén, úgyhogy most sem kell nagyon aggódniuk azon a vendégeknek, hogy Embiid és Seth Curry sem játszhat. A Warriorsnál ráadásul szintén vannak hiányzók, bár jelen állás szerint lehet, hogy csak Steph Curryre nem számíthatnak: Wiseman, Looney és Paschall állítólag visszatérhet az egészségügyi protokoll után, bár Draymond Green állapota közben kérdésesre romlott. Persze Curry hiánya már önmagában is óriási veszteség, legalább akkora, mint a túloldalon Embiidé - Jordan Poole nagy formájában bízhatnak, illetve a hazai pályában, de a jelenlegi Philly legyőzéséhez mindenképpen jó dobóformára lesz szükségük. 

Portland Trail Blazers - Brooklyn Nets 03:00

Ez rangadó lesz két jó csapat között és a vendégeknél az a nagy kérdés, hogy ilyen helyzetben mire elég James Harden "egyedül" - Kevin Durant után Kyrie Irving is kiszállt pár meccsre, illetve Landry Shamet sem játszhat, úgyhogy fogynak a playmakerek. A Portlandnél ilyen bajok nincsenek, CJ McCollum már elkapta a fonalat, Damian Lillard remek formában van és bár legutóbb óriási verést kaptak a Dallastól, de ez néha előfordul, esetükben nagy jelentősége nincs - azóta volt idejük kicsit pihenni és most újult erővel léphetnek pályára. A Lillard-Harden párharc parádésnak ígérkezik, de hogy ezen felül mi történik majd, az rejtély - mindkét gárda képes extra kinti dobóteljesítményre, de otthon talán a jelenlegi Portland több lábon állhat, több opcióval dolgozhat, mint a kicsit "kiürült" Nets. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus