A Pacers fogadja a Clipperst, pályán a Bucks, a Celtics és a Rockets

Kilenc mérkőzés következik hajnalban, íme a tudnivalók a találkozók előtt.

Indiana Pacers - Los Angeles Clippers 01:00

A Clippers back-to-backet játszik a pontzáporos washingtoni győzelem után, most viszont Kawhi Leonard szinte biztosan pihenőt kap, idén még egyetlen b2b-et sem játszott végig - azt Doc Rivers is bevallotta, hogy vagy Leonard, vagy Paul George szabadnapos lesz most, csak még nem döntötte el, hogy melyikük. Így azért nem lesz könnyű dolguk a pihentebb Pacers otthonában, bár a hazaiak a legutóbbi két meccsükön elég visszafogott teljesítményt nyújtottak, ráadásul az ő dolgukat is nehezíti Malcolm Brogdon sérülése: az irányító játéka kérdéses, pedig nagy szükségük lenne rá. Nehéz jósolni ezek függvényében, a Clippersnél elvileg még egy sztár nélkül is megvan a kellő minőség a győzelemhez, de idegenben eddig nagyon felemásan szerepeltek és fáradtabbak lesznek, ez az Indy mellett szól - ha hozni tudja a kiegyensúlyozott játékát a hazai csapat és Brogdonnal, vagy nélküle, de stabilan tud helyzeteket kreálni, akkor jó esélyei lehetnek.

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 01:30

Kötelező meccs a Boston számára, Kemba Walkerék továbbra is jó formában vannak, otthon még nem kaptak ki, ezzel szemben a Cavs jelenleg a liga egyik legrosszabb passzban lévő csapata. A Celtics egymás után megverte a Heatet és a Denvert, majd két teljes napot pihenhetett, úgyhogy minden adott a sikeréhez, ráadásul pluszt jelenthet, hogy Gordon Hayward tulajdonképpen felépült, már részt vett a vasárnapi edzésen és hivatalosan kérdéses az állapota - elképzelhető, hogy visszatér, bár egyelőre azért még nem 100%-os. A Cleveland zsinórban hat vereség után, cserepletykák kereszttüzében készülhetett erre a derbire, ahol nagyon komoly meglepetés lenne egy esetleges vendéggyőzelem, igazából a világon semmi nem szól mellettük. 

Houston Rockets - Sacramento Kings 02:00

A Kings back-to-backet játszik a Dallasban aratott bravúrgyőzelem után és most újra hasonló teljesítményre lenne szükség a fáradt csapattól, ha nyerni akar. A Houston az előző két meccsét megnyerte és bár egyiken se dominált, de azért most megint jó irányba indult, ezúttal otthon, pihentebben nyernie kellene a mérkőzést még akkor is, ha Tyson Chandlerre nem számíthatnak centerposzton. A Kingsnél Fox és Bagley nincs továbbra sem, Bjelicától minden nap azért nem várható 30 pontos meccs, a csapat pedig nagyon szűk rotációval dolgozik, Dallasban is csak nyolc ember került pályára és a meccs végére látványosan ki is fulladtak - ezek után James Hardenék ellen mérkőzést nyerni igen emberes feladatnak ígérkezik.

Milwaukee Bucks - Orlando Magic 02:00

A Bucks jelenleg a liga legjobb formában lévő csapata és óriási meglepetés lenne, ha most, a Magic ellen szakadna meg az immár 14 meccses győzelmi sorozata - bár az Orlando is remek időszakát éli, de a két csapat nincs egy súlycsoportban. A Milwaukee a Lakersszel párban felfelé lóg ki az egész ligából, a Magic pedig most érte el az 50%-os mérleget sorozatban négy győzelemmel, idegenben csak 3-7-re áll és otthon idén kikapott már egyszer a Buckstól, méghozzá 32 ponttal. A hazaiaknál sérültek sincsenek, tényleg csak akkor lehet veszélyben a sikerük, ha nem pörögnek fel kellően és túl sokat hibáznak, vagy túlságosan hátradőlnek, míg a vendégeknél a Vucsevics-Aminu páros továbbra sem bevethető.

New Orleans Pelicans - Detroit Pistons 02:00

Az aktuális formákat tekintve nagy különbség van a csapatok között, a Pelicans zsinórban hat vereségnél tart, míg a Pistons négyből hármat nyert, csak a Buckstól kapott ki, a Pacers legyőzése különösen szép volt, úgyhogy jó irányba halad a társaság. A New Orleansnál ezt nem lehet elmondani, Alvin Gentry ki is jelentette, hogy vállalhatatlanul játszanak, gyengén védekeznek, sokszor a felelősség elől elbújva, máskor éppen feleslegesen túlvállalva támadnak, úgyhogy nagyon sok dolguk van. A Detroit az utóbbi meccseken egyértelműen stabilabb csapat volt és bár Blake Griffin még mindig messze van a csúcsformától, de most előrébb tartanak, mint a minden szempontból mélyen lévő Pels - kérdés, hogy ezt idegenben is tudják-e bizonyítani, ahol eddig csak 2-9-et hoztak.

Chicago Bulls - Toronto Raptors 02:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik egy vereség után és a Chicago dolga annyival nehezebb, hogy hosszabbítást vívott Miamiban és elég frusztráló módon kapott ki - a Raptors helyzetét viszont az keseríti, hogy Fred VanVleet megsérült, rá most nem számíthatnak. A Toronto természetesen egyértelműen jobb csapat minden téren, idegenben is nyernie kellene, főleg úgy, hogy zsinórban háromszor kapott ki, úgyhogy bőven lenne min javítania - kérdés, hogy VanVleet nélkül mennyire lesz gördülékeny a játék és mennyire tudnak a Bulls fölé nőni. A hazaiak kiismerhetetlenek idén, most is csak annyi a biztos, hogy fáradtak lesznek, egyébként bármire és annak ellenkezőjére is képesek lehetnek, de a papírforma még otthon sem az ő sikerüket jövendöli.

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 03:00

A Lakerstől elszenvedett pontzáporos vereség után szeretné összeszedni magát a Minnesota idegenben, kérdés, hogy mennyire tud felfrissülni a társaság egy egyébként nyilván jóval egyszerűbb ellenféllel szemben. A Suns továbbra sem jó, viszont pihentebb, otthon játszhat és rákészülhet a közvetlen rivális elleni fontos mérkőzésre, az előző idegenbeli túrán már voltak biztató jelek, most pedig a hírek szerint Aron Baynes is pályán lehet, úgyhogy összeállhat számukra a kép. A Wolves már a maga túrája negyedik állomásához érkezik, messze van az ideális állapottól, Townsnak nem lesz könnyű dolga Baynes ellen, ha a Booker-Rubio kettős hozza magát, akkor behúzhatja a derbit a Phoenix.

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 03:00

Az OKC back-to-backet játszik a Portlandben aratott fontos győzelem után és itt is az lehet a döntő, hogy Chris Pauék mennire tudnak élesek maradni a b2b második felén - a Jazz ellen minden tudásukra szükség lesz a sikerhez. A Utah legutóbb egy nagyon rossz időszakot zárt le, de a jó csapattól egyelőre messze van, ahhoz bizonyítani kell elöl-hátul, ez a meccs pedig pihentebben, otthon elvileg alkalmas is lehet erre. A hazaiaknál Mike Conley most sem játszhat, de a Grizzlies ellen megtalálták a megoldást ebben a formában, kíváncsian várjuk, hogy ezt tudják-e tovább csinálni, illetve hogy mire megy egymással a palánk alatt Gobert és Adams, valamint hogy a periméteren Gilgeous-Alexanderék le tudják-e lassítani Donovan Mitchellt. 

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 04:30

Nyugati alsóházi derbi különösebb tét nélkül, mindkét oldalon vannak fontos hiányzók és igazából megjósolhatatlan, hogy mi történik majd. Gyenge csapatokról beszélünk, akik nem is a legmotiváltabbak, kérdés, hogy egymás ellen megérzik-e a vérszagot és ha igen, akkor melyikük akar jobban lecsapni, a küzdőszellemmel ilyen esetekben egyik oldalon sem volt probléma. Nyilván a hazai pálya és a hazai közönség a Warriorst segíti, legutóbb Paschallék nyerni tudtak Chicagóban és az utóbbi tíz meccsükből hármat is behúztak, míg a Grizzlies csak egyet - ezek alapján akár papírforma is lehetne egy hazai siker, de az idei GSW kapcsán elég erős lenne ilyet írni...

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus